Reklama

Reklama

Kóma

(festivalový název)
Trailer 1

Obsahy(1)

Po záhadné a vážné autonehodě se mladý, talentovaný architekt probouzí ve zvláštním světě, pouze částečně se podobajícím realitě. Ve světě, který funguje na základě paměti o realitě lidí, kteří jsou v kómatu. Paměť člověka je kouskovitá, chaotická a nestálá. Takové je i prostředí KÓMATU – zvláštní směsice vzpomínek, ve které se řeky, ledovce a města mohou nacházet v jedné místnosti a ve kterém neplatí žádné zákony fyziky. Hrdina musí zjistit, jakými zákony se tento prosto řídí, musí bojovat za život, setkat se s láskou, nalézt nakonec i přechod do reálného světa a znovu jej objevit a pochopit, co ve skutečnosti KÓMA je. (Týden ruského filmu)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (54)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ruský Matrix s vizuálom v štýle Inception. Zase tu jeden vyvolený musí zachrániť všetkých ostatných tentokrát vo svete spomienok ľudí v kóme. Zápletka je strašne jednoduchá, takže sme hneď vrhnutý do akcie. Tá je hlavným ťahákom filmu. CGI síce chýba pár desiatok mega k dokonalosti, ale vizuálne to je neskutočne vynaliezavé a pôsobivé. Naháňačky v ktorých ľudia do strán alebo hore, čím sa mení celá perspektíva sú dostatočne pôsobivé. Pointa, ktorá za všetkým stojí ma zo začiatku trochu sklamala, ale úplne blbá nie je. Je to proste len príliš jednoduché, podobne ako postavy o ktorých sa tiež veľa nedozvieme a predstaviteľ ruského Nea by potreboval asi tak desaťkrát väčšiu charizmu. Ale napriek štedrej stopáži má film svižné tempo a ani na chvíľu som sa nenudil. Takže výsledkom je príjemná sci-fi jednohubka so skvelým vizuálom. 6/10. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Musím souhlasit s kombajnem (klid, nezbláznil jsem se, je to uživatel), taky mi v hlavě okamžitě naskočil Počátek i Matrix, ještě se k nim ale přidal videoklip skupiny Korn Coming Undone. Je tedy jasné, že mi film nepřipadal příliš originální, přesto mě celkem bavil, a s klidem bych mu přihodil i čtvrtý kousek, kdybych se v určité fázi nezačal trochu nudit. Přes všemožné nedostatky CGI se mi hodně líbil vygenerovaný Žnec (nebo Reaper, jak kdo chcete). 3*+ ()

Reklama

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Po technickej stránke sa Rusi dotiahli na taký mix medzi Inception, Doctorom Strangom a celé to bolo trochu pripomínajúce aj hru Inversion a samozrejme neurónové spojenia v ľudskom mozgu. Čo sa týka audiovizuálneho spracovania tak fakt neskutočnú prácu si s tým niekto musel dať. Príbeh je však namiesto akcie alebo trileru skôr dramatický a sčasti psychologický, keďže sa jedná o pacientov v kóme, takže vidím v tom nevyužitý potenciál. Ešte do dvoch tretín to bolo fajn, kým sa jednalo o survival v snovom svete, kde fantázia nepozná hraníc. Škoda. Na konci nechali mierne pootvorené vrátka pre prípadné pokračovanie, aj keď príbeh uzatvorili, tak by som bol zvedavý. Ak by to dostalo progres ako dostal Attraction Invasion po prvom Attraction, tak sem s tým. ()

xLIGHTx 

všechny recenze uživatele

Rusi urobili dosť parádny film, ktorý sa nemusí za seba veľmi hanbiť. Hej, Počiatok, Matrix, možno herný Stalker, trošku filmový Annihilation. A celkom to vyšlo. Aj človeka poteší, že to stojí na ruských hercoch (netreba hviezdy a veci z USA), keď je film s myšlienkou a kvalitný, tak má šancu. Rusi sú už schopní konkurovať americkej produkcii, ale to už sme zistili dávnejšie. Len tá hlavná myšlienka filmu, resp. rozuzlenie, no, je to také svojské (azda, ak by toto bolo dopilované, lepšie premyslené-pozmenené, tak by možno išlo o pecku). ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Svět, ve kterém se nachází člověk, co upadl do kómatu, je poskládán ze vzpomínek všech, již se zde ocitli. A pak jsou tu i sny, které patří do škatulky - vstup zakázán. I když jsem měl pocit, že sny a vzpomínky zde byly zaměňovány - viz místnost, kterou dostal Viktor jako byt. Snímek sází na vizuální stránku a tady je kámen úrazu. Po výtvarné stránce je fantastický svět působivý, po stránce trikové už to taková sláva není. Pozadí jsou placatá a vypadají jako namalované kulisy, většina objektů vytvořených v počítači působí až příliš uměle a pixelově. Z hlediska speciálních efektů nesahá Kóma americkým snímkům (comicsovky, Star Trek, Star Wars ad.) ani po kotníky, což by se nakonec dalo přežít, kdyby měl film větší spád a napětí. Na druhou stranu pár zajímavých scének se najde - úvodní honička, vyzvedávání torpéda či obklíčení smrtícími lovci. Konec potěšil, ale na film asi brzy zapomenu. ()

Galerie (64)

Reklama

Reklama