Reklama

Reklama

Castle Rock

(seriál)
  • USA Castle Rock
Trailer 1
Fantasy / Horor / Mysteriózní / Thriller / Drama
USA, (2018–2019), 16 h 36 min (Minutáž: 43–60 min)

Hrají:

Melanie Lynskey, Scott Glenn, André Holland, Jane Levy, Terry O'Quinn, Bill Skarsgård, Sissy Spacek, Alex Ziwak, Phyllis Somerville, Ryan Eatherton (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Psychologicky laděný hororový seriál Castle Rock, situovaný ve fikčním světě Stephena Kinga, je originálním příběhem kombinujícím mýtické prvky a velice intimní způsob vyprávění, jaký známe z Kingových nejoblíbenějších děl. Na několika málo čtverečních kilometrech mainských lesů se postupně odehrává epická sága utkaná ze světla a temnoty. (HBO Europe)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (104)

Morien 

všechny recenze uživatele

Billa Skarsgarda do každé rodiny, ale silně mě zklamalo, že místo opravdového konce se rozhodli pro zadní vrátka. A po přečtení rozhovoru s tvůrci a druhém shlédnutí mi přijde, že ne že by si otvírali vrátka, ale spíš že ve stylu J. J. Abramse a jeho Ztracenců záměrně nemají ucelenou vizi, o čem vyprávějí (takové ty kecy typu "je to na divákovi, jak si to vyloží, a my vlastně nevíme, jak je to správně"), a snaží se pouze být tajemní jak hrad v Karpatech bez narativního účelu, což je autorský přístup, který mě vysloveně se*e, mimo jiné proto, že to shazuje a ponižuje divákovu snahu pochopit vnitřní fungování toho magického fikčního světa. Jak si mám užít hledání klíče, když ho tam tvůrci odmítli schovat?! Dang it. P. S.: Melanie Lynskey rules a Waitsovu píseň "Clap Hands" jsem po dokoukání seriálu poslouchala asi deset hodin v kuse a teď ji mám nastavenou jako budík, aby neminul ani jeden den, kdy bych tuto píseň neslyšela. P. P. S.: Je rovněž možné, že jsem idiot a ještě k tomu slepý idiot, neboť že má Billova postava každé oko jiné barvy jsem si všimla až při druhém sledování a až u předposledního dílu. A to jsem po většinu času zírala hlavně na něj, co si budeme povídat. ()

uiu 

všechny recenze uživatele

1. série - Ačkoliv děj drží pozornost, je to takové neslané nemastné, aby vám předposlední díl podokopl nohy a skopal vás do kuličky. Bomba! Pět zasloužených hvězd. 2. série - Hlavní hrdinka je nevýrazný maniak, která roli získala nejspíš jen proto, že má obří modré oči a v každém díle je na ně zoom aspoň 20x. Děj slabý a s první sérií nuceně propojený (ale až někdy v 8. dílu). Konec pak odkazuje na úplně jiné Kingovo dílo. Hodně slabé 3 hvězdy. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Fantastický mysteriózny seriál s hororovými prvkami, S. King v plnej paráde. Hlavná os dejovej linky, rozpletanie záhad a spájanie skladačiek jednotlivých kúskov do výsledného temného príbehu, pochmúrna a mrazivá atmosféra... to všetko robí z toho seriálu jeden veľký mysteriózny masterpiece. Oceňujem tiež, ako sa na začiatku nastolili záhady a ako sa nutkanie po objasneniach všetkých tých otáznikov okolo postáv stávalo z dielu na diel intenzívnejšie a intenzívnejšie. Na druhú stranu ma trocha mrzí trochu odbitejší záver, celé to finálne rozuzlenie (posledné minúty) mi prišlo ako z rýchlika, autori sa mohli ešte s divákom trochu pohrať. Na hranici 4-5 hviezd. 89/100 ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Seriál sa tvári tak záhadne, že až lezie na nervy. Prvých 5 častí sa takmer nedozviete o čo vlastne ide. A to sú tak 4 hodiny života. Najprv som myslel, že to pôjde smerom ako seriál The Dark, avšak mýlil som sa. Smerom ku koncu to letí len z kopca a v podstate na každú časť sa tešíte stále menej. Kvalitu odráža aj fakt, že jednu z hlavných úloh hrá Rose z Dva a pol chlapa. Pri finále som už zíval. ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tu máme další Kingovku a musím říct, že náběh má skvělý ba přímo úžasný a já si řikám, že konečně další dobrá adaptace od jindy uplných sraček či průměrných zoufalých pokusů o filmového či seriálového Kinga. Ale ne, po dvou dílech to ztrácí pomalu, ale skutečně jistě, drive, tempo a cokoliv, coby mělo udržet mou pozornost a zájem. Posledních pár dílů už přináší vyloženě zmatek, nudu a šeď. Ovšem vypíchnul bych snad jen Billa Skarsgarda, potkat ho někde v noci, okamžitě bych se posral. ()

Galerie (320)

Zajímavosti (13)

  • V úvodu můžeme slyšet větu: „Byl to ten podzim, kdy našli venku u kolejí tělo toho chlapce.“ Jde o referenci na povídku „Tělo“ od Stephena Kinga. Ta se dočkala filmového zpracování pod názvem Stůj při mně (1986). (Rammos)
  • V úvodní scéně celého seriálu poslouchá Dale Lacy (Terry O'Quinn) stanici WKIT v Bangor, Maine (na frekvenci 100,3 FM). Jedná se o rockovou stanici, kterou vlastní Stephen King a na kterou odkazuje v několika ze svých knih. (FaithZombie)

Související novinky

Nová adaptace Prokletí Salemu našla režiséra

Nová adaptace Prokletí Salemu našla režiséra

13.04.2020

Minulý rok jsme se dozvěděli, že Kingův horor Prokletí Salemu se po letech dočká nové verze. Produkovat ji měl James Wan a do scénáře se pustil Gary Dauberman, jenž napsal například nové To nebo… (více)

Reklama

Reklama