Reklama

Reklama

Sestra

  • USA The Nun (více)
Trailer 1

Démonická řádová sestra z hororu V zajetí démonů 2 se vrací, aby šířila zlo ze záhadného kláštera v Rumunsku, ve kterém řád jeptišek ukrývá děsivé tajemství. Nejtemnější kapitolu ze světa filmu V zajetí démonů Vám přináší legendární James Wan, filmový tvůrce, který stojí za touto úspěšnou filmovou sérií. (Vertical Entertainment)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (614)

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Lepší tři hvězdy. Atmosféricky, vizuálně a hudebně je to fakt super. Nicméně obsahově to dosti uvadá a ikdyž je tam spousta blbostí, který se nakonec nějak scénáristicky vyřeší, zůstává pocit průměrnosti a jakýhosi pomyslnýho povzdychnutí nad tím, že tak zajímavej démonskej origin pojali takhle vlažně a nedali mu větší péči. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Devadesátiminutová únikovka z kláštera kdesi v Rumunsku, která je celkem na sílu naroubovaná na Conjuring. Sestra tancuje na hraně mezi mysteriozním hororem a fantasy filmem, takže to místy působí, jakoby se měl každou chvíli objevit HellBoy, který s pomocí starých artefaktů zavře portál do podsvětí. Místo něj tu ale pobíhá zmatená Farmiga s Bichirem, kteří mají dlouhé vedení a nechají se děsit prvoplánovými lekačkami. ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Krásné lokace a dějové zasazení (pro stylový duchařský či okultní horor jak dělané) ve službách matného, nevýrazného a snadno zaměnitelného "příběhu". Atmoféra po celou dobu příjemně temná, hororových scén je slušná porce a většinou jakž takž fungují (tzn. že při lekačce se občas leknete), ale celek silnější dojem prostě nezanechá. Jako chutná jednohubka v rámci Conjuring série s tím však nemám žádný větší problém. 60 % ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Venujem tejto snímke jej 500.komentár. Je to už druhýkrát, kedy sa Valaki, démonická sestra, objavila v univerze V zajatí démonov. Prvýkrát strašila v Londýne vo filme V zajatí démonov 2, teraz v päťdesiatych rokoch v rumunskom kláštore vo svojom vlastnom spinoffe. Po dvoch prezretých filmoch sa divák nedozvie čo vlastne túto démonickú sestru poháňa, čo po svojich obetiach chce. Zdá sa, že jej konanie je bez akejkoľvek motivácie a to sa potom premieta v samotnej podobe filmu. Valaki sa tak často objavuje na filmovom plátne, až sa z nej pomaly stáva hlúpa karikatúra. Zdá sa teda, že ani prítomnosť Jamesa Wana čoby producenta a autora univerza V zajatí démonov, nedokáže zmierniť pád Sestry. Ako si môže divák užívať film, ktorý namiesto pohltenia atmosférou, vsádza na vizuálnu stránku a lakacie momenty? Fanúšikovia hororu budú najskôr sklamaní, zdrojom potešenia im budú iba niektoré momenty zo záveru snímky. Nepreškolený divák by si mohol ľakačky užiť, pretože ešte nejakú dobu na žiadny takýto film nepôjde. Ono to rovnako Sestre nakoniec nejako prejde. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Znáte tu legendární nemocniční lekačku z filmu Vymítač ďábla 3? Tak tohle je její devadesátiminutová verze. Hrátky s kamerou jsou fajn, i když je škoda, že vyskočení bubáka tradičně prozrazujou minutu předem. Bubák samotnej OK, není ho moc, není ho málo - trochu komický ovšem je, že byl děsivější v druhým Conjuringu, kde byl jenom namalovanej... ()

Galerie (45)

Zajímavosti (22)

  • Taissa Farmiga (sestra Irene) a Vera Farmiga (Lorraine Warren z V zajetí démonů – 2013) jsou ve skutečnosti sestry. Jejich postavy ve filmu nejsou nějak spjaté, ovšem důležitou podobností mezi oběma postavami je, že jsou obě pevně věřící katoličky obdařené jasnozřivostí. Obě postavy také přežily konfrontaci s démonem Valakem. (hansel97)
  • Ještě než vyšel oficiální trailer, vyšel krátký teaser, který měl sedm vteřin, ve kterých divák viděl černo, až na poslední 2 vteřiny, kdy nečekaně a velmi nahlas zakřičela démonická jeptiška (Valak). YouTube tento teaser krátce po vydání zablokoval z důvodu, že byl příliš děsivý. (ČSFD)

Související novinky

Annabelle se vrátí

Annabelle se vrátí

29.04.2018

Svět momentálně oslavuje propojený filmový vesmír od Marvelu, který čítá už 19 filmů. Jak asi víte, většině konkurenčních pokusů se příliš nedaří. Pokud byste ale hledali největší výjimku, dostanete… (více)

V zajetí démonů potřetí

V zajetí démonů potřetí

27.06.2017

Alfou a omegou dnešního Hollywoodu jsou propojené filmové vesmíry. U Star Wars nebo Marvelu šlapou na jedničku, jinde se více či méně klopýtá. Naposledy se trochu spálil vesmír s klasickými monstry,… (více)

Reklama

Reklama