Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Karel (Ondřej Vetchý) podle svého zvyku tráví i tuhle zimu v lese a v opuštěných chatových osadách. Nekrade, neničí, má vypracovaný systém, jak vyžít s minimem a nezanechávat stopy. Teď je ale něco jinak. I když se Karel umí lidem vyhýbat, má čím dál víc pocit, že ho někdo sleduje. Z pronásledovatele se nakonec vyklube kluk (Václav Švarc) na útěku před zákonem. (Česká televize)

(více)

Recenze (80)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Jsem sám. Vybral jsem si to. Lidem se vyhýbám. Vídám jenom jejich věci. Je těžký přihlížet, jak si ničej životy. Chci bejt sám.“ Začátek perfektní. Silně atmosférický, odtažitý, tajuplný. Neznámý muž, o jehož minulosti divák vůbec nic neví, prochází šedivou, chladnou krajinou a prolézá různé chaty, které mu zjevně nepatří. Díky auře tajemna v kombinaci se způsobem života, přísnými pravidly a povahou je ta postava skutečně zajímavá a já byl zvědavý, jakým směrem se její putování vyvine (vlastně bych si ní dokázal představit i úplně jiný druh filmu, který by se nebál i hlubších otázek). Sázka na Vetchého byl nicméně mistrovský castingový tah (jeho nabručený, striktní nemluva Karel mu naprosto sedl). I Šoposká v roli jednodušší matky byla poměrně přesná. Potud vše v pořádku. Bohužel postavy příliš zvídavého dítěte a jeho přerostlé, „gangsterské“ verze mě i spolu s jejich představiteli strašně vadili (Švarcův herecký výkon bych označil až za ochotnický a chování Patrika nedávalo po většinu času smysl). I proto "pouze" slušné 4*. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na mě to bylo překombinovaný, míra realističnosti minimální. To je u mě samo o sobě velký mínus. Do toho se mi nelíbilo ani chování hlavních postav- Patrik musí vylézt z pod postele, sotva se za policajtem zabouchnou dveře- typickej příklad. Finále filmu totální ústřel, vlastně výstřel, koncentrace lidských neřestí a slabin na jednom prťavým, jinak romantickým nádraží nadlimitní, i na Ramba nakonec došlo, nebáli se z toho udělat uhozenou sračku a povedlo se, takže za mě NE. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborné setkání se sólovým koncertem Vetchého. Dobrý nápad, zajímavá práce s českou krajinou, odlišný pohled na to, o čem by měla televize točit. Ale jak už to tak bývá, jakmile někdo takhle vyčnívá, není úplně snadné k němu vybrat odpovídající herecké partnery. Takže v jiné kombinaci bych považovala Václava Švarce za nadějnou omladinu, ale takto všechny scény, které spoléhaly pouze na něj nebo na marnou Šoposkou (která je stejně marná už léta), byly naprosto o ničem. Vetchému by do budoucna slušely role klasického repertoáru, a klidně by mu pro příště stačil jako parťák jen malý Vítek Gajdoš. ()

tata22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No, nevím tedy. Ondra Vetchý vynikající ale co to jako mělo být ? Snad kdyby do toho netahali Mariku, která rozhodně nevypadala jako 3x léčená smažka a nakonec z toho byl thriller nebo co ? Co tím chtěli autoři říci vážně netuším. Některé scény byly výborné, lokace skvělá ale dohromady to nějak nefungovalo. Paradoxně nejlepší byly asi scény s policisty, které byly mrazivé, věcné a poměrně reálné, což se o zbytku příběhu moc říci nedalo. Jak říkám, mělo se zůstat u prvních dvou postav a rozvinout jejich konflikt. Ta ženská s dítětem tam nějak nepatřila. Škoda, mohlo to být zajímavější.. ()

Nick321 

všechny recenze uživatele

Je to pěkný příběh, ale trochu mimo realitu. V reálném světě by ani sebetvrdší Vetchý s takovým přísunem kalorií a živin dlouhodobě nevydržel ani v klidu, natož ještě takový náročný pochod terénem v zimě. A co si budeme- shánění potravy bylo od počátků lidské civilizace úkolem číslo jedna, takže jako že by vydržel s hrstičkou rýže na den a u toho si ještě spokojeně pobafával fajfku u táboráčku, nevím nevím... ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • Železniční zastávka Skalsko na Mladoboleslavsku, kde všichni čekají na vlak, je už mnoho let zrušena. Jednalo se o jednokolejnou neelektrifikovanou regionální trať. Jen příležitostně sem zajíždějí historické drezíny či vozidla. (sator)
  • Při prvním setkání s policií Karel (Miroslav Krobot) tvrdí, že nemá mobilní telefon, protože ho nepotřebuje. O chvíli později při odchodu podává policista Karlovi vizitku, že má zavolat, pokud si na něco vzpomene. Jeho odpověď zní, že „zavolá“, ale to asi těžko, protože jak sám řekl, mobil nevlastní. (Petr.Penicka)

Reklama

Reklama