Reklama

Reklama

Dark - Season 1

(série)
Drama / Krimi / Sci-Fi / Mysteriózní
Německo, 2017, 8 h 22 min (Minutáž: 45–57 min)

Režie:

Baran bo Odar

Hudba:

Ben Frost

Hrají:

Anna König, Louis Hofmann, Maja Schöne, Oliver Masucci, Angela Winkler, Jördis Triebel, Daan Lennard Liebrenz, Lisa Vicari, Moritz Jahn, Stephan Kampwirth (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Pohřešování dítěte vede čtyři rodiny ke zběsilé honbě za odpověďmi a odkryje zarážející tajemství, které se táhne napříč třemi generacemi. (Netflix)

Recenze (88)

Tosim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Každej miluje cestování časem. Tenhle seriál je přitažlivý v tom, jak dokáže podat osudovost, ale obávám se, že ani několik zhlédnutí nenapomůže orientaci, možná by se našlo i pár mezer v logice. Postupem času mi to přišlo trošičku velkohubé, se zbytečným nadužíváním náboženské mytologie. Ponechal bych Einsteina a přemýšlení o lidském údělu, další témata by přemýšlivé diváky napadla sama. Ale jinak už jsem dlouho neviděl seriál s tak velkým faktorem napínavosti. 90% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První polovina první sezóny seriálu „Dark“ je pro mě jednoznačně zajímavou ukázkou toho, jak natočit seriál se skvělou atmosférou, při níž vás bude mrazit, druhá polovina je pak pro mě vydání se takovým směrem, který mně osobně tolik nesedí a asi bych byl raději, aby to celé bylo trošku jinak. Ale nedá se svítit, tvůrci si holt zvolili tuhle specifickou cestu, která bude sedět jiným. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První řada ve mně sice nevyvolala žádné velké nadšení, na druhou stranu mě ale ani vysloveně nezklamala. První polovina série na mě působila spíše rozpačitě, druhá polovina byla mnohem vyváženější, scénář byl vydařenější a ve výsledku jsem se celkem dobře bavil. Celá záležitost mi zpočátku silně připomínala seriál Stranger Things, později jsem si díky ní vzpomněl i na knižní sérii Briana Lumleyho Nekroskop, podobnost s incidentem v Perčorsku byla značná, jen ti vampýři chyběli. 4*- ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bez hudobného doprovodu, by bol tento seriál iba akýmsi originálnym počinom, pri ktorom by mnohí konštatovali, že mu "čosi" chýba. Neskutočne, ako veľa dokáže spraviť "muzika", pričom kto by to bol povedal, že zrovna "Merkelovej" partia bude stáť za zrodom tak nápadito atmosférickej pecky. Klobúk dolu. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tajemný jak hrad v Karpatech, cestování časem, všichni náladu na sebezabití, na druhou stranu sem tam dost zmatený příběh a spousta postav, jejichž jména si u všech doteď nepamatuji. Ale dlouho už jsem neviděl takhle atmosférickej seroš, kterej by mě uhranul, přestože do půlky série naprosto tápu, co a proč se děje. Aby toho nebylo málo, k druhý časový lince se přidá třetí, a to není vše. Poslední 3 díly většinu věcí osvětlí, takže se není čeho bát. Nesmím zapomenout na uhrančivou úvodní znělku a celkově super hudbu. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (8)

  • V závěru epizody je použita skladba „Familiar“ od Agnes Obel. (Kokosak91)
  • V epizodě zazní píseň „Wishing Well“ od hudební skupiny Stomper. (Doomcourier)

Reklama

Reklama