Reklama

Reklama

Ve spárech ďábla

  • USA The Possession of Hannah Grace (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Otřesný obřad vymítání ďábla se vymkne kontrole a vyžádá si život mladé ženy. O několik měsíců později má Megan Reedová (Shay Mitchellová) službu v noci v pitevně, kam přivezou znetvořené mrtvé tělo. Megan, která je uvězněna sama v podzemních chodbách, začne mít strašlivé vidiny a zmocní se jí podezření, že tělo je posedlé nemilosrdnou démonickou sílou. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (175)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Nepokrytě jsem se těšil. Infernální psycho trailery slibovaly hodně a... no... hm. Jediným zajímavým prvkem celýho filmu zůstává koncept záporáka, protože démonem posedlá a děsivě zohavená mrtvola mladý holky nekuchá lidi každej den. A je to vlastně provedený docela dobře - neklidná umrlice je dobře obsazená i namaskovaná/animovaná a s principem jejího démonickýho fungování by se dalo vyřádit na tisíc způsobů... což je přesně to, co tvůrci nedělají. Po nadějným začátku totiž film rezignuje na veškerý napětí a následuje rutinní vyvražďovačka, která není schopná přijít s jediným momentem překvapení. Vlastně to celý působí, jako by někdo mermomocí chtěl okamžitě zfilmovat dobrej nápad a příliš pozdě mu došlo, že by bylo dobrý kolem něj vybudovat nějakej příběh. Nejmocnějším důkazem budiž fakt, že se do konce filmu nedozvíme, proč démon nechce (nebo nemůže) zabít hlavní hrdinku. Hlavní hrdinka je mimochodem dobře napsaná i zahraná, ale možná jsem takovej pocit měl jen proto, že se jako jediná nechová jako retard. Tak tedy zase příště... ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ako fanúšik filmových hororov zbožňujem temnú atmosféru nočných márnic (dvakrát Strážca mŕtvych, raz The Autopsy of Jane Doe), takže mi tento film sadol. Bohužiaľ je nakombinovaný s inou obľúbenou hororovou témou a tou je vyháňanie diabla (čo nie je spoiler, vidíme to už v úvodnej scéne). No ale to je možno všeobecne obľúbená téma, ale mňa trochu nudí. Viac som v minulosti vo filmových márniciach ocenil hore spomínané tituly, ktoré neboli o posadnutosti, než dnešný. Napriek tomu je ústredné zlo hnusné, naopak hlavná hrdinka fajn, vedľajšie postavy prekvapivo sympatické a veľa samozrejme robí unikátna výprava/atmosféra. Oceňujem neónky rozsvietené do tvaru kríža. ()

Reklama

mchnk 

všechny recenze uživatele

Hrůza a děs, nicméně ne ten hororový, ale tvůrčí. Dnes již vyčpělé (jak mi tento film dokázal) téma exorcismu, kombinované s příběhem traumatizované ex-policistky, na mě působilo spíše jako slabé psychologické drama o boji s vlastním já, ve kterém nakonec hlavní hrdince pomůže ďáblem posedlá holčina. Vše ostatní je maximální, již stokrát omílaný hororový kýč. [Kino Citadela - Litvínov] ()

Makky 

všechny recenze uživatele

Malé horory využívajú roztrasenú kameru a zbesilý strih, našťastie nie je to prípad tohto filmíku. Hlavná hrdinka je sympatická a strašidlo pekne scary, spolu s ponurým prostredím márnice. Všetko sme však už videli asi milión krát a jednoduchá linka nemá čím prekvapiť. Snímok mal určitý potenciál, podobný námet treba však vedieť využiť. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně špatný film vhodný tak pro starší děti, které by se ale stejně mohly po většinu času nudit. Slibné spojení neúspěšného exorcismu, respektive posedlosti démonem, a márnice předvedla ukázkově Neznámá slečna, jejíž tajemství nebylo nakonec zcela odhaleno (The Autopsy of Jane Doe), ale divák si snímek mohl patřičně užít. Herecké výkony ochotníků z Horní Dolní, digitální oheň, nedostatek krve a nulové napětí. Dvě, možná tři scénky atmosféru rozhodně nenavodily tak, jak by si děsuchtivý divák přál. A strašit vysoušečem rukou a třískáním do plechových barelů je nejen neúčinné, ba přímo trapné. Jen mi unikalo, proč se démon snažil vyspravit tělo Hannah, když jeho úmysly byl stejně jiné. A otevřená vrátka na konci? No, pokračování snad nebude.....a nápověda skrze mouchu měla asi znamenat: Hej, ty hloupý diváku, takhle se věci mají! Mizerné 2*, ale pokud se tu ještě chvíli zdržím, dám odpad. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení začalo 7. listopadu a skončilo 17. prosince 2016. Natáčelo se ve státě Massachusetts. (Varan)
  • Fiktivní „Bostonská metropolitní nemocnice“ uvedená ve filmu, je ve skutečnosti Bostonská radnice (tShay Mitchell). (ČSFD)
  • Kirby Johnson získala roli Hannah na základě své taneční průpravy a schopnosti vykloubit si ramena a všelijak pokroutit tělo. Díky tomu, je prý většina poloh těla Hannah reálná a jen minimum z nich bylo vytvořeno pomocí digitálních efektů. [Zdroj: časopis Cinema 01/2019] (ČSFD)

Reklama

Reklama