Reklama

Reklama

Snímek Siberia sleduje amerického překupníka diamantů Lucase (Keanu Reeves), který vyráží do Petrohradu prodat vzácné modré diamanty pochybného původu. Když se mu obchod záhy zkomplikuje, vydá se na Sibiř hledat svého partnera, který zmizel i s jejich diamanty. Tam se zamiluje do Katji (Ana Ularuová), majitelky sibiřské kavárničky. Čím dál více se zaplétá nejen do jejich vášnivého vztahu, ale také do zrádného podsvětí obchodu s diamanty, z něhož se nedokáže sám vymanit. Lucas zoufale hledá únikovou cestu ze světa, odkud již není návratu. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (127)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Reeves spadol od Matrixu až do rumunského lesa. Dokonca mu nielen vybrali film, kde sa polovicu času hovorí cigánštinou, ale on sám sa na toho cigána začína aj podobať a dobrovoľne zasúva treťotriedne prostitútky, pardón herečky. A pritom v bežnom živote je to taký sympaťák, čo chodí metrom a húli lacnú trávu. ()

Oxytocin odpad!

všechny recenze uživatele

Váhal jsem mezi jednou hvězdou a odpadem. Film, kde jsem napočítal 4 šukací scény (nepočítám scénu s Volkovem, kde si Reaves prohodí partnerky a nechaji kouřit péra), naprosto jednoduchý děj bez zvratů a gradace napětí a nakonec narychlo vytvořený konec, mě přes přítomnost oblíbeného herce nedá jinou možnost. ODPAD. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Keanu Reeves našel svoji sibiřskou sirénu. Kupodivu to nebyla řvoucí Maria Sharapova, nýbrž sténající Ana Ularu. Celkem čtyřikrát s ní podnikl zimní olympiádu, curling byl z diváckého hlediska nejvzrušivější podívanou. Milostný poměr dostává v příběhu velký prostor, zápletka s diamanty ustoupila natolik do pozadí, respektive se postupem času stala natolik nepřehlednou, rozdrobenou a nevzrušivou, až si divák vymodlil, aby ta erotická linka se zubatou Rumunkou převážila v ději co nejdéle. Moc jiných atrakcí totiž film neskýtá. Akce se nedostává, výjimkou je jen akční závěr, v rámci thrilleru to nefunguje vůbec, napětí či jakékoliv emocionální zabarvení úplně absentuje. Vrcholem je bezkrevná režie Matthewa Rosse, která mdlý scénář Scotta B.Smithe, který před dvěma dekádami debutoval daleko vypjatější záležitostí jménem Jednoduchý plán, nijak neoživuje. Je tedy nutné hledat ve filmu i jiné atributy. Jedním z nich je zvládnutí jazykové bariéry, ve filmu není o ruštinu nouze. Hovoří jí vedlejší postavy, mnohem větší bizár je, když plynně rusky promlouvá hlavní hvězda filmu. Reevese dost dobře nechápu, je producentem tohoto nevýrazného počinu, do příběhu vůbec nic navíc nevnesl, není mně jasné, když si klestí cestu do vyšší ligy s Johnem Wickem, proč se zaobírá neatraktivním projektem, co je předem odsouzený k diváckému neúspěchu. Pokud Keanovi fandíte v jeho cestě za comebackem, tenhle jeho film určitě vynechejte. Pokud máte slabost pro sexuální radovánky v nehostinném kraji, tak do toho jděte. 5/10 ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nedotažené. Linka s obchodem s diamanty, která dostane hlavního hrdinu do průseru, nebyla dostatečně vysvětlená, takže jsem místy docela dost tápal. Romantika sice šla proti většině klišé, ale zároveň působila silně neohrabaně a spoléhala se výhradně na chemii mezi Reevesem a Anou Ularu, která sice fungovala, ale také to nebyla žádná hitparáda. Jediné, co se opravdu povedlo, byla studená ruská atmosféra, ale to je málo. Závěrečná přestřelka celý ten zmar korunovala. 30% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Aj keď je "Siberia" prázdnym filmom, tak mám pocit, že Keanu Reeves si nevybral úplne najhoršie. A už mal filmy, ktoré dopadli oveľa horšie. Tento film má len problém, že je predvídateľný, nemá správne smerovanie, chce to viac thrilleru a hlavne akcie. Reeves sa ukázal, že akčne filmy zvláda a tu je to neschopnosťou režiséra spracované často ako uspávanka. Osobne poviem, že časti s diamantami mi nevadili, ani jeho vzťah s mladou ruskou Katjou, no stále som mal pocit, že by sa z filmu dalo spraviť viac. Plus koniec filmu je podľa mňa mizerný. Nebudem dávať spoilery, ale je to mizerné zakončenie filmu a zaslúžil by si niečo oveľa lepšie. Tu sa mohol Reeves ukázať viac. Lenže reálne to v podstate len film usekne a nič nové nepridá. Takže je to v mojich očiach priemer. Chcel som vedieť kam to dospeje, je tu pár dobrých momentiek a mám pocit, že Reeves niečo zo seba aj ukáže, ale to je asi tak všetko. Nič extra sa tu človek nedočká. Hodnotenie: C ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Značka vodky Sibirskaya Rosa – v překladu „Sibiřská rosa“, která se objeví ve filmu, ve skutečnosti neexistuje. (ČSFD)
  • Natáčelo se Winnipegu v Kanadě a v Rusku v St. Petersburgu. (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno