Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Mrazivé pomstě, strhujícím akčním thrilleru plném černého humoru, hraje Liam Neeson Nelse Coxmana, muže od rodiny, jehož klidný život s manželkou (Laura Dern) je obrácen vzhůru nohama, když jim za podivných okolností zemře syn. Nels začne pátrat po pravdě o smrti svého potomka na vlastní pěst a jeho touha po spravedlnosti se rychle změní v krutou mstu. Drogový král přezdívaný Viking (Tom Bateman) postupně záhadně přichází o své zabijáky a Nels se pomalu mění z příkladného občana v chladnokrevného mstitele, který nedovolí ničemu a nikomu, aby mu stál v cestě. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (353)

mzss1 odpad!

všechny recenze uživatele

Viděno v kině. Mám DOST! Ani nejsem schopen vztyčit nějaké to procento k dobru. Tak jako tak je to ODPAD jak vyšitý. Pamatuji si loňský ENTEBBE, kterému jsem dal také odpad (prvně v kině). No a čeho jsem se dočkal nyní ? Mého druhého odpadu v kině! To už je opravdu něco špatného v této dimenzi. Jak to mám sakra popsat ? Má to mít černý humor ? No já teda nevím, mě přijde, že to byl nějaký pokus o mix žánrů – a těžce se to nepovedlo. Ani ten Liam Neeson, kterého zbožňuji, to moc nevytrhl. Zde mu role vůbec nesedla a ani to moc dobře nezahrál – asi za to ani chudák nemohl. Celé to bylo suché, bez nápadu, bez vtipného momentu. Žádná přestřelka či vyvraždovačka nebyla zajímavá, prostě nic. Filmy s černým humorem mám rád, ale tohle ? Jedna trapná postava střídala druhou. Především hlavní záporák byl totální kokot. I to mělo spoustu nudných dialogů, které sem naprosto nepatřily. V úvodu si Neeson podá tři gaunery (opět nic co by mě bavilo, nuda) a poté se už v podstatě nic výrazného neděje. Ani to finále za nic nestojí. Dějová linie s indiány ? Bože dyť tahle tématika indiánů ? Sami se ztrapňovali. I když to mělo být odlehčené s tím oním černým humorem. A ani se už nepozastavuji, že je to tu na CSFD v červené barvě. Asi nemám vkus, nevím. Chtěl jsem se po dlouhé práci v kině odreagovat a ona se z toho stala taková sračka. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Přiznávám se, že si původní severskou verzi prakticky nepamatuji a díky tomu jsem na Mrazivou pomstu koukal jako na původní film. I přes přítomnost Liama Neesona (který je pouze lákadlem a ve výsledku se do role vlastně ani moc nehodí) se nejedná o film, jakkoliv příbuzný s akčním filmem 96 hodin a vlastně se ani Mrazivá pomsta nedá nazvat akčním ani napínavým filmem. Je to ale opravdu zábavná a originální černá komedie, kdy se ctihodný občas, mstí za smrt syna. Film nebaví ani tak násilím (ačkoliv občas se divák zasměje nějakému tomu úmrtí) ale jednotlivými nápady (každém úmrtí je zobrazeno na obrazovce jako parte a spousta úmrtí se tak stane mimo záběr) a postavami. Oproti původní verzi to asi nepřináší mnoho nového, ale pokud jste jí neviděli, tato nová jí dokáže směle nahradit. ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Jako kdyby se spojili bratři Coeni👨👨 společně s Tarantinem👨 a vzniklo z toho toto filmové děťátko🎬😎. Moland perfektně skloubil neotřelé vyprávění příběhu s výborným scénářem, který hercům předhazoval jednu lahůdkovou repliku za druhou, a samozřejmě obsadil do hlavní role Neesona, kterému jsou takové typy postav šité jako na míru. Překvapilo zajímavé zasazení do Denveru a mimořádně nehostinného městečka Kehoe (samozřejmě v zimě⛄) ve Skalistých horách v Coloradu🏔️. Jak jsem se již zmiňoval, tak samotná filmová zápletka se vytasila se slušnou dávkou napětí, zábavných situací a taktéž nečekaných zvratů. Hlavní záporák Viking takový nestandard se svým místy skoro až schizofrenickým chováním, ale v tom právě spočívá kouzlo Mrazivé pomsty, Jutové taktéž na jedničku, i linka se strážci zákona úsměvná👮‍♂️👮‍♀️🚔. Dojde i na akci se sněžným pluhem🚜, pár přestřelek se taktéž dostaví🔫, ale o tom to není. Kdybych to měl k něčemu přirovnat, napadá mě asi Fargo. Takže, kdo má rád tento žánr situačního dramatu zakládajícího si na dialozích postav s prvky černého humoru, tak si přijde na své. A závěrečné titulky vytvořené tak, aby mizela jména jednotlivých postav podle toho, kdy se pakovaly z filmového plátna ? Geniální😍. Dám 4★, musím si nechat nějakou zálohu na norský originál od stejnojmenného režiséra. Za mě dávám 84 % ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Mohl by jste prosím ustoupit z toho koberce? '' ------- Tu norskou věc mám, ale ještě jsem ji neviděl. U tohle jsem si zprvu povzdechl, ach jo, další věc s mstícím se Neesonem. Posledně mu unesli dceru tak lámal krky a zamačkával ohryzky kdesi na Balkáně, tady je to syn a mrazivé pustiny kolem Denveru. Naštěstí to vezme tak trochu jiný obrat i grády a nejedná se o osamnělou pouť mstitele. S radostí jsem zase po čase viděl Lauru Dern a mám dokonce po hříchu pocit, že to je od doby kdy v dvaadevadesátém na Isla Nublar prohrabávala rukou triceratopsí bobek poprvé. Naštěstí od určité fáze převezme dění ve filmu do rukou mafie a tak divák nemusí kroutit hlavou kde ten silničář vzal všechny ty zabijácké schopnosti. Vždycky jindy je totiž Neeson bývalý agent, nebo vysloužilý voják a tak se to dá chápat, ale silničář? Každopádně jak vidno i silničář se umí nasštvat a tak bych si ty každoroční hlášky na lehce poprášené silnici sněhem ve stylu ,,silničáři zase zaspali'' sakra rozmyslel. Kdo ví kdo poslouchá a jak moc se ho to dotýká jeho profesionální cti ! :-). Od poloviny se film stává černou komedií a s tím i končí a tak nějak jsem ke konci nevěděl co si o tom všem myslet. Ale bavilo to, to jo byť z toho šla na člověka slušná kosa. Až tu bude zase někdo u 5 cm poprašku mluvit o kalamitě ať si vybaví ty třímetrové závěje z tohole filmu ! :-). Dávám za tři medvědí zuby. * * * ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak tohle si Hans Petter Moland za rámeček nedá! Takhle si posrat svůj vlastní skvělý film – no asi mu nesmrděli americké dolary. V porovnání se skandinávským originálem (který byl solidní řežbou okořeněnou černým humorem a celkem slušnou akcí) je tohle jen céčkový brak – de fakto parodií na sebe sama. Tak kde byl originál úderný, surový a humorný, tady zbyla jen trapnost a hromada mrtvol. Se divím, že se tomu nechal upsat Liam Neeson. Tady bylo horší snad úplně všechno – atmosféra, kamera, herecké výkony (hlavní záporák nesahal ani po kotníky tomu z originálu, malý ogar nesympatický, místo Srbů indiáni – si dělají prdel ne), ani manželka nedostala pořádnou ránu přes držku (jo já zapomněl, že to se už za poslední roky v USA nesmí – bo by je rozneslo Me Too. Finální přestřelka taky slabá – postupné zabíjení gangsterů co zabili jeho syna slabé a nevěrohodné oproti originálu (tam hlavní hrdina zabíjel v tichosti na odlehlých místech, tady si to nakráčí přímo na diskotéku nebo obchodu se svatebními šaty). Prostě skandinávský originál byl lepší po všech stránkách, to je jen nepovedená a podprůměrná kopírka… ()

Galerie (58)

Zajímavosti (12)

  • Liam Neeson se ve filmu objevuje v roli otce postavy, kterou hraje Micheál Richardson. Neeson je pak otcem Richardsona i ve skutečnosti. (BS)
  • Liam Neeson uviedol, že toto bude jeho posledná rola v akčnom filme, čo však veľmi rýchlo nedodržal. (Arsenal83)
  • V čase 01:26:27, kdy přicházejí Indiáni do foyeru horského hotelu, sedí v křesle dívenka s rouškou a snaží se přes ni napít. (Scott67)

Reklama

Reklama