Reklama

Reklama

Po neúspěšném pokusu o atentát na amerického prezidenta (Morgan Freeman) je jeho důvěryhodný ochránce, agent tajné služby Mike Banning (Gerard Butler), falešně obviněn a poslán do vazby. Když se mu podaří uprchnout, musí se držet dál od své vlastní agentury a přelstít FBI, aby našel skutečné viníky. Banning se zoufale snaží odhalit pravdu a obrátí se na ty nejméně pravděpodobné spojence, aby s jejich pomocí očistil své jméno, ochránil rodinu a zabránil hrozícímu nebezpečí pro celou zemi. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (305)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Příjemné akční béčko, které diváka vrátí do 80. let, kdy se nehrálo na příběh ale na drsné hrdiny a výbušnou akci. Gerard Butler, už trochu stárne a na tom postavil celou postavu, u které nikdy nevíte, jestli jí skolí nepřítel nebo infarkt, ale i díky tomu má postava nový rozměr a divák jí tak rád fandí. K tomu si připočtěme velice slušnou akci s minimem digitálních triků a máme tu žánrovku, která neudělá díru do světa, ale fandy rozhodně potěší. Klidně si dám i čtvrtý díl. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Trojka zmenila štýl a namiesto konceptu Die Hard vykráda hlavne Shootera a trochu aj klasiku Fugitive. Proste po úvodnej akčnej scéne sledujeme nonstop hon na nášho hrdinu Mike Banninga, ktorý sa popritom snaží dokázať svoju nevinu. A keďže už nie je úplne vo forme, tak mu to dá zabrať. Vo forme nebol asi ani režisér Waugh alebo scenáristi. Príbeh síce občas príde s nejakým šokujúcim odhalením, ktoré je ale tak predvídateľné, že ho odhalíte minimálne pol hodinu predom. A nenadchnú ani akčné scény. Síce sa väčšinu filmu snažia o oldschool prevedenie, ale vo výsledku pôsobia tuctovo a ani žiadny pamätný moment, ktorý by vás dostal do kolien tu nenájdete. Ani originálne nie sú a väčšinu z nich ste už videli inde a v lepšom prevedení. No a finále je už komický full CGI bordel Asylum kvality u ktorého som sa nevedel dočkať, kedy sa skončí. Na filme strašne vidno, že rozpočet na všetku tú akciu nebol dostatočný, takže výsledkom je film, ktorý nijak príliš nesklame ale ani nijak nenadchne a za pár dní na neho dočista zabudnem. Aspoň je to podľa mňa o chlp lepšie ako otrasná dvojka. Butlerovi táto séria síce komerčne zachraňuje kariéru, ale asi malo ostať len u jedného dielu. 5/10. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

nejdříve Žérarovi upadl foťák,pak Londýn a i když by člověk čekal,že mu do třetice upadne rovnou nějaký stát,nestalo se a upadl mu anděl.Tak jako tak,oba předchozí filmy mám i přes dementní scénáře rád a beru je jako fajn oddechovky.Trojka jde pak stejnou cestou.Akce je dost a třeba jedna z úvodních scén s drony je opravdu povedená.Bohužel je to ale všechno.Žérár totiž není celkem evidentně v nejlepší formě a nevypadá že by ho to zrovna moc bavilo.Tvůrcům pak nevychází ani rádoby šokující zvraty,protože kdo je hajzl a zrádce je jasné už asi po pěti minutách.Třešničkou jsou pak digitální triky,které dělal velmi pravděpodobně stejný člověk jako u Geostorm.Doufám,že dalšího dílu se pro dobro všech už nedočkáme...60% ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Jedna věc dělá Angel Has Fallen asbsolutním unikátem. Okamžitě rozpoznáte záporáka, i když oficiální odhalení je za hodinu. Začnete koukat, během prvních deseti minut... jop, tenhle, jojo. Za dalších deset minut... aha, tenhle taky, jop jop. Naprosto fádní z pohledu příběhu, kde dva předešlé firmy aspoň trochu šlapaly. Taky měly daleko víc akce a hlášek. Prostě byly zabavný a lepší ryzí béčka. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Jak rád díly Pádů přirovnávám v komentech ke kebabu, zde do třetice musím pokračovat! Proč vlastně kebab? Protože ho zbožňuju a žeru jako tuhle celou trilogii! I když posílené ranní směně padla a Eckhart odešel domů, odpolední pokračuje ve stejným silným složení! Pravdou je to, že Freeman dlouho není vidět a chystá zřejmě v kuchyni nějakou čmaňu nebo krájí zeleninu, nicméně Butler válí a jede za pultem na 100 procent! Rozdává furt ty svěží údery a ty chutný rány, s neustálým výrazem drsoňe, což mi zákazníci bereme všem deseti! Jestli to takhle bude pokračovat dál, nejen že budu mít problémy z přežírání s nadváhou, ale hlavně mi vyschne šrajtofle, pač já tady s těma borcama chci být do konce a chci i klidně další takový supr nářezy! 75% ()

Galerie (88)

Zajímavosti (14)

  • S návratem Aarona Eckharta (prezident Asher) do role prezidenta se nepočítalo, protože ve druhém filmu je zmíněno, že Asher je prezidentem více než šest let a maximální vládnoucí doba pro prezidenta USA jsou dvě funkční období (10 let, pokud se osoba stane prezidentem v posledních dvou letech funkčního období jiného prezidenta a poté je zvolena na dvě vlastní funkční období). Roli prezidenta tedy místo něj převzal Morgan Freeman (prezident Trumbull). (ČSFD)

Související novinky

Tři další Pády s Butlerem v plánu

Tři další Pády s Butlerem v plánu

11.11.2019

Gerard Butler a jeho akční série Pád Bílého domu, Pád Londýna a Angel Has Fallen je v kinech kupodivu držák, který tu s námi očividně ještě pár let zůstane. I přes kolísající kvality jednotlivých… (více)

Reklama

Reklama