Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ruth (Melanie Lynskey), deprimovaná zdravotní asistentka, se vrací z práce a nachází psí exkrementy na trávníku před svým domem, který byl vyloupen. Zloději odnesli stříbrné příbory a notebook. Ruth ztrácí víru v policii a trochu i v lidstvo jako takové. Začíná své vlastní vyšetřování a spojuje síly s nevyzpytatelným sousedem Tonym (Elijah Wood). Když lokalizují její ukradený notebook, sledují jeho signál do zásilkového skladu a to je dovede až ke skupince otrlých zločinců a nebezpečnému, bizarnímu podsvětí... (mac000)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (90)

HellFire 

všechny recenze uživatele

Hodně nemastné, neslané a ploché, co se vykreslení postav týče. Nakonec mi bylo úplně jedno, co se vlastně stane. Už název filmu je zavádějící, protože svádí k zamyšlení, že hlavní hrdinka bude řešit neutěšený stav svého života, ale ona mezitím jde po zlodějích, kteří jí ukradli počítač a stříbrné příbory. Macon Blair se pokusil nakousnout několik témat, ale žádnému se nevěnoval do hloubky. Naznačí nám, že hlavní hrdinka pochybuje o významu samotného života, ale nakonec tahle dějová linka vyšumí do prázdna. Pak nám naznačí, že by mohla navázat intimní vztah s podivným sousedem (Elijah Wood), ale po asi třech scénách i tahle odbočka nikam nevede. Nakonec tak zbývá jenom pátrání po zloději, které se nakonec totálně zvrtne, bohužel ne tím správným způsobem. ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Méně sofistikované Falling Down říznuté ritchiovskou kriminálkou. Nemá to takový dopad jako jedno a není to tak nadsazené jako druhé, ale to, co to dělá, to dělá dobře. S hlavními hrdiny se dá lehce ztotožnit a místo, aby si svými akcemi výrazněji pomohly, je spíš svět válcuje a jsou na tom pak ještě hůř. Umí to navodit pocity frustrace či melancholie a ve vyhrocených situacích podstatně potemnit a zdrsnět. Přestože to mění žánry, scénář vždycky přijde se zvratem nebo vysvětlením, které vás vrátí do rovnováhy. A vůbec je mnohem chytřejší, než bych od něj čekal. No a potom je tu samozřejmě vždy skvělá Melanie Lynskey, jež by si zasloužila víc hlavních rolí. Moc příjemný zážitek. ()

Reklama

Spike17 

všechny recenze uživatele

Nevídaná zručnost manipulace s proměňováním žánrových mechanismů napříč filmem, okořeněná špetkou černého a situačního humoru. Elijah Wood si teda ke svému výkonu zasloužil vhodnější spoluhráčku, ale to je jen drobná kaňka na jinak dokonalém ubrusu a v celkovém součtu tak jde o žánrovou delikatesu, za kterou je vidět přehršel tvůrčího nadšení. RECENZE ZDE. (Komentář psán v nostalgickém duchu způsobeném nalezením souboru s názvem "peprné hrátky se slovíčky".) ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Elijah ma vzdy potesi tym, ze si zahra v dalsom nezvycajnom filme. Spolu s Melanie Lynskey, ktora hrala podobne neohrabanu postavu v dvoch epizodach The Last of Us spolu maju paradny "wibe". Od trapneho "vyzdvihnutia notebooku" az po brutalne vygradovanie v zavere je to velmi slusny "free fall". :) Odporucam sadlo mi. 70% ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

První půlka ještě ušla a pár dobrých scén v ní bylo, ale z té druhé nakonec byl jen nefunkční a celkem nudný pokus o absurdní komedii, který ztroskotal na slabém scénáři a nedostatečné kreativitě režiséra. Navíc se to celé tak nahodile vyvíjí, že tomu chybí nějaký tvar a že se to i přes všechny snahy zaujmout stává nezajímavým a lehce rutinním. Za mě je to teda ve výsledku lehčí podprůměr, ale těch pár scén v první polovině, funkční chemie mezi ústředním duem a slušné herecké výkony to u mě aspoň trochu zachránily. I když bohužel ne natolik, abych tu třetí hvězdičku přihodil... Lepší 2* ()

Galerie (7)

Zajímavosti (4)

  • Film mal svetovú premiéru na filmovom festivale Sundance 19. januára 2017. Celosvetovo bol predstavený na Netflixe 24. februára 2017. (chesterko)
  • Natáčalo sa od apríla 2016 v Portlande, štát Oregon. (chesterko)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno