Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drsná kriminálka z Los Angeles sleduje životy členů elitní policejní jednotky, která se postaví do cesty nejúspěšnějším zlodějům v zemi. Ti mají v plánu zdánlivě nemožný cíl – vyloupit losangeleskou pobočku Centrální banky Spojených států amerických. (Magic Box)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (450)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Triple 9². To je úplně to první, co mi vyvstalo na mysl už po prvním zhlédnutí traileru. A vlastně to i mnoho společných proměnných. Spousta známých herců, ačkoliv ne úplně hvězd (Gerard Butler už má to nejlepší za sebou), ale prostě obličejů, které odněkud znáte, precizně natočená akce a vlastně i schématicky podobná zápletka. Ačkoliv přesné porovnání z hlavy už nedostanu, myslím si, že kdo viděl zmíněný film, ví přesně do čeho jde. A mě i tentokrát mrzí to nízké hodnocení, jelikož na minimálně 70% to rozhodně je (naštěstí se to vyhouplo a snad to vydrží). Překvapilo mě několik linek, díky nímž nafoukne stopáž do 135min a které by se spíše hodily do extended cutu, ale tempo víceméně nepolevilo a tuhle svižnou jednohubku nemůžu jinak než doporučit. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Úvodní přestřelka byla parádní a když se na scéně objevil zlej policajtskej bastard Butler se svým týmem, dávalo to tušit drsnou akční jízdu. To se ale tak úplně nevyplnilo. Dost výraznou roli tu hraje motiv geniální loupeže. Nic proti tomu. Užil jsem si i tuhle linku, ale film to trochu zpomalilo. No a pak tu byly výjevy ze soukromí hlavního hrdiny, které asi měly ukázat, že to není jen tupá mlátička, ale také chlap se srdcem, co má rád svoje děti, ačkoliv do ideálního otce má daleko. Bez toho bych se obešel. V závěru se zase film vrátil na akční vlnu a to bylo jedině dobře. Jen mě už začíná vytáčet, jak se takřka všichni tvůrci snaží přijít na samotném konci s nějakým zvratem, který staví dosavadní děj na hlavu. Herecky pecka a vedle zmíněného Butlera řádí i Pablo Schreiber. Samozřejmě obešel bych se bez Padesátníka, ale to už je asi nutné zlo. 80% ()

Reklama

vurhor 

všechny recenze uživatele

Docela suchý, utahaný, ale i celkem dobře natočený krimi thriller, který si hodně bere inspiraci z Mannova Nelítostného souboje. Tedy příběh dvou drsných charismatických protivníků, jeden na straně zákona, druhý na straně zločinu, kteří jsi tak nějak jdou po krku. Butler v roli alfa poldy umí. Nicméně ani on nemůže filmu zažehnout tu výjimečnou jiskru, díky které byl Mannův snímek tak skvělý. Nechci říct, že by to byl špatný film, protože není. Natočený je pěkně, má atmosféru, plus ty postavy tam jsou docela kvalitní, ale je to strašně zbytečně natahované, ne příliš vtahující, plus autoři se pokusili o jeden plot twist, nad kterým jsem jen nadzvedl obočí. Celkově se mi to líbilo, jen mě to zanechalo hodně chladným. Marný platný. Lepší 3* ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $44,947,622Tržby Celosvetovo $80,509,622Tržby za predaj Blu-ray v USA $3,969,455Tržby za predaj DVD v USA $2,908,233║ Môže byť. Takéto filmy z nejakou tou záludnosťou, premysleným plánom pri vykrádaní bánk zaujme, či už vo vážnejšej či aj miestami odľahčenej polohe. Butler konečne v takej normálnejšej úlohe, kde nie je príťaž, kde mu sedí jeho odvalení buranský prístup. Dejovo sa stále niečo deje, miestami niečo príjemne strhne, či pobaví a prestrelky majú grády. Takže troška zo súdka filmov ako Heat či The Town. /80%/ ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Drsná, rýdzo-maskulinitná, extrémne testosterónom nabitá akcia. Komplet celý ansámbel je úplne dokonalý, od hlavných postáv, ktoré ťahá primárne neuveriteľný (alebo v tomto prípade práve uveriteľný) Butler a Schreiber, až po tie "najmenšie," ktoré sú na obrazovke sotva minútu. Gudegastova réžia je perfektná, a to dokonca odhliadnuc od faktu, že sa jedná o debut(!!!), Martinezova hudba dotvára napätie a akciu tak brilantne ako Jóhannssonov majsterštik v Sicariu, prestrelky majú priam pulzujúcu energiu a postavy sú napísané tak plocho a jednoliato, až ich beriem ako faktor autentickosti a nie scenáristický nedorobok, čo má tiež za následok, že nevieš komu fandiť a ak, tak obom táborom. A ten pocit, že som film videl už piaty raz, ale aj napriek tomu som bol po celú stopáž bez pohnutia a s príchodom záveru druhej hodiny som sa musel z ležérnej opretej polohy v napätí nakloniť dopredu do pozoru, je na nezaplatenie... Bonusy: Alameda Corridor, Alpha Males, Into the Den, Alternative Ending --- ♪♫Gearing Up / Pepto -- "Be advised, suspects wearing body armor. No center mass shots. Limb and head shots only." (18.10.2018) (11.2018) (6.12.2018) (2019) (12.3.2021) (13.3.2021) (14.6.2021) (14.10.2021) (15.2.2022) (18.8.2022) (26.9.2022) (29.12.2022) (16.5.2023, sk dab) ()

Galerie (110)

Zajímavosti (20)

  • Původně měl mít film kolem 160 minut a měl představovat jiný konec. (ČSFD)
  • Merrimen (Pablo Schreiber) na střelnici střílí z pistole SIG-Sauer P226, jinak používá pistoli Heckler & Koch HK45C, útočnou pušku Heckler & Koch HK416 D10RS a při přestřelce v koloně kulomet M249 SAW Paratrooper. (Maulincio)

Související novinky

Gerard Butler chce zachránit svět

Gerard Butler chce zachránit svět

27.06.2020

Herec Gerard Butler patří v Hollywoodu už řadu let k akčním jistotám. Nehraje sice v těch největších blockbusterech a jeho filmy v kinech čas od času šeredně vyhoří, hvězda snímků 300 nebo Pád Bílého… (více)

Reklama

Reklama