Reklama

Reklama

Professor Marston & the Wonder Women

  • Česko Professor Marston – the Wonder Women (více)
Trailer 2

VOD (1)

Snímek Professor Marston & the Wonder Women vypráví neuvěřitelný skutečný příběh autora jedné z nejikoničtějších superhrdinek všech dob a odhaluje svůdná tajemství z jeho soukromí. Harvardský psycholog doktor William Moulton Marston (Luke EvansKráska a zvíře) ve své době sklízel nemilosrdnou kritiku za to, že vytvořil komiksovou feministickou superhrdinku. Skutečnost, že žil současně se svou manželkou Elizabeth (Rebecca HallDárek) a jejich milenkou Olive (Bella Heathcote), byla ale mnohem víc provokativní než všechny dobrodružné příběhy, které kdy napsal. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (107)

klukluka 

všechny recenze uživatele

Kamera, výprava, kostýmy...tomu nebylo co vytknout, lepší už to snad ani být nemohlo. Ale jinak mě to nechalo chladným, milostnému trojúhelníku jsem rozhodně nepřišel na chuť, protože pro mě měl nulovou chemii a chyběla mi v tom jakási psychologická hloubka, kterou bych ocenil možná tím spíš, že to byl film o psycholozích. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Je to hodně odvážné, takové čisté, jednoduché, ale přitom neskutečně plné plno "vzkazů" pro další generace :) Měla jsem tam 3 obrovské chvíle s husí kůží - 1) když se sešli v hale, kde se hraje divadlo a poprvé se tam k sobě všichni 3 přiblíží nejblíže, 2) když Olive oblékne do toho kostýmu, 3) když jdou společně jako jedna za Marstonem do nemocnice - to je tak krásně symbolické. Film si nebere vůbec servítky, sexualita je propíraná horem dolem, jen si myslím, že jejich postavy byli tedy hodně neopatrné a vášeň, kterou prostě nemohli skrýt - tak byla jejich kamenem úrazu. Trojice, která je excelentní a jejich "jiskření" a sexuální touha - tak to se dalo krájet a maximálně jsem si to užila :) ()

Reklama

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Je to hezký životopisný snímek o tvůrci Wonder Women. Ztvárnění milostného trojúhelníku je super. Je to lehce erotické, ale nic, co by někoho mohlo pohoršit. Mně se akorát moc nelíbí Bella Heathcote, což je trošku problém, když je při erotických scénách hlavním cílem vzrušení. Nicméně jinak je to velmi dobrý výtvor. ()

brumbrum odpad!

všechny recenze uživatele

Film plny lzi. Riesi sa akoze emancipacia, akoze psychologia, akoze svetonazor, akoze veda. Pekna hudba. Dievca s velkymi prsami sa nezne usmieva. Chlapovi stoji a chce ju pretiahnut. Ona chce pretiahnut ju. Parit sa, doblba, plieskat placackou po prdeli studentkam, vzajomne onanovat od vzrusenia pri pohlade na to peklo. A hlavne kecat o laske, o moznostiach, "slobode". Ako si moze clovek robit co chce, zit stastne v mastali, plazit sa s postavenym vtakom po bahne a umelecky o tom diskutovat. Cele je to zvratene, v polovici mi to doslo a zmazal som to. Jed, po troskach, farebne, krasne natocene, vyborni herci. Ale jed. ODPAD ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jiný „komiksový“ film, který vypráví o tvůrci Wonder Woman. Veskrze komorní příběh o jedné zakázané lásce, milostném trojúhelníku a tvůrčí expresi. Rozhodně se na to dobře dívalo, k čemuž přispěli hlavně sympatičtí herci. Škoda, že se filmu nedostalo v podstatě žádné pozornosti, zatímco se Hollywood neustále snaží propagovat mnohem větší propadáky (v poslední době si obzvláště rád hraje na propagaci režisérek a tohle mohl být ukázkový příklad toho, jak se to dělá... namísto třeba Eternals). Možná to bude tím, že ve stejném roce šla do kin Wonder Woman. Box office: 1,9 mil. USD. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (6)

  • Marston žil v polyamorickom vzťahu s Elizabeth Holloway Marstonovou a Olive Byrneovou. Po Marstonovej smrti, obe ženy zostali vo vzťahu a vychovávali svoje štyri deti spoločne. (SpoilerAlert)
  • William Moulton Marston je označován za vynálezce polygrafu, není to však zcela přesné. Marston ve skutečnosti na popud své manželky vymyslel manžetu pro měření systolického krevního tlaku, která je součástí detektoru. (HellFire)
  • William Marston bol psychológ a sám sa označoval za feministu. Zaoberal sa sexualitou submisivity a dominancie, myslel si, že problémy spoločnosti v budúcnosti vyriešia ženy, ktoré narozdiel od mužov, budú vládnuť so súcitom a spravodlivosťou. (SpoilerAlert)

Reklama

Reklama