Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Mrazivé pomstě, strhujícím akčním thrilleru plném černého humoru, hraje Liam Neeson Nelse Coxmana, muže od rodiny, jehož klidný život s manželkou (Laura Dern) je obrácen vzhůru nohama, když jim za podivných okolností zemře syn. Nels začne pátrat po pravdě o smrti svého potomka na vlastní pěst a jeho touha po spravedlnosti se rychle změní v krutou mstu. Drogový král přezdívaný Viking (Tom Bateman) postupně záhadně přichází o své zabijáky a Nels se pomalu mění z příkladného občana v chladnokrevného mstitele, který nedovolí ničemu a nikomu, aby mu stál v cestě. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (13)

Trailer 3

Recenze (353)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Asi nejzbytečnější film, který jsem letos v kině viděl a byla by škoda, kdyby se jednalo o jednu z posledních Neesonových rolí. Film je remakem norského Kraftidioten, což ze strany Američanů chápu, protože oni se na Evropské filmy koukat nebudou, co však nechápu, proč film režíruje tentýž režisér a to vidím snad poprvé, kdy originál a remake natáčí jeden chlap a to je i kámenem úrazu, protože ten film je naprosto stejný. Sledovat film, kde vím kdo umře, jak umře a jak to celé skončí jen s jinými herci nemá pro mne moc smysl, humor na mne podruhé už nefungoval a hlavně se ztrácí pointa celého filmu, jelikož originál byl jakousi černohumornou parodii na Norské mafiány s krásnou Norskou přírodou, kdežto tohle se natáčelo v Kanadě a vtipné výstřely padají spíše do prázdna. Liam hraje svůj standard, ale záporák je výrazně slabší a po akční stránce taky není oč stát. Uvažoval jsem z kina odejít. 40% Za Liama a celkem slušné řemeslo, jinak zbytečnost. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně nějzbytečnější výtvor roku. Film, který by si za normálních okolností zasloužil 2 nebo 3 hvězdy (50%). Ale jelikož jsem předtím viděl původní skandinávksou verzi a tato nová verze je přesnou kopií, pouze o mnoho horší, tak jsem si dovolil jednu hvězdu srazit. Abych to shrnul, tak bitky jsou docela slabé a zoufale nenápadité. Děj je naprosto stejný jako již zmíněný originál, ale přesto jako by byly všechny důležité scény uspěchané a film je tím pádem občas nepřehledný. Vtipné momenty nebyly vůbec vtipné a už vůbec nedokážu pochopit, jak je možné, že to natáčel ten samý režisér. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

U remaků, když už nic jiného, mě baví sledovat změny oproti originálu. Což je u Cold Pursuit trochu problém, protože to točil stejný režisér a je to, až na pár drobností odvíjejících se od místa zasazení a filmové cílovky, prakticky identické. Ač remake postrádá pěkně norské krajinky a je více digitální, po technické stránce je výrazně sebejistější a co do tempa preciznější. Na druhou stranu černý humor už tolik nefunguje a hlavně má remake nepochopitelně mnohem slabší cast ústředního záporáka. A i Liam Neeson je v téhle umírněné, skoro až apatické, roli taky dost nevýraznej. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Může už jednou celkem podařený film natočený znova tím stejným režisérem fungovat? Tak tuhle otázku jsem si přesně kladl před puštěním toho snímku a odpověď je, že ano, ale jenom tak nějak napůl. Moland tu natočil doslovný remake svého původního snímku, takže to co fungovalo tam funguje v rámci možností i tady, ale na nějaký překvapení můžete zapomenout. Takže asi takto žánrovka je to slušná a Neesonovi jako už tradičně ta poloha cynického mstitele sedne, ale s přihlédnutím k tomu, že tohle už tu bylo zaokrouhluji i své hodnocení.60% ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Cold Pursuit mě ve výsledku bavil ještě o kousek více než jeho skandinávský předobraz, což je dáno zejména tím, že úplně jeho stejná práce s humorem a trapností je zde aplikována na americké reálie, ve kterých je vtip většinou následován odmlkou na smích, takže onen severský humor zde působí ještě nepatřičněji. Několik scén vytáhne vtip do až nesnesitelné trapnosti než se z ní stane opět vtip, přibývání náhrobků, zpětně odhalujících náboženskou příslušnost mrtvol jednoznačně motivuje k tomu zneužít film na drinking game a občasné závany zašlé mafiánské hrdosti (sbohem Wingmane) nutí zasalutovat k plátnu. Navíc koulující se mafiánský Indiány (mezi které se omylem vmísil i jeden Ind) nemáte na stole každý den. My kind of entertainment. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (12)

  • Řeka, která je ve filmu pokryta silnou vrstvu ledu, má však tak silný proud, že by nebylo možné, aby se na něm tvořil led. (ČSFD)
  • Jedna z postáv vo filme si robí srandu zo sexuálnej povahy mena Nels Coxman. V pôvodnom nórskom filme, ktorého je toto remake, sa hlavný hrdina volá Nils Dickman. (Arsenal83)
  • V čase 01:26:27, kdy přicházejí Indiáni do foyeru horského hotelu, sedí v křesle dívenka s rouškou a snaží se přes ni napít. (Scott67)

Reklama

Reklama