Reklama

Reklama

VOD (1)

Snímek "12 hrdinů" se odehrává v trýznivých dnech, které následovaly po událostech 11. září 2001. Americká speciální jednotka vedená kapitánem Mitchem Nelsonem (Hemsworth) je vybrána, aby byla jako první poslána do Afghánistánu na velice nebezpečnou misi. Musí zde v drsných horách přesvědčit generála Severní Aliance Dostuma, aby se k nim připojil v boji proti společnému nepříteli: Talibánu a jejich spojencům z Al-Káidy. Kromě překonání vzájemné nedůvěry a obrovských kulturních rozdílů musí Američané – zvyklí na moderní způsob boje – přijmout prastarou strategii válčení na koních. Navzdory této rozpačité alianci musí noví spojenci čelit drtivé převaze – nelítostnému nepříteli, který nebere zajatce. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (234)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

12 Strong vychádza zo skutočných udalostí, ktoré sú podľa mňa tak neuveriteľné, že nechápem prečo sa tak dlho otáľalo s filmovým spracovaním. Snímka rozpráva o dvanástich amerických vojakoch, ktorí na koňoch bojujú proti Talibanu a navyše sa im podarí za tri týždne splniť misiu, ktorá mala podľa očakávaní trvať dva roky. No proste neuveriteľné. Snímok bol na mňa miestami zdĺhavý, ale akonáhle prešiel do akčných scén, tak už to bolo oveľa lepšie. Hlavne teda záverečná pol hodina stála za to. Napriek tomu sa nemôžem zbaviť dojmu, že si taký príbeh zaslúžil o trochu lepšie spracovanie. Skoro sa mi nechce veriť, že je to podľa skutočnej udalosti, ale ono je, aj keď podľa môjho názoru prifarbené dosť. Prvá polovica sa rozbieha naozaj pomaly a snímka tohto typu by mal mať kratší úvod a dlhšiu pasáž v boji v Afganistane. Koniec hollywoodsky, ale celkovo dobrá snímka. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Naprosto všechny scény v tomto filmu jsou podle pravdy včetně tý, kde Thor osedlá Hátátytlu a cvalem se vyřítí proti 497 talibáncům, 14ti bojovým vozidlům a několika tankům a všem jim nakope prdel. Vím to na 100% protože jsem tehdy cválala, spolu se zblitkem jednotky a pár agháncema, vedle něho na velbloudovi a všechno jsem to točila a kdybychom se po tý akci krutě nevožrali a já kráva neztratila kameru s tímto videem, tak bych Vám to tady všem doložila včetně scény, kdy se na tom koni pak všichni chlapi vystřídali (na hřbetě, ne že ho vojeli) protože ten kůň zachránil svět, pyčo !! Neprůstřelnej, nesmrtelnej přes bomby skákající My Little Ponny je nebezpečnější zbraň než gumová atomovka. Dalším jasným fucktem je , že Thor do tý doby velej v boji rotě max ve hře Comand and Conquer, kde měl ty nejlepší výsledky a samo sebou všech svých jedenáct hošanů z tý horký prdele vytáhnul zpátky do lásky plné Jů Es Ej. Sama jsem v té válce postřílela asi 200 talibánců, řezala jim uši, trhala zuby a prodávala ledviny, během bombardování z oblohy, takže jsem si prošla peklem o kterým nikdo z vás zmrdů nemá ani ponětí. A že mi nevěříte? To mám u píči, my jsme to vyhráli a historii píšou vítězové, takže žádnej Thor, žádnej kůň, ale Já sama a pěšky s čínskýma hůlkama v ruce jsem vyhladila komplet celej zlej Talibán. Od té doby mu tam říkají Ta-Linh-Bán, uprostřed náměstí mám sochu v životní velikosti (160 cm s 10 cm podstavcem) , ke který nosej denně oběti, jen abych se nevrátila a talibánci mnou straší děti, který nechtěj večer spát !!! Mno ale pokud tenhle film berete s nadhledem a něvěříte každýmu hovnu, co se tam děje, tak je to celkem koukatelná píčovina. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

AKční masakr vypadal dobře, ale způsob vyprávěný vůbec neměl šťávu je to skoro až neuvěřitelný, aby takový příběh působil nudně, ale působil toho se chopit Bay, Fuga tak to by bylo žrádlo. Ještě by mě zajímalo, jak to bylo v reálu, protože mě to přišlo až neskutečný, jít do toho takhle po hlavě a jen se zamazat od bahna. Bejt já, tak určitě zařvu. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Už sme tu mali 7 statočných, 12 rozhnevaných, a tentokrát tu máme 12 nesmrteľných ... teda pardón, silných. Tí chlapíci museli mať pri sebe hádam všetkých svätých, ináč si to neviem vysvetliť. Film ponúka presne to, čo od amerického vojnového filmu čakáte ... dostatok akcie a motivačných reči ... nudiť sa nestihnete. ()

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

...slušná náborovka... hlášky o národní hrdosti a patriotismus se opakují s pravidelností mesntruačního cyklu nezletilé asiatky a osazenstvo je vybrábo více než sympatické... i ti "hodní afgánci" jsou o poznání sympatičtější než talibán s tím jejich "Džafarem"... a v neposlední řadě - cool guys dont look at explosions... ()

Galerie (51)

Zajímavosti (12)

  • Zbraně použité ve filmu byly také útočná puška m4, AK-47, AKU, kulomet PK a RPG-7. Ve filmu se objevil tank T-72, vozidlo pěchoty BVP a raketomety BM-21 Grad. Vrtulník, který vezl vojáky do hor, byl C-47 Chinok. (K98)
  • Američtí vojáci opravdu dali generálu Dostumovi dárek. Nejprve mu dali krmivo pro koně, které ho moc nepotěšilo. Tak mu poté dali vodku, kterou už ocenil. (Gordy34)

Reklama

Reklama