Reklama

Reklama

Dabing Street

(seriál)
  • angličtina Dubbing Street (festivalový název)
Hudební videoklip

Epizody(12)

Obsahy(1)

Komediální seriál Petra Zelenky vychází ze stejnojmenné divadelní hry, kterou režisér a scenárista napsal pro Dejvické divadlo. V komediálním seriálu začíná příběh o malém dabingovém studiu ZERO smrtí jeho majitele, režiséra Archa, Evina manžela. Zneuznaná herečka Eva (Klára Melíšková) studio po svém muži zdědí. Její ambicí je přetvořit jej v úspěšný a respektovaný podnik, což je pro ni zároveň způsob, jak si tak trochu vyrovnat účty s osudem. Studioví technici Pavel (Václav Neužil) i Karel (Hynek Čermák) jí v tom nezištně pomáhají, motivováni tajnou láskou jak k ní, tak k profesi samotné. Aby dostali bankovní úvěr na modernizaci studia, rozhodne se Eva přijmout syna bankovního ředitele Davida (Marek Adamczyk) a také Karlovu promiskuitní sestru Ladu (Tereza Voříšková). Studio ZERO ale především potřebuje sehnat nového kmenového režiséra. Angažují sice schopného, ale neurotického a agresivního Jandu (Miroslav Krobot). Herci začínají díky Jandovým metodám práci ve studiu odmítat a dabování se z nouze ujmou samotní technici. Firma jde ke dnu. Eva se cpe koktejlem „fejkových“ prášků, které jí dodává její přítelkyně Lenka (Pavla Beretová), a vrhá se do ponižujících vztahů. Nakonec, když mají být studio a pozemek, na kterém stojí, prodány developerům, se Pavel s Karlem rozhodnou, že se nevzdají jen tak snadno… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Hudební videoklip

Recenze (214)

joehot 

všechny recenze uživatele

Rozhodoval bych se mezi trojicí a čtveřicí hvězd, občas jsem se fakt bavil (občas zoufale nebavil), někdy mě tvůrci překvapili dobrými nápady - jindy tím, že nápad vyzněl do ztracena nebo nebyl plně využitý (nebo se ho ani nechytili, i když se přímo nabízel). I přes to, že nevybíravým slovníkem a poměrně primitivními charaktery rozhodně nešetří, Dabing street není jednoduchá a podbízivá podívaná, ani zdaleka nejde cestou třeba Okresního přeboru nebo Čtvrté hvězdy. A za tu odvahu a vůbec za to, jak v našich seriálových vodách tenhle počin vybočuje, si tu čtvrtou hvězdu zaslouží. Krobot na hrad a Voříšková... mno, ta by mohla kamkoliv. :) ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Dejvické divadlo nemůže téměř nikdy zklamat. Viděl jsem divadelní hru, ale všechny podrobnosti si nepamatuji, něco jsem si vybavil, ale v podstatě jde o divadelní hru rozvedenou v seriál. Za mě naprosto nejlepší díl Vulgarismy s Viktorem Preissem - jak někteří píší, také jsem chcal smíchy. Vidět Viktora Preisse, jak má dabovat debatu o felaci, je k popukání. A netušil jsem kolik synonym se dá vymyslet - jen nevím, když řeknete svojí holce, jestli nechce vypít dědka, jestli pochopí :-D No a další díl, kdy jsem se nejvíc smál, jednoznačně Ceny Františka Filipovského. Paráda Díky za skvělou zábavu. Dejvice navždy! ()

Reklama

Kaluž 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dvanáctidílný maraton v ostravském Minikině na jeden zátah od bránicí cukajícího rozjezdu až do nahořklého finále. A byla to náramná podívaná, Petr Zelenka opět zabodoval a spolu se schopnými dramaturgy rozehrál vtipnou partii plnou zajímavých figurek. Klára Melíšková s Hynkem Čermákem to táhnou za jeden provaz, na Terezu Voříškovou se zase dobře kouká, Miroslav Krobot je ukrutný démon, Martin Myšička tam má snad nejlepší (a nejsmutnější) part ze všech a František Filipovský je borec i po smrti. Smetanu však s přehledem slíznul Kapitán Filcka a já už se nemůžu dočkat, s čím ten úžasný pošuk Zelenka přijde příště. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Je pravdou, že závěrem už to trochu vyšumělo, ale herecky je to fakt paráda. A i humorem, už dlouho jsem u něčeho tak prudce nevyprskl smíchy, jako u tohohle. Melíšková je prostě bohyně. Neužila jsem zpočátku neměl vůbec rád, přišel mi nesympatický a něco mi na něm prostě nesedělo, ale postupem času si mě, i díky tomuhle seriálu, získal. 3,5* ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Patřím mezi menšinu lidí, kteří se dabingu zastávají, troufám si tvrdit, že znám hodně našich dabérů, a byla jsem proto upřímně zvědavá, jak si Dejvice s takovým námětem poradí (divadelní hru jsem neviděla). A zklamání bylo nakonec větší než u "Čtvrté hvězdy". Počáteční díly nasadily laťku, která už nebyla překonána. Ráda si zavzpomínám na pohřební řeč pana Bartošky i na všechny výstupy pánů Preisse a Krobota, ale to je vše. Přehození výhybky z čistokrevné komedie k dramatu mi vůbec nesedlo. Velká škoda. ()

Galerie (143)

Zajímavosti (38)

  • V závěrečných titulcích zazní skladba „No More Wars“ od Punishment Park. (danielsaf2)
  • „Z trojnásobné nominace pro Dabing Street mám samozřejmě ohromnou radost. Nejvíce mě těší, že Zelenkovu humoru, přestože je situován do prostředí typicky českého – do malého na přelomu milénia krachujícího dabingového studia Zero, rozumějí také diváci v zahraničí,“ říká Kateřina Ondřejková. (SONY_)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama