Reklama

Reklama

Pod vodou

  • USA Underwater (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Je to možná nejhorší a nejnebezpečnější pracoviště na Zemi. Podmořská vědecká laboratoř stojí na jednom z nejhlubších míst mořského dna. Je obklopena naprostou temnotou, svírána strašlivým tlakem, teplota okolní vody se blíží nule. Výzkumný tým provádí sondážní vrty, když přijde nečekané a ničivé zemětřesení. Do této chvíle bezpečné prostory laboratoře se stávají smrtelnou pastí. Jednotlivé části vědeckého komplexu jsou extrémními tlaky vody drceny jako papírové krabice. Jedinou šancí pro přeživší členy posádky je evakuace pomocí hlubinných skafandrů. Jenže v okamžiku, kdy se ocitnou mimo zdevastovanou stanici, zjistí, že jejich zásahy do mořského dna a následné zemětřesení probudily něco, co do této chvíle zůstávalo ukryté pod mořským dnem. Něco neznámého. Něco děsivého. (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (591)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Pod vodou se nejčastěji přirovnává k Vetřelci (a právem, protože některé scény se více než inspirují), ale myslím si, že by tvůrci byli rádi, kdyby se srovnávalo také s Gravitací. Opravdu, několikrát se snaží vyvolat náladu prvního zmíněného filmu, několikrát toho druhého, ale nějak jim to nejde dohromady a zajímavé je to všechno jen tak napůl. Řada scén má pěknou ponurou atmosféru, ale napínavé příliš nejsou. Některé scény jsou opravdu dobře zahrané, jako ta, ve které vystresovaná Kristen Stewart líčí Vincentu Casselovi, co se stalo. A závěrečné supermonstrum je taky fajn, ačkoliv si ho moc neužijeme a všechno skončí podle očekávání. Doufal jsem, že to bude o něco lepší. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Začiatok roka a hneď prekvapko. Už s trailerov bolo jasné, že to bude niečo na spôsob béčkových sci-fi hororov s 80tých rokov ako Leviathan alebo DeepStar Six. No nakoniec som dostal skôr mix Scottovho Votrelca a Cameronovej Priepasti. Nie lenže kamera, atmosféra, dlhé tmavé koridory, skafandre či mimozemšťania trochu pripomínajú Votrelca, ale dokonca je hlavná hrdinka žena a rovnako ako Ripleyová, aj ona tu beha v gaťkách a vyhodí stanicu do vzduchu. Oceňujem aj to, že režisér viac kládol doraz na budovanie napätia ako na divoké predvádzanie mimozemšťanov. Toto je typ filmu, ktorý mám rád a títo unterwasermani ma celkom upútali. Fanúšikom Votrelca určite odporúčam. 75% - 4* ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Rychlý úvod je efektivní a diváka perfektně vtáhne do děje. Herci jsou fajn, přestože jim scénář nenabízí mnoho prostoru, jak se předvést a atmosféra, minimálně v první třetině poutavá. Bohužel slušné tempo brzy značně zpomalí a ve chvíli, kdy se začnou objevovat podvodní monstra, film ztrácí napětí a na neutrál dojíždí do neuspokojivého konce, kdy se sice ukáže slušně zpracované hlavní monstrum, ale film přesto vyšumí do prázdna a divákovi je tak nějak jedno, jak to vlastně skončí a jestli se nějaká z postav zachrání. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Když jsem vyrazil do kina na snímek "Pod vodou", opravdu jsem nečekal, že dostanu až tak nudný film. Ano, slyšíte správně. Trailer sice láká na parádní akci a hrátky s vodními příšerami, ale samotný snímek je strašně fádní a nezajímavý. Ale nějaká ta pozitiva samozřejmě má. Jedním z nich je určitě Kristen Stewart. Ta má podobně jako Robert Pattison problém s tím, že se nějak musí zbavit své "Twilight" image, která dost výrazně ovlivňuje diváky jejích filmů. A tady se jí to celkem daří. Kompletní změna vizáže jí tady rozhodně pomohla a po delší době má tak možnost představit postavu, která není otravná nebo vyloženě divná. Herecky jí navíc pomáhá i Vincent Cassel, který si odvádí svůj standard a drží "Pod vodou" těsně "nad vodou". Protože jinak je to celkem otrava. Začátek sice vypadá docela slibně a exploze na vrtu poskytují celkem solidní zábavu. V momentě, kdy se však příběh přepne do týmové polohy, kdy se všichni snaží zachránit své krky, scénář dost výrazně skřípe. Nejde ani tak o to, že by byl nelogický, ale celkově je nepřekvapivý a zdlouhavý. Tvůrci se sice nebojí zabíjet postavy, ale kreativitu v těchto úmrtích rozhodně nehledejte. Buď tam někomu praskne maska, nebo někdo jiný vybouchne. A tenhle postup se opakuje prakticky od začátku filmu až do jeho konce. I díky tomu nemáte moc šancí, abyste si užili monstra, která na dně oceánu čekají. Tady jsem se nechal nachytat a z trailerů jsem čekal jen nějakou velkou chobotnici. Ve finále jsem dostal variaci na "The Trench" z Aquamana. Pokud jste film viděli, ale název vám nic neříká, pak si zkuste vzpomenout na bouři na moři, světlice a cestu za Atlannou. Být to celé více v duchu hororového konce, pak bych šel možná s hodnocením o něco málo více. Takhle čistý průměr a "Underwater" už nikdy vidět nepotřebuji. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Kdyby byl v kinech přetlak podvodních monster hororů, pak bych si možná stěžoval, že má Underwater jen letmo načrtnuté postavy, občas ztíženu orientaci v prostoru a akci, a že do subžánru nic vyloženě nového nepřináší. Ale vzhledem k tomu, že poslední po všech stránkách srovnatelná konkurence je Leviathan z osumdesátýho devátýho, nebudu kretén. A budu rád, že když jsem šel na horor s mořskejma obludkama, dostal jsem řemeslně výtečně vysoustruženou žánrovku, která na nic nečeká a vrhá se do intenzivní akce v podstatě hned, jak se v kinosále setmí. Peníze jsou na tom vidět, Eubank znovu dokázal, že vizuální stránku filmařiny zvládá s přehledem. Co do ambicí je Underwater z jeho dosavadní filmografie asi nejpřízemnější, ale tady je to vyloženě ku prospěchu věci. A pro mě zásadním plusem jsou nejlíp nadesignovaný potvory široko daleko. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (9)

  • Film byl natočen v New Orleans v Louisianě. (ČSFD)
  • Z rádia hraje „Spongebob Squarepants Theme“ od Avril Lavigne a na konci filmu hraje „The Unknown“ od BONNIE X CLYDE. (Duoscop)

Související novinky

Drama 1917 v kinech jede

Drama 1917 v kinech jede

13.01.2020

Nový válečný snímek 1917 režiséra Sama Mendese (Skyfall) čerstvě dokazuje, že k úspěchu v kinech nepotřebujete jen známou předlohu. Klidně totiž stačí před nasazením do širší distribuce vyhrát pár… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Reklama

Reklama