Reklama

Reklama

Castle Rock

(seriál)
  • USA Castle Rock
Trailer 2
Fantasy / Horor / Mysteriózní / Thriller / Drama
USA, (2018–2019), 16 h 36 min (Minutáž: 43–60 min)

Hrají:

Melanie Lynskey, Scott Glenn, André Holland, Jane Levy, Terry O'Quinn, Bill Skarsgård, Sissy Spacek, Alex Ziwak, Phyllis Somerville, Ryan Eatherton (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Psychologicky laděný hororový seriál Castle Rock, situovaný ve fikčním světě Stephena Kinga, je originálním příběhem kombinujícím mýtické prvky a velice intimní způsob vyprávění, jaký známe z Kingových nejoblíbenějších děl. Na několika málo čtverečních kilometrech mainských lesů se postupně odehrává epická sága utkaná ze světla a temnoty. (HBO Europe)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (104)

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Castle Rock je ako väčšina diel Stephene Kinga trochu strašidelný, trochu napínavý ale hlavne mysteriózny seriál, ktorý má skvelú atmosféru, avšak trochu nevyužitý potenciál, ktorý mohol ponúknuť nepochybne viac. V každom prípade sa budete musieť pri jeho sledovaní zamýšľať a rozhodne nenadchne každého. Nie každý vie oceniť povedzme alternatívnu realitu či Kingovský príbeh, preto neprekvapuje, že mnoho divákov seriál pravdepodobne nepozrie celý. Seriál na hranici 4 a 5 hviezdičiek. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Báječný začátek, pomalu degradující střed, skvělý předposlední díl a úplně debilně vypuštěný konec. Fajnové výkony, příjemná mysteriózní (bohužel nikoliv však, až na pár temných výjimek, hororová!) atmosféra a super maloměstské prostředí. Ač je to poněkud paradoxní, tak seriálové adaptace Kinga stojí za bačkoru, Castle Rock naštěstí toto pravidlo celkem úspěšně boří. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Mysteriózna fantasy, na vrchole blaha, akú si vie divák čo i len predstaviť. Nechápem, ako si môže niekto pustiť takýto film, respektíve seriál, a potom sa sťažovať na prílišnú záhadnosť. To je ako povedať maliarovi, aby “natrel” kuchyňu na oranžovo, a potom pičovať, že je príliš krikľavá. “Castle Rock” je pecka od úvodu, až do samotného záveru, ktorá sa dokonale pohráva s mysľou diváka. Absolútne nič nie je jasné, otázky pribúdajú, všetko je otvorené, i nesmierne mätúce zároveň. Odpovede sú v nedohľadne, pričom “ako-takých”, sa divák dočká až v samotnom závere. Za mňa “⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️” ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

série 1: Seriálové Kingovky mě začínají bavit. No, spíš jsou to rozmáchlejší minisérie, u mě osobně to začal Outsider a tak jsem řekl, proč nezkusit něco z tohohle divného městečka, plného odkazů, na jiné Kingoviny ("říkám si tak podle strýčka, prý se pokusil v jednom opuštěném horském středisku pozabíjet rodinu sekyrou"). Atmosféra je tu hutná tak, že by i rákosníčkovo mlha mohla závidět a opírá se o výborně napsané postavy, které mě baví svou naprosto nedokonalostí a přirozeností, kde jedinou vadou na kráse je hlavní role A. Hollanda, který střídá dva a půl výrazu a přehrají ho všichni přítomní (včetně rozkošné Melanie Lynskey, která hraje naprosto úžasnou, lehce neurotickou osobu a je naprosto rozkošná a bavila mě mnohem víc, než všechny její výstřihy co měla ve dvou a půl chlapa dohromady. Pokud máte problém s budováním mytologie místa a postav, třeba ve druhém To, budete mít pravděpodobně problém i tady, ale mě to baví, stejně jako pro mnoho lidí anti-klimatické zakončení a jako bonus je tu perfektní ztvárnění postavy s Alzheimerem. ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá séria ma sklamala. Pre fanúšikov sveta Stephena Kinga v nej bolo viacero žmurknutí (Shawshank, šerif Pangborn) a fórikov (hrali tu herci známi zo starších sfilmovaných kingoviek, ale paradoxne úplne iné postavy), výprava ponurého Castle Rocku v zovretí prastarých legiend a pochmúrnych jesenných lesov bola výborná a atmosféra počas prvých tajuplných dielov skvelá. Bohužiaľ, akonáhle sa s pribúdajúcimi dielmi mrazivé tajomstvo začalo postupne rozuzľovať, ukázalo sa, že v skutočnosti zas až tak veľmi mrazivé nebolo a ku koncu som už len nechápavo krútil hlavou nad bizarnými „časovými“ (a inými) zvratmi. Takže 2*. Do druhej série sa mi vôbec nechcelo ísť, ale nakoniec som sa nechal zlákať jednak tým, že relatívne nenadväzovala na prvú (až na pár momentov na konci, ale nič dôležité) a jednak tým, že sa príbehovo inšpirovala v Prekliatí Salemu a Misery. Vďakabohu sa druhá sezóna vydarila oveľa viac. Scenáre boli v dobrom priamočiarejšie a jednoduchšie, postáv bolo menej a boli sympatickejšie a akési ľudskejšie a to vrátane negatívnych, za čo môžeme ďakovať ako kvalitnému scenáristickému a režijnému vedeniu, tak pochopiteľne hercom v čele s Lizzy Caplan a Timom Robbinsom. ()

Galerie (320)

Zajímavosti (13)

  • V úvodní scéně celého seriálu poslouchá Dale Lacy (Terry O'Quinn) stanici WKIT v Bangor, Maine (na frekvenci 100,3 FM). Jedná se o rockovou stanici, kterou vlastní Stephen King a na kterou odkazuje v několika ze svých knih. (FaithZombie)
  • Postava Jackie Torrance (Jane Levy) odkazuje na postavu Jacka Torrance z Osvícení (1980). Když Jackie Torrance zabije Gordona sekerou, jde o přímý odkaz na Jacka Torrance (Jack Nicholson) z Osvícení a jeho nejslavnější scény, po kterém si vzala jméno. (Rammos)

Související novinky

Nová adaptace Prokletí Salemu našla režiséra

Nová adaptace Prokletí Salemu našla režiséra

13.04.2020

Minulý rok jsme se dozvěděli, že Kingův horor Prokletí Salemu se po letech dočká nové verze. Produkovat ji měl James Wan a do scénáře se pustil Gary Dauberman, jenž napsal například nové To nebo… (více)

Reklama

Reklama