Reklama

Reklama

Dark - Season 3

(série)
Drama / Krimi / Sci-Fi / Mysteriózní
Německo, 2020, 8 h 28 min (Minutáž: 57–73 min)

Režie:

Baran bo Odar

Hudba:

Ben Frost

Hrají:

Carlotta von Falkenhayn, Claude Albert Heinrich, Karoline Eichhorn, Hermann Beyer, Peter Benedict, Nils Brunkhorst, Barbara Nüsse, Natascha Paulick (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Zběsilé cestování v čase spěje k vyvrcholení. V podivném novém světě jsou některé věci povědomé, ale jiné znepokojivě neznámé. (Netflix)

Recenze (72)

Rocky88 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Protože několik časových linek a cestování skoro všech postav mezi nimi bylo tvůrcům málo, přidali sem ještě paralelní svět, mezi jehož časovými úseky také všichni cestují. Chvílemi je to na naprosté zavaření mozku, ve finále ale dává smysl. Sice mě nejvíc bavila série druhá, ale tahle je taky šperk. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chápu ten fenomén, obrovsky respektuju německé tvůrce za to, že se jim povedlo prorazit v globálu a já to docela se zaujetím sledoval, ale zvláště ta třetí řada pro mě už byla moc a dost dílů jsem celkem protrpěl. Závěry dílů s nějakou chytlavou hudbou jsem si většinou dost užil, ale ta stopáž, dost často stoupající i nad 60 minut, pro mě byla zkrátka ubíjející a kvůli pauzám jsem se opět až do konce ztrácel i v postavách. Nicméně na další, již potvrzený, projekt těchto tvůrců na Netflixu jsem zvědav...60% ()

Reklama

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Závěrečné vyústění seriálu není až tak šokující, a ani tak originální, jak by třeba mnozí očekávali, ale i tak se jedná o velmi epické vyvrcholení celého děje. Nových otázek už zde logicky tolik není, ale pochopit všechny odpovědi na první dobrou prostě nelze. Většinu času tak budete stále zírat na obrazovku, co se to tam vlastně děje, a mozek vám bude pracovat na 200%, aby se snažil pobrat aspoň polovinu toho, co právě vidí. ()

Splasher 

všechny recenze uživatele

[spoilery] Slovy profesora Fiedlera: Nein, nein, nein! Zimmerman, du alter trottel, so kann man kein Stück erzählen. ___ Jako jo, když jsem si přečetl diskuze na redditu, tak jsem asi porozuměl tomu, co tvůrci viděli v krabici před tím, než jsem ji já otevřel (dokoukal 3. sezónu). Ale to, že to bylo všechno vlastně jen myšlenkové cvičení Claudie mi přišlo strašně málo. Ta kočka byla v mé krabici mrtvá. ___ Ten neustálý protimluv, kdy vše je zároveň strašně deterministické a je jedno, co kdo udělá, protože osud. Ale vedle toho oba hlavní tábory musí neustále "hrát šachy", aby ten osud dopadl jak oni (ne)chtějí. A ještě k tomu uzlu. Takže tvůrci se vrátí v čase a zařídí Hitlerovi studium umění a budoucnost bude růžová. Ok, není to trochu risk, že se dostane k fašismu i po studiích? Nebude profesor fascinovaný vesmírem a časoprostorem i tak experimentovat s cestováním v čase? [/spoilery] ()

choze

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí série bohužel pokračuje v duchu té předchozí, když dosavadní složitost hned na začátku doslova zdvojnásobuje a místo atmosféry a záhadnosti se tlačí na přesouvání a plky milionu postav, které do zblbnutí opakují, jak je vše propojené a co je podle nich potřeba udělat, aby se ne/zabránilo apokalypse, a rozčilují se, že jim pořád někdo lže a manipuluje s nimi. Velmi rychle jsem se v tom ztratil, takže mi to celé bylo dost ukradené, posledními díly jsem se vyloženě prokousával a vyvrcholení se mnou nic neudělalo. Nehodnotím, protože netuším jak, a první série pro mě zůstává nejlepší. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (9)

  • Ke konci epizody zazní píseň „Pneumothorax“ od hudební skupiny Blueneck. (Doomcourier)
  • V závěru epizody je použita skladba „Broken Sleep“ od Agnes Obel. (Kokosak91)
  • Ke konci epizody hraje skladba „Bad Kingdom“ od německé hudební skupiny Moderat. (Doomcourier)

Reklama

Reklama