Reklama

Reklama

Království zombie

(seriál)
Trailer 1

VOD (1)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Královstvím se šíří podivné zvěsti o nemocném králi a korunní princ se stává jedinou nadějí lidu v boji proti záhadné chorobě, která zemi pomalu zachvacuje. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (127)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Ano, přiznávám, mám pro korejskou tvorbu slabost! Nevím, čím to prostě je, ale oni dokáží každý žánr určitým způsobem inovovat. Nikdy bych neřekl, že dokáže kombinace historického dramatu a zombie apokalypsy fungovat, ale ano, jim se to v Království zombie povedlo na jedničku s hvězdičkou. Seriál sází zejména na krásné exteriéry s nádhernými kostýmy, v tomto směru nenajdu nic, co by se dalo zkritizovat. Samotný příběh nabízí exkluzivní podívanou. Dialogy jsou zde dovedeny k dokonalosti, stejně tak i scénář dokáže místy šokovat. Ty palácové intriky byla radost sledovat! A v neposlední řadě nemrtví! Tak jedinečně zfilmované akční sekvence nešetřící násilím a krví, to se nevídá každý den (zejména začátek a závěr druhé řady absolutní strop). Neodpustil bych tvůrcům, pokud by se nerozhodli v seriálu pokračovat. Cliffhanger na konci druhé řady k tomu jednoznačně pobízí. Za mě silných 8,5/10 P.S. Joo Ji-Hoon coby korunní princ výtečný! ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Daebak!!! Překlad: “Trefa do černého!!!” V historicko-zombie provedení. Jiné, než standardní korejské seriály, přesto ale korejské. Kdo čeká horor, bude zklamán. Kdo není zvyklý na asijskou tvorbu, může si stěžovat na pomalost. Kdo je zvyklý, toho bude seriál držet od začátku do konce. Tvůrci se vykašlali na standardních minimálně 16 epizod a natočili jen šest, takže je to kompaktní a nenatahované. Těším se na druhou sérii, jen je škoda, že ji neudělali hned. Doo-na Bae super, ostatní herci také. Občasné záběry z výšky, použité zde, registruju v korejském seriálu poprvé. Trailer https://m.youtube.com/watch?v=4l-yByZpaaM ()

Reklama

Dakken 

všechny recenze uživatele

Tak toto sa veľmi podarilo. Naložený, historický zombie seriál z prostredia Kórei v ktorom nechýbajú intrigy a politikárčenie. Nádherná kórejská príroda, veľa parádnych scén a scenérii. Keď som o tom seriály čítal, úplne som si to predstaviť nevedel, ale bez všetkého je to minimálne najlepší zombie seriál so sympatickými postavami, prepracovaním dejom, ktorý je natočený s citom a krásnou historickou kultúrou. Snáď seriál obnovia pre 3 sériu inak by to bola veľká škoda. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Na Kojeju dotěla dobjy, jó. Když se prokoušete skrz šablonovitou zápletku ,,pinc, čó ma ču-čche, ládce slá, slá pan", dostanete hezkou atmosféru a občasné lekavky. Pravda, lidé se v seriálu dělí na chudé a úřednicko/šlechtickou grupu, kdy výše postavení mají upravený vous a na hlavě satelity, zatímco plebs je prostovlasý, s bradkami zasranými (snad) od bahna. Trošku mi to splývá. A ženské figury, které jsou pro změnu zase zcela vousoprosté, to je jednolitá masa, z níž vystupuje jen pupkatá queen, protože je neforemná a má oči pojídačky koťátek. Neva, rád si dám pokračování. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Toto bolo presne podľa môjho gusta. Trochu historická detektívka, trochu intrigánsky polit-thriller a veľmi zombie masaker. :) Je to výpravné (kostýmy, zbrane, dekorácie, davové scény, evidentne to stálo pekné peniaze), s fajn príbehom, niekoľkými nečakanými zvratmi a parádne natočenou brutálnou akciou. Zombie majú zaujímavú vlastnosť, prebúdzajú sa až po súmraku, za denného svetla sa napchajú niekam do tieňa a tam ležia ako mŕtvi. Celé to má vlastne jedinú chybu - skončí to v najlepšom. Šup sem s druhou sezónou, ale rýchlo! ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • S ústřední mužskou rolí seriálu, vycházejícím z jihokorejské manhwy 'Country Of God' (신의 나라), bylo zprvu spojováno jméno jihokorejského herce Joong-ki Song, který ale nabídku seriálových tvůrců z blíže nespecifikovaného důvodu odmítl. V roli seriálového korunního prince se tak objevuje herec Ji-hoon Jo. Ten se tak v případě seriálového úspěchu objeví ve všech třech avizovaných sériích. (Conspi)
  • Původně byla plánována jenom osmidílná série, ale když měla interní premiéra dobré ohlasy, byla zredukována na šestidílnou sérii a změněna na sezónní systém a byla potvrzena výroba 2. série. (HanzoBureshi)
  • Seriál je adaptací webového komiksu „Království bohů“, jehož autorem je Kim Eun-hee a kreslířem Yang Kyung-il. (HanzoBureshi)

Reklama

Reklama