Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Heroin je špatný sluha, ale ještě horší pán... Členové organizované skupiny, která pašuje heroin z Francie do Itálie, pošlou novou zásilku drogy oklikou přes Švédsko, NDR a Československo. V Praze ve Fibichově divadle se v té době chystá premiéra nového baletního představení. Situaci však zkomplikuje hrůzná událost: primabalerína Milada Havlová (K. Fialová) je ve své šatně nalezena mrtvá. Z pitvy a z prvních analýz vyplyne, že zemřela na předávkování heroinem. Vyšetřováním je pověřen kapitán Chrástek (M. Horníček), podle kterého nejde o nešťastnou náhodu, nýbrž o vraždu. Rozbíhá se tak vyšetřování, které odhalí nejen napjaté vztahy mezi členy baletního souboru, ale především mezinárodní zločineckou síť… (Česká televize)

(více)

Recenze (59)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Je to tak blbé, že bych nejraději nehodnotila, z úcty k panu Horníčkovi si nedovolím dát odpad. A také kvůli jedné drobnosti. Když si v úvodu snímku povídají padouši francouzsky, jsou překládáni pomocí titulků (vzhledem k technické kvalitě filmu - bílých na bílém pozadí). A v těch titulcích se objeví slovo "džop", tento přepis z angličtiny mne zcela odzbrojil. Takže ve výsledku dávám půl hvězdičky za Horníčka a půl hvězdičky za džop. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Nepříliš povedená detektivka o překupnících heroinu, díky němuž se v divadle předávkuje jedna balerína a hlavního vyšetřovatele, zjišťujícího, že se jedná o vraždu hraje Miroslav Horníček, který mi do role moc nesedl. Ani celková atmosféra Východoněmeckého pašeráckého prostředí není vykreslena moc přesvědčivě a na film si brzy ani nevzpomenu. Možná mě nejvíc utkví v paměti Walda Matuška, který hraje jednoho z překupníků a v rádiu hraje zrovna jeho píseň, kterou hodnotí slovy : "To se nedá poslouchat, ten zpěvák řve jako pavián!" ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

V řadě ohledů zajímavý film, bohužel vůbec ne jako kriminálka. Skoro bych řekl, že je to odpověď na první film s majorem Kalašem s tváří Rudolfa Hrušínského Vrah skrývá tvář z téhož roku, ale je-li to pravda, je to odpověď chabá, která potěší hlavně příznivce Miroslava Horníčka, plzeňského Divadla J. K. Tyla, Waldemara Matušky, nudistů na Rujáně... A také příznivce překvapivých odhalení, neboť identita zdejšího vraha je tak nečekaná, že vlastně ani pořádně nedává smysl. ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

No, i když to rozhodně nějaké veledílo není, viděl jsem už spoustu větších blbostí. Takže takové průměrné tři. Za Waldu, za záběry z Rujány - socialistického to ráje pracujícího socialistického člověka, a koneckonců tak trochu i za odvahu tvůrců pustit se do takového tématu, o něčem takovém jako heroin se tenkrát přece docela důsledně mlčelo, ne? "Je to nějaký hrubý":)). ()

otík 

všechny recenze uživatele

Předtitulkový rozhovor dvou postav ve francouzštině je neskutečně dlouhý. Po devítiminutovém hrozném začátku však film také nějak moc nespěchá, naštěstí jakmile se na scéně objeví Horníček, je vyhráno. Příběh o zavražděné primabaleríně, vraždě jednoho staršího zvědavého muže a mezinárodních drogových překupnících je zbytečně komplikovaný, zároveň ale herci občas nemají co hrát a nebýt charismatického Horníčka, stálo by to za zlámanou grešli. Sem tam je však divák vytržen z letargie např. záběrem z nuda pláže nebo dramatickou hudbou, kdy jde tanečnici o život. Jinak ale i díky hodně scén v německém nebo francouzském jazyce s českými titulky nebo černobílému provedení to moc velká podívaná není. PS: role Matušky jako drogového převozníka je sice originální, ale úplně mimo mé chápání ()

Galerie (5)

Zajímavosti (4)

  • V úvode filmu, keď sa priekupníci drog dohadujú, možno počuť hrať z rádia pieseň "Divoký koně", ktorú spieva Waldemar Matuška. Jeden z priekupníkov, ktorého hrá práve Matuška, sa rozčuľuje, že spevák spieva ako pavián. (dyfur)
  • Filmovanie prebiehalo v Prahe a na ostrove Rujana vo vtedajšej Nemeckej demokratickej republike. (dyfur)
  • Orbigny (Waldemar Matuška) jezdí vozem Mercedes-Benz 220 z roku 1960. Pohřební Vůz je Škoda 1202 (Typ 981) z roku 1963 . (sator)

Reklama

Reklama