Reklama

Reklama

Po neúspěšném pokusu o atentát na amerického prezidenta (Morgan Freeman) je jeho důvěryhodný ochránce, agent tajné služby Mike Banning (Gerard Butler), falešně obviněn a poslán do vazby. Když se mu podaří uprchnout, musí se držet dál od své vlastní agentury a přelstít FBI, aby našel skutečné viníky. Banning se zoufale snaží odhalit pravdu a obrátí se na ty nejméně pravděpodobné spojence, aby s jejich pomocí očistil své jméno, ochránil rodinu a zabránil hrozícímu nebezpečí pro celou zemi. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (306)

tron 

všechny recenze uživatele

So značne prižmúrenými očami 3*. Po matno-fádnej jednotke a prekvapivo skvelej dvojke je to skôr návrat k prvej časti. Kým sa to hrá na Utečenca, nič moc, ale ako-tak to nad hladinou pozerateľnosti udržuje slušný kasting (hoci každý hrá totálne klišé postavu, každopádne príjemne ma prekvapil Nick Nolte, ktorý tomu nečakane veľa dáva), pochmúrna jesenná výprava, smutná lesná atmosféra a veľmi dobré finále. Negatívne vnímam množstvo logických kiksov (ZAČIATOK SPOILEROV prečo drony neodrovnali rovno prezidenta, ale piplali sa s nedôležitou ochrankou a tým pádom mu poskytli náskok? Rodinný dom strážený tak perfektne, že stačí preliezť plot na zadnom dvore, odsunúť posuvné dvere na terasu a voilá, ste dnu. KONIEC SPOILEROV) a občas príliš divný/divoký strih (stihli vlastne evakuovať nemocnicu alebo nie?). Páči sa mi, že je to drsná séria, kde umierajú aj relatívne dôležitejšie postavy a akcia je krvavá. Pri uchádzajúcom rozpočte 40 miliónov trojka na celom svete zarobila 146, takže pre producentov fajn. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Anděl padl a s ním i tahle série. Bohužel od chvíle kdy jsem viděl první trailery mi bylo jasné, že kvalitám perfektního prvního a obstojného druhého dílu se to nevyrovná. Zmatená rádoby složitá zápletka která se na konci ukáže být úplně stupidní a vyšumí do ztracena. I té akce je nějak míň než v předchozích dílech a je taková tuctová a nevýrazná. Nemluvě o tom, že efekty jsou díl od dílu slabší. Butler na to pořád má, ale obávám se, že největší pecky už má za sebou. Tady chyběl i Eckhardt a jeho souhra s ním. Slabé 3* a doufám poslední díl.50% ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Jsme lvi! '' --- No eh -- Co k tomu dodat... Nějak mně to nebralo. Freeman zase jako prezident of USA, proč ne... Butler už začíná vypadat dost páprdovsky a moc jsem mu ty jeho drsná gesta nevěřil. Ještě brutálnější co se týče dsnosti byla ultradrsná afroamerická agentka vedoucí vyšetřování Butlera. Spoiler - té mne naštěstí kontraktoři (respektive těch jejích drsných gest a obličejů) zbavili. Digitální efekty hrozné, útok na rybářský člunek prezidenta of USA docela ušel, stejně tak výlov okounů pomocí výbušnin, ale zničení Chicago Hope i s křídlem kolonoskopie a gastroenterologie bylo uděláno uboze a já čekál, že se mezi prchajícími od výbuchu objeví i Semir Gerkchan, který běh vždy zakončuje plavnou šipkou na die autobahn. Co zaujala byla budova, kde byl poslední boj. Z hlediska architektury opravdu nádhera a to myslím zcela vážně! Na závěr samozřejmě jako v každém akčním filmu dojde na souboj bossů na střeše mrakodrapu. Samozřejmě na férovku jak za paleolitu ! Co na tom, že barák po zpacifikování nepřátel je obsazenej a zajištěnej speciálníma jednotkama, střechu prostě vynechají aby si to kucí mohli mezi sebou řádně urovnat! Docela mně mrzí účast Nolteho. Roli dědouška, který chce zase chovat svoji vnučku v náručí si vyloženě nezasloužil. Kromě akce se ve filmu totiž řeší i rodinné problémy a dokonce i ty pracovní. Rada - Když makáte pro prezidenta of USA, neměli by jste mu lhát o skříplé plotýnce a braní brufenů! Co jsem si vzal z filmu asi jako tu nejhlavnější moudrost a ponaučení je , že je prezident of USA takovým taťkou nejen národa, ale i všech zaměstnanců. Poradí, promluví do duše a nakonec obejme. V rusku by možná došlo i na hudlana, ale tady mají USA stále ještě rezervy. I tak to krásně zahřálo. Takže dávám za tři drony, vlastně ne - srdíčka (a za mně tedy zklamání) ! * * * ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Padol Biely dom, padol Londýn a logicky tak v tejto trilógii padol aj filmový zážitok, ktorý ani v predchádzajúcich častiach nebol ničím výnimočným. Takého dobrého herca ako je Gerard Butler je škoda na tak ploché akčné thrillery, a to predovšetkým také, kde stále zachraňujú amerického prezidenta. Veď to je už kategória sci-fi, kto by dnes Trumpa chcel zachrániť? ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $40miliónov║Tržby USA $69,030,436║Tržby Celosvetovo $146,661,977▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $12,476,982║ Tržby za predaj DVD v USA $8,636,270║ Anjel zas padol na držku a zasa čisto béčkoví pád. Rovnako ako druhý diel, ani tretí moc vody nenamútil. Butler tu vypadá ako po infarkte, už ani nie je nejako zvlášť obratný. Akčná stránka taká skôr medziach, už toľko nepreháňa v likvidácii. Dejovo už len klasická rutina bez nápadu. Moc som si teda nemlsol. /50%/ ()

Galerie (88)

Zajímavosti (14)

  • Severoamerické tržby byly 69 milionu dolarů, celosvětové pak 146,7 mil. (NIRO)
  • S návratem Aarona Eckharta (prezident Asher) do role prezidenta se nepočítalo, protože ve druhém filmu je zmíněno, že Asher je prezidentem více než šest let a maximální vládnoucí doba pro prezidenta USA jsou dvě funkční období (10 let, pokud se osoba stane prezidentem v posledních dvou letech funkčního období jiného prezidenta a poté je zvolena na dvě vlastní funkční období). Roli prezidenta tedy místo něj převzal Morgan Freeman (prezident Trumbull). (ČSFD)

Související novinky

Tři další Pády s Butlerem v plánu

Tři další Pády s Butlerem v plánu

11.11.2019

Gerard Butler a jeho akční série Pád Bílého domu, Pád Londýna a Angel Has Fallen je v kinech kupodivu držák, který tu s námi očividně ještě pár let zůstane. I přes kolísající kvality jednotlivých… (více)

Reklama

Reklama