Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kumail je stand-up komik, příležitostný řidič Uberu a největší fanoušek Akt X. Emily studuje psychologii, má skvělý smysl pro humor a rozhodně se teď nechce vázat. Alespoň do chvíle, než vyrazí na večer stand-up komiků. Duchapřítomný Kumail Emily okamžitě padne do oka, a i když oba tvrdí opak, brzy je jasné, že nepůjde jen o záležitost na jednu noc. Nadějně se rozvíjející vztah ale naruší záhadná nemoc, která Emily uvrhne do umělého spánku. Teprve v nemocnici se potkává Kumail s jejími svéráznými rodiči, kteří se přes počáteční nedůvěru s Kumailem postupně sbližují, což generuje řadu zábavných situací. (Aerofilms)

(více)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (297)

vurhor 

všechny recenze uživatele

Konečně po dlouhé době zase nějaká kvalitní romanťárna. Však taky vychází podle skutečné události a napsaly si jí i ony dvě hlavní postavy. Během první třetiny jsem se na film sice začal krapet mračit, přičemž jsem si říkal, co teda dělá tenhle film tak dobrým, když to zatím vypadá na standardní klišé. Po ní se však zápletka skutečně rozjede a začíná filmařské blaho. Mimo klasické a dojemné síly lásky se zde člověk dočká i důkladnějšího pohledu na životy rodičů obou hl. protagonistů, který je zde zvládnutý opravdu brilantně. (Chci nějaký spin off s tou pákistánskou rodinkou, to jako fakt!) The Big Sick je velice povedená romantika s milým a skromným humorem, extrémně sympatickým hl. hrdinou a s velice zábavnými a chytrými dialogy. A ani to není moc patetický, což je pro dobré romantické komedie vždycky tuhý úkol. A MNOHO plusových bodů filmu, že krásně a elegantně dává facku všem voličům SPD, DSSS a dalších stran pro píčuse. Průměrné 4* ()

castor 

všechny recenze uživatele

Když něco vychází z reality, je radost ono snažení sledovat. Tvůrci vsázejí na přirozené momenty, humor mísí s dojetím a celkem jim to vychází. Ač samozřejmě některé situace vyznívají nepravděpodobně a postavy lehce přepáleně, ale každý jsme holt nějaký. Pákistánec, který dokonale přilnul k americkému způsobu žití (místo modlení šmejdí v garáži, domluvené manželství ve smyslu tradice nad lásku odsuzuje) a který se živí jako příležitostný řidič a sní se stát stálým stand-up komikem, pozná sympatickou blondýnku. Bělošku, budoucí psycholožku, která nehledá vztah, ale je nám jasné, že jednou muchlovačkou to neskončí. Tahle nezávislá story se zaštítila jménem Judda Apatowa, sám hlavní aktér Kumail Nanjiani si napsal spolu s manželkou scénář, nicméně je patrné, že to nebude klišovitá romantika. Náš hrdina se totiž za nepříjemných okolností seznámí s rodiči (potěší zejména výtečná a přirozená Holly Hunter) dívky, kteří ho zrovna nehodlají přijmout, což vyvolá řadu netriviálních momentů. Kousek Pěkně blbě, který kritici na festivalu v Sundance ocejchovali komedií roku, není o popadání se za břicho. Hrdinové glosují běžné životní situace, nebojí se řady témat, tvůrci se až vyžívají v drobných trapnostech. Změna žánrového tónu po zásadním zvratu kdesi uprostřed mi sedla. Finále na volnoběh (myšleno víc vrcholů) lehce zamrzí. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

4* před filmem byste se měli připravit na to, že jde o nezávislý kousek, což je od začátku vidět a liší se stylem od běžných romantických komedií. Má trošku rozvláčný rozjezd, ale pak už to stojí za to. A i když je v hlavní roli stand-up komik, tak žádné břichobolné vtipy nebudou na pořadu dne. Jinak však nepřijdete o nevtíravý humor, trošku netradiční romanci a hlavně se dozvíte hodně o Pákistánu ;-). Za sebe musím říct, že jsem se bavil dostatečně a za to dostává ode mě 4 hvězdičky ... a jestli hlavní dvojice bude spolu, tak na to si musíte počkat až do poslední minuty filmu. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 1 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Na tento film som sa celkom tešil, najmä kvôli čoraz obľúbenejšej Zoe Kazan. Ale bolo to také, všelijaké - veselé aj smutné, vrúcne aj chladné, zábavné aj sterilné - v podstate presne také aké boli Kumailove stand-up výstupy. No rozhodne to bolo "iné" ako ostatné romantické komédie (resp. dramédie). Paradoxne, najviac ma z celého príbehu nebavil ani tak zložitý vzťah medzi Kumailom a Emily (hoci aj to malo čosi do seba), ale najzaujímavejšie z toho všetkého boli pre mňa tie reálie odohrávajúce sa v Kumailovej rodine, kde kulminoval konflikt medzi ním a rodičmi - tam by som ocenil, keby to išlo ešte viac do hĺbky. No rozhodne to však bol zaujímavý film, a dokonca aj celkom originálny, čo už je v dnešnej dobe skôr vzácnosťou. Takže najmä z tohto dôvodu sa prikláňam skôr ku 4*, hoci potenciál postáv a príbehu bol isto ešte vyšší. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

The Big Sick je komedie ze života a na to prostě lidi slyší. Neříkám, že je to špatně, ale v tomto případě to nevidím tak horké a myslím, že v podobném duchu jsme viděli už i lepší. Humor je zde fajn, měl by sednout každému, postava Kumaila je extrémně sympatická a dobře napsaná. Stejně pocity už nemám z postavy Zoe Kazan, o které bych mohla říct totální antonyma. Ta holka mi prostě neseděla vzhledem, chováním ani humorem. Její rodiče patřily k těm lepším faktorům. Celkově mají v tomto příběhu velké slovo vedlejší postavy, které se zde starají o komiku. Malým vroubkem tu byla podle mě taky stopáž a příběh byl v podstatě pořád to samé dokola. Chápu, že se to někomu může líbit moc, za mě tři a čtvrt hvězdy. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (12)

  • Scéna, kde Terry (Ray Romano) spomína hru "Throw the Chalk at Jimmy" bola improvizovaná. (lebarbo)
  • Pridanie reálnych fotiek Kumaila a Emily do záverečných titulkov vznikol z podnetu herečky Leslie Mann po videní časti filmu. (lebarbo)
  • Meno Emily Gordon (Zoe Kazan) bolo pre potreby filmu kozmeticky upravené na Emily Gardner. (lebarbo)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno