Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Mrazivé pomstě, strhujícím akčním thrilleru plném černého humoru, hraje Liam Neeson Nelse Coxmana, muže od rodiny, jehož klidný život s manželkou (Laura Dern) je obrácen vzhůru nohama, když jim za podivných okolností zemře syn. Nels začne pátrat po pravdě o smrti svého potomka na vlastní pěst a jeho touha po spravedlnosti se rychle změní v krutou mstu. Drogový král přezdívaný Viking (Tom Bateman) postupně záhadně přichází o své zabijáky a Nels se pomalu mění z příkladného občana v chladnokrevného mstitele, který nedovolí ničemu a nikomu, aby mu stál v cestě. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (13)

Trailer 3

Recenze (353)

kingik 

všechny recenze uživatele

Neesonovy smrtící dostihy s mrazem a mrtvolami. V podstatě je to dobrý film/remake. Doufám jen, že se v budoucnu nenatočí letní verze, v níž Neeson na pláži bude lámat sanice modelkám v bikinách za to, že jeho filmová dcera zemřela po nadměrném po(u)žití opalovacího krému. Kdo nezná původní norskou verzi, nebude se určitě věšet a tahle předělávka mu přijde vhod, ačkoliv dotyčného patrně nepřiměje zhlédnout i původní dílo. Liam Neeson už jen variuje svoji notně obnošenou vestu dobrotivého mstitele, variuje ji samozřejmě náležitě dobře, avšak zajímavější mně přišla nevycválaná cháska kolem něj, respektive jeho protivníci. Je z čeho vybírat, existencí je slušná řádka, načež dominantním parchantem, kterému se dá i zvráceně fandit, je Tom Bateman. A řada nohsledů z obou nesvářených gangů také stojí za povšimnutí i indiánský původ mnohých z nich. Je celkem nepochopitelné, že původní dílo i jeho remake spáchal tentýž tvůrce. Postihlo to svého času i kvalitního francouzského režiséra Francise Vebera, který se za Velkou louži nechal zlákat remakem úspěšných Uprchlíků, načež za nové obsazení i američtější pojetí dostal jen impotentní zábavu a rychle se vrátil do své domoviny. Hans Pettera Molanda sice takové fiasko nepostihlo, nevyrovnané dílo, vzhlížející se v opusech slavných režisérských jmen, to rozhodně je. Určitě bych zkrátil stopáž. Tak o dobrou půlhodinu. Postupně to ztrácelo energii a říz. Dále bych režisérovi rozmluvil, aby ze sebe nedělal Tarantina druhé kategorie, ale aby více zapracoval na kreativnosti jednotlivých scén. A třetí radou je, aby napříště zapracoval na napětí. To se filmu dostávalo jen sporadicky. A také, aby si ohlídal nežádoucí odrazy objektů natáčecího štábu v okénkách aut. Chválím tasení střelných zbraní a popisky mrtvých účastníků tohoto zájezdu, kde Liam zláme vaz každému, kdo se neprokáže platnou vstupenkou na jeho území. 6/10 ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak tohle si Hans Petter Moland za rámeček nedá! Takhle si posrat svůj vlastní skvělý film – no asi mu nesmrděli americké dolary. V porovnání se skandinávským originálem (který byl solidní řežbou okořeněnou černým humorem a celkem slušnou akcí) je tohle jen céčkový brak – de fakto parodií na sebe sama. Tak kde byl originál úderný, surový a humorný, tady zbyla jen trapnost a hromada mrtvol. Se divím, že se tomu nechal upsat Liam Neeson. Tady bylo horší snad úplně všechno – atmosféra, kamera, herecké výkony (hlavní záporák nesahal ani po kotníky tomu z originálu, malý ogar nesympatický, místo Srbů indiáni – si dělají prdel ne), ani manželka nedostala pořádnou ránu přes držku (jo já zapomněl, že to se už za poslední roky v USA nesmí – bo by je rozneslo Me Too. Finální přestřelka taky slabá – postupné zabíjení gangsterů co zabili jeho syna slabé a nevěrohodné oproti originálu (tam hlavní hrdina zabíjel v tichosti na odlehlých místech, tady si to nakráčí přímo na diskotéku nebo obchodu se svatebními šaty). Prostě skandinávský originál byl lepší po všech stránkách, to je jen nepovedená a podprůměrná kopírka… ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Nórsko-dánsko-švédsky originál z r. 2014 som nevidel, ale remake (od rovnakého režiséra, akurát premiestnený do iného zemepisného pásma, čiže napr. srbskú mafiu nahradila indiánska) ma bavil. Je zábavný a pritom nejde o komédiu. Snáď každá piata scéna sa skončila úplne inak, než som čakal. To je osviežujúce. Na ešte vyšší level to vyťahujú postavy resp. skupiny postáv, z nich každá má inú motiváciu a je sranda sledovať, ako dochádza k vzájomným treniciam, ktoré sa nekončia pekne, lebo vo svete gangstrov sa tak máločo končí. Solídny Liam Neeson je napokon ešte tým najmenej zaujímavým na celom filme. Potešil ma dokonca aj William Forsythe; fakt dobrá postava. K Indiánom poviem jediné: nejako takto si predstavujem sfilmované Skalpy (vrátane Toma Jacksona v úlohe Rudé vrány). Trochu mi vadilo neuspokojivé zakončenie príbehov mnohých postáv (syn, bodyguard, mafiánova bývalá, hrdinova manželka, policajti), solídna, ale nevýnimočne natočená prestrelka a trošku hmlistá, hoci dozaista pôvabná koncovka. Naopak, kladne hodnotím silné ženské charaktery (Emmy Rossum, Laura Dern, Julia Jones). ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Americké repete je téměř doslovné, přesto odlišné. Vytratila se melancholie i humor, zůstala jen zasněžená revenge story, ve které chybí ty bizarní drobnůstky, které tak dokonale okořenily originál, zato přibylo mnoho zbytečných a trapných keců (finta s bankovkou). Liam tentokrát za Stellanem pokulhává co do přesvědčivosti i odhodlání, a tak jediné opravdu vydařené plus téhle verze jsou indiáni místo balkánské mafie. Máte rezervaci? ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Cold Pursuit mě ve výsledku bavil ještě o kousek více než jeho skandinávský předobraz, což je dáno zejména tím, že úplně jeho stejná práce s humorem a trapností je zde aplikována na americké reálie, ve kterých je vtip většinou následován odmlkou na smích, takže onen severský humor zde působí ještě nepatřičněji. Několik scén vytáhne vtip do až nesnesitelné trapnosti než se z ní stane opět vtip, přibývání náhrobků, zpětně odhalujících náboženskou příslušnost mrtvol jednoznačně motivuje k tomu zneužít film na drinking game a občasné závany zašlé mafiánské hrdosti (sbohem Wingmane) nutí zasalutovat k plátnu. Navíc koulující se mafiánský Indiány (mezi které se omylem vmísil i jeden Ind) nemáte na stole každý den. My kind of entertainment. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (12)

  • Když Coxman (Liam Neeson) pouští unesenému klukovi klasiku, tak je to Dvořákův „americký“ smyčcový kvartet. (kuky)
  • Řeka, která je ve filmu pokryta silnou vrstvu ledu, má však tak silný proud, že by nebylo možné, aby se na něm tvořil led. (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno