Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zdeptaný bankový úradník Arvid sa stane hrdinom, keď takmer omylom zneškodní lupiča. Naivný muž, ktorého práve opustila milenka Hanne naletí však podvodníčke Astrid, ktorá sa mu predstaví ako manželka uväzneného zločinca, a chce jej pomôcť. Prehovorí svojho brata Haralda, skúseného kriminálnika, aby mu pri tom pomohol. Spolu s troma Haraldovými podriadenými potom rafinovane prepadnú pancierové auto s peniazmi a neskôr oslobodia lupiča z väzenia. Pôvodný zámer sa však neskúsenému Arvidovi rýchlo vymkne spod kontroly a muž sa ocitne uprostred výbuchov a prestreliek, pri ktorých sú početné obete. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (166)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Už jsem si zvyk, že Skandinávci mají zvláštní smysl pro humor. Ale nechápu proč právě tenhle film nazývají komedií. To už se mi víc líbila dvojka, kterou jsem viděl bůhví kolik let dozadu. Film nemá nic, co by měl mít. Strašně se podobá takovejm filmům jako Sbal prachy a vypadni nebo Podfu(c)ku. Jenom v tom rozdílu, že tady ti hoši poserou, na co příjdou. Jenže to poserou tak nešikovně, že málokdy mi to přijde jako legrace. Dobře, ale kvůli pár lidem to stojí za to vidět. A pokud máte chuť na gangsterku, asi bych ani neváhal. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Začátek mě chytnul, pak se to nějak pokazilo a dost jsem se nudil, ale ve druhé půli jsem se naopak bavil náramně, neboť jsem měl pocit, že sleduji ztřeštěnou akční komedii vyhnanou ad absurdum, což podtrhl konec. Nejlepší postava - Vuk. Jelikož na dánské filmy kladu nemalé nároky, vzhledem k tomu, že jejich laťka je nastavena hodně vysoko, za slabší první část si V Číně jedí psy vyslouží jen tři hvězdičky. ()

Reklama

Soweek 

všechny recenze uživatele

Ze začátku vůbec nevíte o co jde a s přibívajícíma minutama hodnocení roste a roste, hlášek přibývá a pribývá, drsné okamžiky stoupají geometrickou řadou......V některých chvílích jsem měl doopravdy pocit, že koukám na novodobé Pulp fiction:-) Některé situace jsou tu prostě až legendární! Je to ale slabších 5(absence kvalitního soundtracku a trochu pomalejší rozjezd) ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Co vás přimělo to udělat?“ - „Já nevím, prostě…přišlo mi, že dělám správnou věc.“ Arvid je nevýrazný, neprůrazný a dle slov přítelkyně ten nejnudnější chlap, co kdy chodil po světe. Ale to platí jen do přepadení banky, kdy se zachová jako hrdina. Jenže pak se mu začnou dít nepříjemné věci a spojení s bratrem, se kterým se léta neviděl, vše jen zhorší…Seveřani jsou svérázní a občas mi nabídnou film, z jehož humoru jsem poněkud rozpačitý. A to je případ i téhle střelené krimi komedie, jež se pořád pohybuje na hranici nadsázky (a za ní) tak moc, že mě mnohdy zanechala s nechápavým výrazem ve tváři. Přitom některé scény se vydařily, bohužel se to dost střídá. Nepřidá ani „béčkovost“ akčních scén či podivná práce s hudbou a zvukem. Zvedají to postavy, bratři a kuchaři docela baví, spolu s nimi i smolař Vuk (a kdo by si nepřál mít za bratra Haralda, který vás nikdy nenechá na holičkách, a žádný váš nápad mu nepřijde dostatečně dementní?). Závěr pak jen potvrzuje má slova o nadsázce…vychází mi z toho lepší průměr. ()

Anderas 

všechny recenze uživatele

Pekelně černý humor a absurdita a komičnost násilí nabírá s novou kulturou nový rozměr. Až jsem se sám za sebe stydět jak moc jsem se u všech těch brutalit třískal smíchy. Ale cožpak se tomu šlo ubránit? Celý ten tragikomický osud ušláplého úředníčka je lemován tak gigantickou porcí hlášek, ultranásilných scének a point, že zkrátka musíte shlížet s nadhledem, jinak se z toho zblázníte. Dokonalé proslovy o lopatičkách, kuchařích, Vukovi-jugoslávci i jeho mafii, o Hanne v obýváku a kuchyni, o nešťastném osudu jedné metalové kapely, o hektolitrech krve, tisícech zbytečných mrtvol a o žádných výčitkách svědomí. A jedna z posledních hlášek je tak geniální, že by se ní i současná legislativa mohla inspirovat: "Jsi gay...šup s tebou do pekla" :-))) ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama