Reklama

Reklama

Smrt ve tmě 2

  • USA Don't Breathe 2 (více)
Trailer 3

Pokračování úspěšného hororu se odehrává několik let od násilného vniknutí do domu, kde Norman Nordstrom (Stephen Lang) žije v tichém ústraní, dokud ho nedostihnou vlastní hříchy z minulosti. (Falcon)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (243)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Do dnešního dne si pamatuji, jak jednička přišla jako blesk z čistého nebe...Dovolil bych si skoro říct, že překopala do té doby zažité ideály v rámci žánru. Proto mě dost překvapilo, že se tvůrci rozhodli pro pokračování. Ono to totiž mělo skončit jedničkou, co si budeme povídat. Stephen Lang zde hraje pro změnu roli protagonisty, což překvapí asi každého diváka. Tento přerod o 180 stupňů zde není ani vysvětlen nějak důkladně, prostě se s tím musí člověk smířit. Alespoň za kormidlem opět stojí zkušení odborníci, ta filmovost z toho číší v každém záběru, po technické stránce se toho moc vytýkat nedá. Jinak příběh tuctový, záporáci opět neschopní, jejich počínání se místy jeví bez sebemenší špetky logiky. Jako pozitivum bych označil slušnou dávku brutálních momentů. Jo a konec překvapil, tam se to hemžilo kvalitními tvůrčími nápady. Takže nejedná se o nic světoborného jako jednička, ale zhlédnutí má smysl. Víc dílů ale už ne! Za mě 6/10 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Vitální slepý děd s neomylnými instinkty,  nevídanou mobilitou a zabijáckým umem, který předvede vždy v době, kdy nemá návštěvní dny, (scenáristicky) dodýchal. A nyní na něj přišly i otcovské pudy. Fede Alvarez ho po pěti letech, a osm let od posledních  temných událostí, opětovně vzkřísil, nadopoval kloubním kolagenem a povolal, aby provětral kutilské náčiní na nezvané hosty. A když mu unesou jeho oblíbenou holčičku, musí nutně vytáhnout paty ze svého doupěte. Stephen Lang si je dobře vědom, že na stará kolena přišla jeho životní role, kterou si patřičně hýčká, však je také jedním z producentů filmu, a stejně jako v jedničce se mu daří zaujmout hlavní diváckou pozici. Omladinu z předešlé krvavé návštěvy střídá banda zločineckých typů, se kterou se není radno pustit do křížku. Došlo k prohození pozic na tvůrčích postech: Alvarez se už nějakou dobu filmové režii nevěnuje a přepustil svoji režijní stoličku Rodo Sayaguesovi, scenáristovi prvního dějství. Pro něj se jedná o filmový debut, který má všechny atributy i neduhy druhých pokračování. Moment překvapení, tolik přítomný v jedničce, se v podstatě vytratil. Rovněž atmosféra ustoupila akčním rejdům. Brutalita stále hraje prim, i když několik zabití se odehraje mimo záběr. Stále je to příjemně špinavé, místy hororově hutné a dokonce se dějství neomezí jen na stařešinův příbytek. Ocitneme se v zaplivaném hotelu, v němž se mírně promrhal potenciál zabíjení v netradičních kulisách, ovšem i tak by některé záběry neměli vidět citliví jedinci, zvláště pokud jim vadí, když oční bulvy "opustí" oční důlky. Dvojka dominuje v akci a tempu, rychle uteče a Stephen Lang perlí ostošest. Tak proč se s ním nevydat na (noční) vražedné manévry i podruhé. 8/10 ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Solidní thriller, co chvílemi připomíná Sám (a) doma, jenže Phoenix není Kevin, což je nakonec dobře. Sledování filmu se obejde bez znalosti prvního snímku. Slepý Norman se tak dlouho strachuje o svoji mladičkou Phoenix, až skutečně dorazí banda neurvalců, která má o ni zájem. Phoenix, plná nadějí, záhy pozná, jak se to má s pravdou a těmi, co si pro ni přišli. Nechybí napínavá akce, ani brutální zúčtování. Jistě, masomlejn se nekoná, byť na nějaké to menší gore (useknutá ruka, rozmlácená hlava či oslepení) dojde, ale tady je stejně důležitější atmosféra. Velmi dobrý vizuál v tónech noci, modravé a žluté ohňové. Během sledování je vhodné vypnout, jelikož některé pasáže jsou čirá fantazie. Rovněž mnohé postavy mají podobně jako v jedničce vícero životů, o to je ale film napínavější. Výborná oddechovka, co není čistokrevným hororem, ale pokud divák přistoupí na hru, může si ji užít. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Sahat psychošově schovance na orgány může mít u zdravého jedince klidně stejné vedlejší účinky, jako nechat se opíchat kurevsky ziskovou experimentální rychlokvaškou bez empiricky prokázané účinnosti proti mediálně záměrně zveličované nemoci s letalitou nižší než u zarděnek. Například smrt. A tak ve tmě zase číhá zmrd v podobě slepého, proti bolesti imunního, rychlohojivého a nyní téměř bez dilemat veskrze kladného sedmdesátníka, i ve svém požehnaném věku schopného bez bílé hole a labradora nafiletovat celé komando mladých a vidoucích speciálních jednotkářů, ovšem jednotkářů s řadou skrytých komorbidit a oslabenou imunitou vůči důchodcům. Oproti originální jedničce jde tentokrát „jen“ o stupidně jednoduchou a notně přestřelenou domácí invazičku. Avšak invazičku skvostně a neserouce se natočenou, syrovou, parádně brutální, plnou mimořádně oslizlých bezskrupulózních patolů a s megadrsným dědou Štefanem, předávkovaným Geriavitem. Čili sanctasimplicitní blaženost a rozhodně nic pro artové hnědopichy, přecitlivělé bukanýry, romantické hospodyňky a astrofyzika LIVČU. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Vyděšení adolescenti nahrazeni skupinkou bezskrupulozních gangsterů s vojenským výcvikem a pokud si chcete druhé umírání ve tmě užít, nesmíte prakticky vůbec bazírovat na uvěřitelnosti. Ne, že by první část byla přehlídka toho, co by se dalo nazvat Natočeno podle skutečných událostí, ale tady už je těch nadpřirozených efektů víc než dost a vše korunuje finální střet s bastardy na cizím území, který už snese nejpřísnější kritéria filmové pohádky. Ale jak jsem psal, máte-li náladu či schopnost vypnout některá hodnotící filmová centra, zůstane vám pohledný, nezávadný  a napínavý flick, kde se zmrdům dostane i víc než jen spravedlivé odplaty a to někdy na čtyři hvězdy stačí, ne?  Z toho dvě osobně uděluji z lásky ke psům, rotvajler a pitbull a oba vlastně v kladných a významnějších rolích, pro pejskaře pochopitelně povinnost. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (6)

  • Opuštěný hotel je ve skutečnosti hotel „Staro Zdanje“ v srbském Arandjelovaci. (DJMaroko)
  • V garáži si muž rozřeže ústa zalepená vteřinovým lepidlem a vyteče mu spousta krve. Následně vychází z garáže a na ústech nic nemá, navíc má čisté tričko. Hned poté vejde do domu a tričko má opět od krve a na ústech má zbytky lepidla. (CjKukis)
  • Natáčení probíhalo v srbském Bělehradu a v Detroitu v Michiganu. Natáčelo se od 11. srpna do 17. října 2020. (noelcoward73)

Reklama

Reklama