Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Heroin je špatný sluha, ale ještě horší pán... Členové organizované skupiny, která pašuje heroin z Francie do Itálie, pošlou novou zásilku drogy oklikou přes Švédsko, NDR a Československo. V Praze ve Fibichově divadle se v té době chystá premiéra nového baletního představení. Situaci však zkomplikuje hrůzná událost: primabalerína Milada Havlová (K. Fialová) je ve své šatně nalezena mrtvá. Z pitvy a z prvních analýz vyplyne, že zemřela na předávkování heroinem. Vyšetřováním je pověřen kapitán Chrástek (M. Horníček), podle kterého nejde o nešťastnou náhodu, nýbrž o vraždu. Rozbíhá se tak vyšetřování, které odhalí nejen napjaté vztahy mezi členy baletního souboru, ale především mezinárodní zločineckou síť… (Česká televize)

(více)

Recenze (59)

špaček421 

všechny recenze uživatele

Jedna za Horníčka, kterej je prostě Horníček, i kdyby hrál robota, tudíž mu vyšetřovatele člověk nevěří, ale dokoukal jsem to jenom kvůli němu. Druhá za scénu s francouzsky mluvícím Matuškou, který sám sebe poslouchá v rádiu a pak se vypne s tím, že ten zpěvák "řve jak pavián". Jinak to měl točit někdo jinej, než Kachlík, jeden z nejhorších režisérů. Scény nenavazujou, chybí kusy děje, v jednom záběru má Horníček klobouk a za chvilku po něm není památky atd. Vlastně ani nechápu, proč tam Horníček s Matuškou hráli. ()

krauset 

všechny recenze uživatele

Na českou detektivku nečekaný úvod ve Francii ustoupí klasickému pražskému zasazení. Podobně jako v případě laboratoře je však pracovní kolektiv výrazně zajímavý, v tomto případě se jedná o baletní soubor Smetanova divadla (dnes Státní opery). Začátek se věnuje nervozitě před premiérou a primabalerína Milada Havlová upadá do stavu hysterie, natolik typickému pro divadelní divy, který nás nechávám na pochybách, zda byla její smrt, k níž došlo po předávkováním heroinem, jen nešťastnou náhodou, úmyslnou sebevraždou, či podlou vraždou. Vyšetřovatelé, kteří jsou poměrně fádní (velký věkový rozdíl, nejsou příliš zapamatovatelní ani charismatičtí), se také podívají do zahraničí, aby rozpletli síť kontaktů pašeráků heroinu, a v podstatě se spojí s jednou z baletek, která odhalí bezmála všechny stopy sama (také projeví na krimi příběhy neobyčejně znamenitý úsudek, když opakovaně nevstupuje do podezřele vyhlížejících místností). ()

Reklama

mfanta 

všechny recenze uživatele

40% - Tato ceska detektivka neni uplne bez zajimavosti, obcas tam zajiskri i naznak napeti, ale na druhou stranu je zde i spousta slabsich i vylozene slabych momentu (napriklad sceny s vdavkychtivou divkou a jeji matkou na Rujane). Hornicek je jako kriminalista zajimavy, nicmene jine role mu dle meho nazoru sedi. Matuskuv "gangster" je vcelku uverenihodny :-). ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Mierne mizerná krimi, bez patričnej atmosféry a napätia. Určite to nie je skvost, na druhej strane to však nie je ani žiadna blamáž pre bežného diváka, ktorý si chce poobede odpočinúť pri niečom ľahšom /aj keď tento žáner by mal byť charakterizovaný inak/, ale pre fanúšikov krimi je to asi na zaplakanie. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Nepříliš povedená detektivka o překupnících heroinu, díky němuž se v divadle předávkuje jedna balerína a hlavního vyšetřovatele, zjišťujícího, že se jedná o vraždu hraje Miroslav Horníček, který mi do role moc nesedl. Ani celková atmosféra Východoněmeckého pašeráckého prostředí není vykreslena moc přesvědčivě a na film si brzy ani nevzpomenu. Možná mě nejvíc utkví v paměti Walda Matuška, který hraje jednoho z překupníků a v rádiu hraje zrovna jeho píseň, kterou hodnotí slovy : "To se nedá poslouchat, ten zpěvák řve jako pavián!" ()

Galerie (5)

Zajímavosti (4)

  • V úvode filmu, keď sa priekupníci drog dohadujú, možno počuť hrať z rádia pieseň "Divoký koně", ktorú spieva Waldemar Matuška. Jeden z priekupníkov, ktorého hrá práve Matuška, sa rozčuľuje, že spevák spieva ako pavián. (dyfur)
  • Filmovanie prebiehalo v Prahe a na ostrove Rujana vo vtedajšej Nemeckej demokratickej republike. (dyfur)
  • Divadelní scény se natáčely v divadle J. K. Tyla v Plzni za účasti místního baletního souboru. (sator)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno