Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Mrazivé pomstě, strhujícím akčním thrilleru plném černého humoru, hraje Liam Neeson Nelse Coxmana, muže od rodiny, jehož klidný život s manželkou (Laura Dern) je obrácen vzhůru nohama, když jim za podivných okolností zemře syn. Nels začne pátrat po pravdě o smrti svého potomka na vlastní pěst a jeho touha po spravedlnosti se rychle změní v krutou mstu. Drogový král přezdívaný Viking (Tom Bateman) postupně záhadně přichází o své zabijáky a Nels se pomalu mění z příkladného občana v chladnokrevného mstitele, který nedovolí ničemu a nikomu, aby mu stál v cestě. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (13)

Trailer 3

Recenze (354)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jediný význam zhlédnutí tohoto remaku je dle mého pouze v případě, že jste neviděli skandinávský originál se Stellanem. Což je i můj případ (a pravděpodobně se k tomu jen tak nedostanu) a vlastně jsem se těšil na další z pomstychtivých rolí Liama Neesona, jež jsou pro něj jako dělané (pevně doufám, že jich bude dostatek i po té pseudokauze). Cold Pursuit je spíše než drama černou komedií s hrozným hlavním záporákem (nejspíše záměrně) v režii stejného člověka jako originál (zajímalo by mě, jestli některé scény pouze replikoval). A z toho všeho vylezla neškodná sedmičková záležitost, u které jsem občas bohužel nevydržel pozornost a mírně se nudil. Rozhodně ale podobné žánrovky potřebujeme.. PS : Laura Dern je ve filmu opravdu hodně krátce. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak to je teda sranda. Len pred pár dňami som si pozrel Boj snežného pluhu s mafiou (2014) kde som v komentári zmienil, že do role hlavnej postavy by sa mi, vzhľadom na jeho predchádzajúce filmy, viac hodil Liam Neeson, a ejhľa, Američania to fakt že aj s Neesonom natočili :). Je to úplne rovnaké ako severský originál, teda až na pár nepodstatných dejových odbočiek (napríklad vtip s bankovkou na penise). Inak ako cez kopirák. Avšak tu sa nepodarilo navodiť takú skvelú atmosféru ako tomu bolo v škandinávskom prípade. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Může už jednou celkem podařený film natočený znova tím stejným režisérem fungovat? Tak tuhle otázku jsem si přesně kladl před puštěním toho snímku a odpověď je, že ano, ale jenom tak nějak napůl. Moland tu natočil doslovný remake svého původního snímku, takže to co fungovalo tam funguje v rámci možností i tady, ale na nějaký překvapení můžete zapomenout. Takže asi takto žánrovka je to slušná a Neesonovi jako už tradičně ta poloha cynického mstitele sedne, ale s přihlédnutím k tomu, že tohle už tu bylo zaokrouhluji i své hodnocení.60% ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Norský originál jsem bohužel dodnes neviděl. Hans Petter Moland si ho ovšem na rozdíl od kolegů nenechal zprasit a natočil si film znovu sám. Přenesení reálií do Ameriky se povedlo a vztahy mezi postavami, či jejich skupinami, dávají smysl. Občas mu tam sice zbyl nějaký vtip natolik typicky skandinávský, až bych hádal, že se mu v Americe moc lidí nezasměje (např. manželčin dopis na rozloučenou). Obsazení Liama Neesona už je možná nějaký meta-humor, nebo mstitele fakt nikdo jiný nehraje. Zkrátka vydařená černá komedie o tom, že pomsta chutná nejlépe za studena (70%). ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Pokud by se tenhle film bral vážně, tak to nemůže skončit jinak než odpadem. Pokud k němu budeme ale přistupovat jako k černé komedii až parodii, tak se jedná o poměrně dobrou zábavu. Liam Neeson v roli nasraného mstitele je už trochu otřepaný a ačkoli jej mám jako herce moc rád, on takové postavě už nemá co dát. Působil unaveně a byl tak zastíněn všemi těmi obskurními figurkami z podsvětí. Potenciál Emmy Rossum rovněž totálně nevyužit, dalo by se říct, že si zahrála naprosto zbytečnou postavu. Potlesk tak sklízí především Tom Bateman a scénáristé za nápady se všemi těmi šílenými přezdívkami. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (12)

  • V čase 01:26:27, kdy přicházejí Indiáni do foyeru horského hotelu, sedí v křesle dívenka s rouškou a snaží se přes ni napít. (Scott67)
  • Natáčení začalo v březnu 2017, natáčelo se v Kanadě v provinciích Britská Kolumbie a Alberta. (Varan)
  • Řeka, která je ve filmu pokryta silnou vrstvu ledu, má však tak silný proud, že by nebylo možné, aby se na něm tvořil led. (ČSFD)

Reklama

Reklama