Reklama

Reklama

V malém městě v Massachusetts chtějí čtyři středoškolačky rituálem popřít existenci tajemného Slender Mana. Když však jedna z nich záhadně zmizí, vše nasvědčuje tomu, že je ve skutečnosti jeho poslední obětí... (Falcon)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (278)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,Nesmíte se mu podívat do obličeje!´ To je mi rada, když žádný nemá.... V Kruhu to ještě byly videokazety, tady je zastoupil internet. A nemusíte třikrát volat ani Mary, ani Candymana, stačí slyšet třikrát odbít zvon a není cesty zpátky. Temný les, nestvůrné černé stromy komíhající se ve větru a cosi v mlze mezi kmeny. Chapadla, křik, ticho. Nu, mohl to být hezký horor o bubákovi, jenže není. Místo strašení lekačky, atmosféra mezi stromy na celý film nevystačí a gore, když už není se čeho bát, nula. A měřeno optikou dnešního světa - podělaní studenti bubáka nevyvolají, statečné studentky naopak ano. Alespoň že jsou za to ztrestány, i když divák více tuší, než vidí. Hlavně kvůli lesu film zcela nezatracuji, lepší volbou je však rozhodně třeba Tall Man (2012). Více jak polovina kina (což jsem na tenhle film nečekal) se místy dost brutálně smála. Ano, kdo se moc bojí, křičí nebo se směje, tady ale bohužel nebyl důvodem strach... ()

Havaj8 odpad!

všechny recenze uživatele

Slender man je takovej pojem, taková hororová postava a oni to takhle doserou. Od režie, přes scénář až po ty herecký (ne)výkony. Místo aby to mělo tajemnou, děsivou atmosféru mi bylo trapně. Ty jejich sny a vidiny a stíny, celá ta logika. Rozhodně je chyba, že ho tolikrát ukázali, to je postava, která nemá bejt tolik vidět. Má vzbuzovat respekt sám o sobě. Mě to absolutně nezajímalo, nevypnul jsem to jenom proto, že to nemám ve zvyku. Co jinýho už má dostat odpad než něco takovýho. A už nikdy víc. ()

Reklama

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Keď ma v tom kine viac zaujme rozčúlená ženská, ktorá sa vyhráža rozrehotaným deťom, že ich nechá vyviesť zo sály, tak asi bude niekde problém. Ono tento Slender Man podľa mňa nie je úplne odpadový, keďže som necítil nutkanie uprostred filmu odísť, ale je až bolestne nezaujímavý, takže som sa pozeral na hodinky veľmi často. Herecky a vizuálne jednoznačne podpriemer, vystrašiť sa to vlastne ani nepokúša, úmrtia tam nenájdeme dokopy žiadne, dookola sa tam opakujú scény typu bubák zaútočí a ups, bol to len sen, perfektnú atmosféru fakt netuším, odkiaľ niektorí vyhrabali, a mal som taký pocit, že 99% celého rozpočtu minuli tak na tri krátke scény (najviac v záverečných minútach, kedy tam konečne niečo ukázali). Aj spomínaný Bye Bye Man mi prišiel minimálne o dve triedy zábavnejší. Pár "užívateľov" tu nasúkalo 5-ky, asi aby umelo nadvihli hodnotenie, keď im to za to stojí, tak v poriadku, no zahraničné zdrvujúce recenzie sú podľa mňa objektívne. Ako pásový videofilm určený rovno na DVD by som ho ešte akceptoval, ale v kinách to absolútne nemá čo hľadať. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

První půlka byla docela fajn (dokonce bych i řekl lehce nadprůměrná), ale čím blíž byl konec, tím byl ten film horší a na konci už opravdu směšný. Nelogický ovšem byl od samého začátku (hlavně celá ta zápletka kolem vyvolávání, čili hlavní téma filmu), ale natočené to bylo docela slušně a díky hlavním holkám, které sice byly tupé, ale velmi hezké a hlavně díky překrásné Joey King se na to aspoň dalo koukat. A překvapivě i atmostéra byla docela slušná. Ale jinak je to na prd. Ve druhé polovině se celá zápletka nějak prapodivně zamotá a přestane dávat smysl úplně (a navíc aby se v ní čert vyznal). A když dojde i na víc prostoru pro samotného Slendermana, celý tento bubák ztratí veškerou strašidelnost, neboť i on se chová směšně. A při poslední dvacetiminutovce už jsem se jenom smál tomu, jak je to celé strašně, ale strašně hloupé. Námět je samozřejmě výbornej, ale tohle je prostě špatně a navíc je to až příliš ambiciózní, protože ten konec je fakt prapodivnej. 45%. ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Pozrel som si to celé, ale nemyslím si, že je to na 3*. Je to také na úrovni epizódy priemerného seriálu, akurát predĺženej stopáže. Filmov o Slender manovi nie je veľa. Pýtalo sa nejaký natočiť a za posledné roky ich pár aj vzniklo, ale asi len také béčkove zlepence. Predpokladám, že o niekoľko rokov sa dočkáme filmu s prepracovaným scenárom na vysokej úrovni. Žiaľ toto nie je ono, alebo som len náročný? ()

Galerie (6)

Zajímavosti (9)

  • Písnička, která hraje z gramofonu, je „Maggot Brain“ od Funkadelic. (Duoscop)
  • Film obsahuje několik potitulkových scén. (Duoscop)

Související novinky

Youtubeový horor míří na velká plátna

Youtubeový horor míří na velká plátna

08.02.2023

Studio A24, spoluautor Stranger Things Shawn Levy a produkční společnost Atomic Monster Jamese Wana nyní spojí síly, aby přivedli na velká plátna populární youtubeovou hororovou sérii zvanou The… (více)

Reklama

Reklama