Husí kůže 2: Ukradený Halloween

• USA Goosebumps 2 (pracovní název) (více)
Trailer 1

V pokračování úspěšné strašidelné komedie Husí kůže, oživí parta teenagerů příšery uvězněné v knihách. Strašidelná monstra, v čele s loutkou Slappym, jsou rozhodnuté ovládnout svět. Tuto pohromu mohou odvrátit jen Sam, Sonny a jeho sestra Sarah. Čas však hraje proti nim… (Falcon)

Trailer 1

Hernycztek

Jsou tu zřejmě dva důvody, proč se film pohybuje v průměrných číslech. Ten hlavní problém bude v tom, že první díl nabídl všechno, co v tomhle tématu šlo, tím pádem se nedalo v pokračování ničím překvapit a to se u většiny uživatelů odrazilo v hodnocení. Druhý důvod, který mrzel nejvíce mě, je absence Jacka. Ten má všeho všudy minutový prostor a myslím, že s jeho charismatem by byl celý film daleko záživnější, stejně jako předchozí díl nebo letošní The House with a Clock in Its Walls. Co se týče obsazení tohoto snímku, tak si troufám tvrdit, že je o chlup zajímavější a zábavnější než v prvním díle, a to samé platí o scénáři, který je sice jedno velké klišé pro děti, kde se ubralo na hororovějších scénách, ale pořád se to sleduje lépe, než romantika s Dylanem. Masky a efekty jsou stále na prvotřídní úrovni, takže jsem ve finále spokojený a procenta strhávám vyloženě za chybějícího Jacka. Na závěr se snad hodí říct, že komu se líbil díl první, tomu se bude líbit i díl druhý, protože jsou téměř totožné. ()

helloween93

Proč to nízké hodnocení? Ačkoliv je děj velmi podobný jedničce, rychle to odsýpá, je tu pár nápadů a film nenudí. Parta 3 teenagerů mi nevadila, Slappy taky ne a Jack Black je tu v posledních 5 minutách. Sony to nasadilo do kin v blbý čas, ani ne měsíc po tématicky příbuzném filmu Čarodějovy hodiny (v obojím hraje Jack Black) a ač je Goosebumps 2 lepším filmem, vydělalo to méně než film Eliho Rotha ze světa čarodějů. On Goosebumps 2 vydělal i podstatně méně než jednička. Další díl pak asi bude jedině na Netflixu. 3* ()

marekspanel

Mám rád takové fantasy blbiny pro starší děti. A dvojka se mi snad líbila víc než první díl, i když tam se lépe stupňoval děj. Začne to docela dobře a pořád jsem čekal kdy přijde nějaká vyloženě trapnost, ale docela se to drželo, v rámci žánru, který sám sebe ani nebere vážně prostě fajn. Jen to prostě rychle skočilo do finální zápletky, takže si těch příšer moc neužijete. Jack Black tam byl vlepený jen aby se neřeklo, jinak herecky v pohodě, ústřední chlapecká dvojce uvěřitelná. Verdikt je tedy takový, že to mohli udělat delší a víc si s námi pohrát :) ()

Slash_Flash

Strašná ptákovina. Nechci tvrdit, že první díl byl něco úžasného, ale chci říct, že byl určitě lepší než tohle. Zatímco jednička mě bavila od začátku do konce, příběh se vyvíjel svižným tempem a nacházelo se v ní plno akčních scén, které filmu dodávaly Šmrnc. V druhém dílu je naprostý opak. Filmu jsem viděl prvních 40-50 minut a pak mě to natolik přestalo bavit, že jsem film už jen překlikával a pak jsem film vypnul úplně. Příběh mě absolutně nezaujal a nebavil, protože mi přišlo, že se jen zbytečně natahuje, aby film měl dostatečných minut. No a akčních scén tady bylo minimum. První hodinu se nic neděje a ke konci už se sice začne něco dít, ale stejně je to odfláknuté a nedá se na to dívat. Já vám nevím, první hodina mi strašně připomíná To. Grůpa děcek si hraje, něco zajímavého najde a pak už jen se příběh natahuje těmi kecy o oživlém panáčkovi, který má animaci na úrovni Cesty do pravěku. Taky mi tam docela chyběl Jack Black, který první díl zpestřil a bez něho by nebyl tak dobrý. A nějaké malé cameo na konci to hold nenapraví. ()

BMW12

Oproti prvnímu dílu se úplně změnilo herecké obsazení, což nebyl dobrý tah. Ta bloncka byla dobrá, ale ten tlouštík mi nebyl sympatický. Děj filmu je něco podobného jako v jedničce, ovšem kratší a o dost jednodušší, což je problém. V prvním díle jsme zažívali i lásku, ta tu ovšem chybí. Když už se mělo točit pokračování, tak s původním hereckým obsazením. Objevil se zde pouze Jack Black, ale jen na pár minut. ()

• R.L. Stine, tvůrce knižní předlohy, se ve filmu objeví v jedné scéně jako ředitel Harrison. (Gogo333)
  • Natáčelo se ve státu USA – Georgia, konkrétně ve městech Covington, Atlanta a Decatur. (BMW12)