Reklama

Reklama

Pod vodou

  • USA Underwater (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Je to možná nejhorší a nejnebezpečnější pracoviště na Zemi. Podmořská vědecká laboratoř stojí na jednom z nejhlubších míst mořského dna. Je obklopena naprostou temnotou, svírána strašlivým tlakem, teplota okolní vody se blíží nule. Výzkumný tým provádí sondážní vrty, když přijde nečekané a ničivé zemětřesení. Do této chvíle bezpečné prostory laboratoře se stávají smrtelnou pastí. Jednotlivé části vědeckého komplexu jsou extrémními tlaky vody drceny jako papírové krabice. Jedinou šancí pro přeživší členy posádky je evakuace pomocí hlubinných skafandrů. Jenže v okamžiku, kdy se ocitnou mimo zdevastovanou stanici, zjistí, že jejich zásahy do mořského dna a následné zemětřesení probudily něco, co do této chvíle zůstávalo ukryté pod mořským dnem. Něco neznámého. Něco děsivého. (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (591)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Kristen Stewart je ako Sigourney Weaver pod vodou a miesto Votrelcov tu máme stvorenia inšpirované Cthulhu. Film mal viaceré slabšie miesta a zvažoval som udeliť iba slušné tri, ale po odhalení hlavného monštra ako fanúšik Lovecrafta musím dať o hviezdu viac. Príbeh je veľmi priamočiary, vychádza zo zaužívaných klišé. Aj keď neponúka žiadne zvraty a čerpá hlavne zo stiesnenej atmosféry, za mňa spokojnosť. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Štandardná úteková akčná hra v štýle "Zachráň sa kto môžeš!". Nad hladinou ju ako-tak drží pomerne dlho ledabolo pricapená eko agitačná veta v štýle: "Naša nenásytnosť pri dobývaní morského dna bola neúnosná". No do hlbín ju zráža explozívny záver. Pri ňom sa už na životné prostredie nijako nehľadí. Oceňujem však začiatok a koniec zostrihaných útržkov správ, trefne poukazujúci na politiku nadnárodných mega spoločností, dobývajúcich neobnoviteľné zdroje energií. Tie ututlávajú a zamlčiavajú o povahe a dôsledkoch ničenia Zeme čo len môžu. A zaujímavé je aj nepriame poukázanie na nedostatočné bezpečnostné opatrenia  takýchto mamutích firiem. Ak by ku koncu totiž ostalo nažive viac zamestnancov vrtno - ťažiarskej firmy, tak etické dilemy koho spasiť a koho obetovať by nemali konca-kraja. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Natlakovaný survival úprk po dně Mariánského příkopu (kam jsme se naposledy podívali s Megem) z ranku hororových béček o příšerách číhajících na obyvatele podmořských stanic jako Leviathan a DS6. Pro kterýžto obsahově, ale nikoli produkčně levný žánr - parazitující dílem na Vetřelci a dílem na Propasti - mám slabost, bohužel tyhle filmy nikdy nenabízely víc než tupou vyvražďovačku se zubatou obludou v atraktivních kulisách. A Pod vodou není výjimka. Nevadí mi, že to nepřináší nic nového, ale že to nepřináší skoro nic zábavného. Má to solidní výpravu, docela sympatický cast, působí to i správně klaustrofobicky, skafandry pěkný a akce/boj o život se rozjíždí už od první scény, ale celou dobu jen sledujete nezajímavé postavy utíkající před nezajímavými monstry. Pár lekaček, výbuchů, vtípků a konec, rozhodně žádné překvapení, vyraznější napětí nebo zapamatovatelná scéna. A přitom by stačilo málo - trochu propracovanější scénář, který by třeba víc rozvinul ty zastírací praktiky zlého korporátu, které se zmiňují jen v titulcích. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Hm, hm, co tak odborně napsat k filmu, ve kterém se naprosto prkenná slizká lesba 90 procent hrací doby unyle plazí skřípajícím tunelem a producíruje se od ničeho k ničemu po mořském dně, až na ni v té tmě nakonec na dvě minuty bafne rozmazaný zubatý megahadr na podlahu, co jim asi zdrhnul z Clovershitu? K filmu, v němž když někdo otevře hubu, zní to jako žádost chovance downího stacionáře o více jogurtu k rozmazávání si po držce o svačině? Tak snad jen: Ahoj Júbenku, zabij se! A co tak odborně napsat k bande převkusných buzniček, co tu dštily odpady a panické pižmo na stokrát sysluplnějšího a zábavnějšího Megalodona a tisíckrát lepší a svižnější Godzilu 2, a tuhle tupou, plytkou, nudnou, otravnou a lacinou megasračku hystericky nadhodnocují? Tak snad jen: Ahoj klucí, že vám dal ošetřovatel na sváču málo Dobrý mámy?! ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Kdyby byl v kinech přetlak podvodních monster hororů, pak bych si možná stěžoval, že má Underwater jen letmo načrtnuté postavy, občas ztíženu orientaci v prostoru a akci, a že do subžánru nic vyloženě nového nepřináší. Ale vzhledem k tomu, že poslední po všech stránkách srovnatelná konkurence je Leviathan z osumdesátýho devátýho, nebudu kretén. A budu rád, že když jsem šel na horor s mořskejma obludkama, dostal jsem řemeslně výtečně vysoustruženou žánrovku, která na nic nečeká a vrhá se do intenzivní akce v podstatě hned, jak se v kinosále setmí. Peníze jsou na tom vidět, Eubank znovu dokázal, že vizuální stránku filmařiny zvládá s přehledem. Co do ambicí je Underwater z jeho dosavadní filmografie asi nejpřízemnější, ale tady je to vyloženě ku prospěchu věci. A pro mě zásadním plusem jsou nejlíp nadesignovaný potvory široko daleko. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (9)

Související novinky

Drama 1917 v kinech jede

Drama 1917 v kinech jede

13.01.2020

Nový válečný snímek 1917 režiséra Sama Mendese (Skyfall) čerstvě dokazuje, že k úspěchu v kinech nepotřebujete jen známou předlohu. Klidně totiž stačí před nasazením do širší distribuce vyhrát pár… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Reklama

Reklama