Reklama

Reklama

Smrt ve tmě 2

  • USA Don't Breathe 2 (více)
Trailer 3

Pokračování úspěšného hororu se odehrává několik let od násilného vniknutí do domu, kde Norman Nordstrom (Stephen Lang) žije v tichém ústraní, dokud ho nedostihnou vlastní hříchy z minulosti. (Falcon)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (245)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Původní Smrt ve tmě byl slušný a originální horor, který mě nijak nestrhnul, ale komerčně uspěl. Pokračování jsem považoval za naprosto zbytečný film, ale překvapivě se nejedná o film špatný. Hlavní hrdina je tentokrát za "dobráka" a musí bojovat s agresory, kteří se rozhodli unést mu dceru. Úvod je překvapivě velice dobrý a prvotní naháněčna/schovávaná v domě je skvěle natočená a napínavá. Poté přijde menší zvrat a film se posune o dům dál a stejně tak i napětí a příběh. Ke konci mi to přišlo až zbytečně uspěchané a raději bych si vychutnával krvavou likvidaci protivníku postupně, než prakticky všechny vybít během minuty v jedné místnosti. I tak se však jedná o překvapivě slušný film, který změnil žánr a neurazí. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Do dnešního dne si pamatuji, jak jednička přišla jako blesk z čistého nebe...Dovolil bych si skoro říct, že překopala do té doby zažité ideály v rámci žánru. Proto mě dost překvapilo, že se tvůrci rozhodli pro pokračování. Ono to totiž mělo skončit jedničkou, co si budeme povídat. Stephen Lang zde hraje pro změnu roli protagonisty, což překvapí asi každého diváka. Tento přerod o 180 stupňů zde není ani vysvětlen nějak důkladně, prostě se s tím musí člověk smířit. Alespoň za kormidlem opět stojí zkušení odborníci, ta filmovost z toho číší v každém záběru, po technické stránce se toho moc vytýkat nedá. Jinak příběh tuctový, záporáci opět neschopní, jejich počínání se místy jeví bez sebemenší špetky logiky. Jako pozitivum bych označil slušnou dávku brutálních momentů. Jo a konec překvapil, tam se to hemžilo kvalitními tvůrčími nápady. Takže nejedná se o nic světoborného jako jednička, ale zhlédnutí má smysl. Víc dílů ale už ne! Za mě 6/10 ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $-miliónov║ Tržby USA $30,673,128║ Tržby Celosvetovo $45,273,128▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ Po výbornej dusnej prvej časti, takýto stŕmhlaví pád dole u tohto ako že pokračovania. V každom ohľade zbytočne prestrelené, klíšové až to bolí. A to samotná kostra príbehu ani nebola až tak zlá ale to prevedenie, bolesť dopozerať, zbytočnosť.   /40%/ ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

V první polovině opět slušný napětí a v baráku bych se i rád zdržel dýl. Když se ale náš šedivej detroitskej Daredevil vydá do města, sklouzne to k takovýmu úsměvnýmu nesmyslu, včetně výskytu charakterních zloduchů. Jsem dost zvědavej, jestli tuhle sérii autorský duo Latinos časem nevzkřísí, protože love jsou love a tohle si svý fanoušky určitě našlo. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Neříkejte mi, že ten dědek nevidí..! Co se týká napětí, Rodo na uruguayského kolegu Feda nenavázal, takže zůstává jen poměrně drsná řežba, ve které lehce plesnivějící Stephen Lang děla ve své slepé zuřivosti haura (Hauera) a jeho vidomí protivníci střídavě nevěří svým očím a sepisují omluvu Braillovým písmem. Sic je white flight v rámci politické korektnosti přehlížen, nelze si nevšimnout, jak je Motown filmaři v posledních letech výhradně profilován jako miloučké místo k životu, kde za plotem z bílých latí můžete vychovávat děti k zářné budoucnosti. Zcela zaslouženě. Je to stoka. Když někdo ve Státech spláchne, doteče to tam.. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo v srbském Bělehradu a v Detroitu v Michiganu. Natáčelo se od 11. srpna do 17. října 2020. (noelcoward73)
  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (Duoscop)
  • Název filmu se objeví až těsně před závěrečnými titulky. (noelcoward73)

Reklama

Reklama