Reklama

Reklama

Odříznutí

  • Česko Odříznuto (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dr. Herzfeld najde při pitvě v mozku mrtvoly kapsli se jménem a telefonním číslem své dcery Hany. Hana byla unesena a její otec se musí spojit s “Erikem,” který mu má poskytnout další instrukce. Erikův telefon však zvedne umělkyně jménem Linda. Ta právě našla mrtvého Erika na pláži ostrova Helgoland, který je kvůli zuřící bouři odříznut od okolního světa. Linda sama je ve velkém nebezpečí, neboť má v patách násilnického bývalého přítele. Herzfeldovi rychle dochází, že další pokyny najde uvnitř Erikova mrtvého těla. Aby Haně zachránil život, musí Lindu přimět k provedení pitvy. Linda je tak nucena učinit nemyslitelné, aby Hanu zachránila ze spárů psychopata, zatímco je sama sužována děsivou bouří i vlastními hrozbami. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Atmosférou mi to, nevím proč, připomnělo Purpurové řeky. Jinak pátrání po vrahovi s pomocí symbolů a zpráv, které zanechává, není nic nového, přesto pro mne tenhle typ thrilleru funguje. Bleibtreu je charismatický a dokáže většinu filmu utáhnout sám, Bauerová mu výborně sekunduje. Napínavý příběh s pěkným vizuálem zklame snad jen vyloženě akčně založené diváky. Kopice mrtvol, pitevna, pitva, orgány. Venku zuří bouře, sníh, izolovaný ostrov, hluboké lesy. Linda je samozřejmě nepoučená z hororů, že protivníka je třeba utlouci, rozmašírovat ho a nejlépe mu uříznout hlavu. Ale chápu, že pak by nedošlo na závěr, který se může zdát někomu přepálený, já však tohle hororové klišé očekával a vítal jsem jej. Jen s mladíkem Ingolfem (E. Hesse) jsem si tak nějak nevěděl rady, pořád jsem nedokázal odhalit, na které straně barikády stojí. Povedené. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Vložil jste náš osud do rukou autoprodejce?!“ - „Výrobce. Výrobce!“ Potřebujete se rozptýlit od halucinogenních myšlenek ohledně násilnického ex? A co takhle zvednout zvonící telefon náhodné mrtvoly na pláži…Podívána, která hraje hodně na efekt a „coolovost“, přičemž se se ještě snaží být nad věcí a „hláškovat“ při vypjatých situací. Takhle, místy to filmu trochu ujíždí a někdy to vyznívá až nechtěně úsměvně (už jen ta kreslířka komiksů, ze které se během chvilky stává skoro otrlá patoložka), i přesto se však Alvartovi daří držet vtahující atmosféru (zasněžený Helgoland je pro to jako stvořený), slušné tempo a solidní dávku napětí. Problém je však v tom, že cca 20 minut před koncem se film začne stylizovat do jakéhosi hollywoodského „béčka“ a vše dobré jde pomalu ale jistě do háje. I z do té doby perfektně slizkého Eidingera se na konci stává spíš karikatura. Závěrečné přepálené hrátky v helikoptéře snad ani raději nebudu komentovat. Za ty cca 3/4 filmu ještě slabší 4*, přesto je škoda, že to Alvart ke konci neukočíroval. ()

Reklama

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Jako supr film. Podle obsahu jsem se domníval, že to bude kokotina která se honí sama za svým ocasem.. Ale vcelku nečekaně jsem se do toho šupnul, tak jsem dostal nečekaně kvakvalitní zážitek. Obsah je asi vo tomto: Herzfeld je patolog. Do života se mu nečekaně vmáčkne Ingver, nebo jaxe menuje.. no a ten se mi jeví jako dost podezřelej, v souvislosti s těma mrtvolkama co se průběžně nacházej.. Ingver krom toho že je podezřelej, je i superbohatej a má príma Medvěda, bez kterýho by byl ten film v hajzlu téměř od začátku,... takže patolog s Ingverem lítaj s medvědem po všech čertech, sbíraj indície na dost divnejch místech, zamotávaj se postavy, a fakt jsem se těšil na Lindu, páč s tou byla vždycky docela prdel.. No je to vážně guláš, ale tak pamparádně poskládanej, že mi to bralo dech, prdel mi strachy cvakala, a pořád jsem nemohl přijít na kloub tomu, kdo je zahradník.. No nakonec to dopadlo úplně jinak než jsem tušil, patolog ufik hajzlovi prstíky a poslal ho do prdele. Teda do Zadku, žejo.. no fakt že jíst bych u toho asi nechtěl, ledažebytopouštěli u mekáče při čekání ve frontě na pěkně vypečenej krvavej bramburgr. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Podle zdejšího hodnocení, který drží(zatím) film v červených číslech jsem čekal dechberoucí podívanou. Což se ale nestalo a já jsem měl místy co dělat abych u filmu(přes den) neusnul. Na můj vkus byl tenhle kousek zbytečně zdlouhavej. Na němce asi dobrý ale na prdel si z toho nesednu. Už teď ale vím, že víckrát tenhle film vidět nepotřebuju. Slabší 3 hvězdy. PS: Ale dozvěděl jsem se skutečnost, kterou jsem doposud netušil... Mrtvoly smrdí jako mrtvoly(to mě fakt pobavilo). ()

Najt 

všechny recenze uživatele

Vynikající mysteriózní thriller překypující atmosférou a opravdu solidním příběhem, který potrápí Vaše mozkové závity. Né, že by to bylo tak složité, ale je to opravdu slušně zamotané a samotné rozuzlení může překvapit a asi i překvapí. Tenhle kousek je někde na pomezí 4,5* kdyby do filmu zakomponovali ještě potřebné záchranné složky a bylo to více typu krimi tak je to bez debat plné hodnocení. No já nakonec plné hodnocení stejně dal, protože na německou produkci, která je o pár levelů níž něž hollywood, tak v tomto filmu jsou momenty občas kolikrát i lepší než právě v hollywoodu a proto 5* ... není to suverenních 5, ale spíše slabších 5 ale je to zkrátka 5* ... mrtě a konečně po delší době opravdu atmosferickej trhák. Takže jedním slovem "paráda" ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Film je natočen na motivy knihy „Izolovaný“ (Sebastian Fitzek, Michael Tsokos). (Peetuliska)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na nemeckom ostrove Helgoland a v metropole Berlín. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama