Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drsná kriminálka z Los Angeles sleduje životy členů elitní policejní jednotky, která se postaví do cesty nejúspěšnějším zlodějům v zemi. Ti mají v plánu zdánlivě nemožný cíl – vyloupit losangeleskou pobočku Centrální banky Spojených států amerických. (Magic Box)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (450)

genetique 

všechny recenze uživatele

Najzábavnejší a najnapínavejší heist movie za veľlmi, veľmi dlhú dobu. Film má dobré tempo, napätie, presvedčivých hercov, a najmä nepredstiera, že je niečím, čím nie je. Do takéhoto filmu nemôžete vstúpiť s očakávaním nejakého filmového majstrovského diela. Ak tak urobíte, budete očividne sklamaní. V podstate je to celé len zábavná akčná jazda, ktorá ponúka aj niektoré prekvapivo zložité postavy, či nečakane zložitú a zamotanú hru na mačku a myš. Vyskytlo sa niekoľko prirovnaní tohto filmu k filmu Heat a myslím si, že môžu byť do istej miery opodstatnené. Očividne to nenesie hutnosť a silu súboja DeNiro/Pacino z polovice 90. rokov, ale štruktúra deja, tempo, vývoj postavy a pozadie Los Angeles boli veľmi povedomé. Hlavný rozdiel v charakteroch postáv je asi ten, že v tomto snímku sú hlavní predstavitelia na opačnej strane zákona totálni anti-hrdinovia, v spomínanom Heat si neviete vybrať, s ktorou postavou viac sympatizujete. Navyše Berard Butler predvádza najlepší výkon za posledných desať rokov. 140 minútov ubehne ako voda, tempo filmu je brutálne a ani raz som sa nedostal dosituácie, kedy by som sa pozrel na hodinky. Pre niekoho to bude možno stereotypný film o drsných chlapcoch, ktorí sa snažia jeden druhého prešťať, ale z môjho pohľadu je to naozaj zábavná jazda a stojí za to ju pochváliť. Btw, v ktorom filme už dnes vidí divák hlavnú postavu s cigaretou v ústach? Palec hore, fanúšikovia akčnej kinematografie s drsnými chlapmi tento film jednoducho neobídu. Tento film nakrútili muži pre mužov a ja som zaň vďačný. 90% ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Velice dobrý akčňák se zajímavou zápletkou a dobrou akcí. Jedná se opravdu o dokonalou loupež. Na konci jsem tak trochu fandil už těm lupičům, škoda, že jich víc nepřežilo. Jinak film postrádá kladného hrdinu, což je trošku mínus. Máme zde pouze padouchy, ať už lupiče nebo zlé poldy. Jinak ale akce krásná a film mě zabavil. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Podle mě docela nuda. Policajti se chovají jak debilové, zloději posléze taky (jednou kontrolují dopravní systém, podruhé se nechají načapat v zácpě?), takže jedinou světlou a napínavou chvilkou je zde vykradení banky. Butler tady kromě drsoně nemá ani co předvést. Pár nijakých přestřelek, ta na dálnici nepřehledná. A twist na závěr, no kdo by to čekal? Ty dvě a čtvrt hodiny se táhly jak smrad z odpadní jímky. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ti padouši to nejste vy. Ale my." Tak dokonalá loupež? Já o tom mám jisté pochyby, protože jestli mě mělo závěrečné odhalení přivést v úžas, tak mě spíš rozesmálo a donutilo ubrat hvězdu z hodnocení. Do té doby mě totiž bavil souboj sympatického gaunera Merrimena s namachrovaných strážcem zákona Big Nickem. Ti dva si svá péra sice nepřeměřovali úplně originálně, ale scény na střelnici či v posteli měly určitý náboj. Jinak jsem se bavil spíš v jednotlivostech typu zastrašování plesového partnera dcery partou drsných svaloušů. Po takovém výstupu bych ji skutečně přivedl domů do půl dvanácté. Pro jistotu spíš kolem deváté. Taky mě pobavil Fräulein za volantem. Prostě v adrenalinu problém nebyl. Spíš mi vadilo to neustálé vykrádání legendární předlohy, Nickovo buranské chování a samozřejmě "geniální" plán. Bohužel je znát, že to neplánoval žádný Moriarty, Joker ani Keyser Söze, nýbrž obyčejný ... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Na další variaci mého oblíbeného "Nelítostného souboje" jsem se docela těšil a přestože výsledek není takový, jak jsem čekal, akční klasice vyloženou ostudu nedělá. Již zmíněný film je připomenut hned na začátku, kdy dojde k přepadení transportu a film se po celou dobu pokouší o reálnější pojetí filmu o policajtech a zlodějích, ale ve výsledku se mu to daří pouze v tom minimu akčních scén, které nabízí. Zbytek filmu už kladné body nezískává, ať už se jedná o nevýrazný příběh, postavy bez špetky charizmatu (i Butler je pouze klasickou figurkou macho policajta) nebo přepálenou stopáž okusující dvě a půl hodiny. ()

Galerie (110)

Zajímavosti (20)

  • Merrimen (Pablo Schreiber) na střelnici střílí z pistole SIG-Sauer P226, jinak používá pistoli Heckler & Koch HK45C, útočnou pušku Heckler & Koch HK416 D10RS a při přestřelce v koloně kulomet M249 SAW Paratrooper. (Maulincio)
  • V čase 1:16:08 se chystají šerifové do akce a jediný Big Nick (Gerard Butler) na sobě nemá žlutý nápis SHERIFF. Avšak v čase 1:49:00 už nápis má, a to zepředu i zezadu. (trainster6)
  • V čase okolo 2:04:00 Merrimen (Pablo Schreiber) dostřílí poslední zásobník z pistole, závěr mu zůstane zachycený na záchytu závěru, následně vyhodí prázdný zásobník a zjistí, že nemá žádný další na přebití. V dalším střihu vloží prázdný zásobník zpět do pistole, vypustí zpět závěr, tak aby zbraň vypadala nabitá a připravená ke střelbě. Toto není vzhledem ke konstrukci pistolí možné. Zbraně a zásobníky jsou konstruovány tak, aby prázdný zásobník posunul záchyt závěru, tím zablokuje závěr v zadní poloze a střelec vidí, že má prázdno. Pokud by chtěl docílit kýženého efektu, musel by nejdříve vypustit závěr a pak vložit prázdný zásobník. (Globus_Jirka)

Související novinky

Gerard Butler chce zachránit svět

Gerard Butler chce zachránit svět

27.06.2020

Herec Gerard Butler patří v Hollywoodu už řadu let k akčním jistotám. Nehraje sice v těch největších blockbusterech a jeho filmy v kinech čas od času šeredně vyhoří, hvězda snímků 300 nebo Pád Bílého… (více)

Reklama

Reklama