Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drsná kriminálka z Los Angeles sleduje životy členů elitní policejní jednotky, která se postaví do cesty nejúspěšnějším zlodějům v zemi. Ti mají v plánu zdánlivě nemožný cíl – vyloupit losangeleskou pobočku Centrální banky Spojených států amerických. (Magic Box)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (450)

choze 

všechny recenze uživatele

"It´s about to be a legendary..." You wish, Gudegast. Nelítostný souboj z druhé ruky, se závěrečným twistem vypůjčeným z jiné devadesátkové krimi klasiky (nechci spojlerovat). A i když to není tak epické, propracované, atmosférické a osudové a zábavně hovadský Butler a charizmatický Schreiber jako soustředěný profík nejsou Pacino a de Niro a ani ty přestřelky tak nebaví, pořád je to solidní řemeslo a stojí to za zhlédnutí. 70%. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Drsná, rýdzo-maskulinitná, extrémne testosterónom nabitá akcia. Komplet celý ansámbel je úplne dokonalý, od hlavných postáv, ktoré ťahá primárne neuveriteľný (alebo v tomto prípade práve uveriteľný) Butler a Schreiber, až po tie "najmenšie," ktoré sú na obrazovke sotva minútu. Gudegastova réžia je perfektná, a to dokonca odhliadnuc od faktu, že sa jedná o debut(!!!), Martinezova hudba dotvára napätie a akciu tak brilantne ako Jóhannssonov majsterštik v Sicariu, prestrelky majú priam pulzujúcu energiu a postavy sú napísané tak plocho a jednoliato, až ich beriem ako faktor autentickosti a nie scenáristický nedorobok, čo má tiež za následok, že nevieš komu fandiť a ak, tak obom táborom. A ten pocit, že som film videl už piaty raz, ale aj napriek tomu som bol po celú stopáž bez pohnutia a s príchodom záveru druhej hodiny som sa musel z ležérnej opretej polohy v napätí nakloniť dopredu do pozoru, je na nezaplatenie... Bonusy: Alameda Corridor, Alpha Males, Into the Den, Alternative Ending --- ♪♫Gearing Up / Pepto -- "Be advised, suspects wearing body armor. No center mass shots. Limb and head shots only." (18.10.2018) (11.2018) (6.12.2018) (2019) (12.3.2021) (13.3.2021) (14.6.2021) (14.10.2021) (15.2.2022) (18.8.2022) (26.9.2022) (29.12.2022) (16.5.2023, sk dab) ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Tvůrci se do toho opřeli a do úvodní a závěrečné přestřelky pumpují adrenalin spodem vrchem, až místy skutečně nechají vzpomenout na fenomenální Nelítostný souboj. Jeho dějová rozmanitost, možnosti a osudovost ústředního dua, atmosféra a sebevědomá režie byly samozřejmě někde jinde, nicméně Gerard Butler, jeho drsní kumpáni i jeho protivníci ženou tuhle žánrovku do solidních čísel. Městské přestřelky z automatických zbraní mezi civilisty sakra můžu, několik scén ze středu bych naopak lehce prostříhal. Odskoky k rodinným backgroundům jsou trošku na sílu, dějově nijak zvlášť nepomáhají a jsou jen nakousnuté, ač z některých dělají (místy) fajn táty od vedle, i když zrovna nestojí na té „správné“ straně zákona. Testosteron na maximum, atmosféra slušná. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Ačkoli nelze popřít viditelné paralely s "Nelítostným soubojem", "Dokonalá loupež" stojí pevně na vlastních nohou. Zatímco Mann přišel se stylově vytříbeným portrétem dvou antagonistů s profesním respektem vůči sobě a zabývá se etikou světa zločinu a spravedlnosti, Gudegast nabízí divákům precizní heist biják s důmyslným scénářem, který záměrně stáčí pozornost diváků. --- NÁSLEDUJÍ SPOILERY --- Zdejší vyprávění má tři ústřední postavy, které nám v průběhu snímku nějak prezentuje, ale to jen proto, aby nás po konci nechal si sami vše přehodnotit, byť již v průběhu stopáže nám dává dvojznačné indicie, že asi vše nebude tak, jak se zdá. Překvapivě k tomu tvůrci využívají elementy přepáleného machismu, kdy před zraky diváků nechají defilovat zasmušilé mastodonty, které ale současně v žádném případě nevykreslují coby sympatické figury. Ačkoli automaticky jsme dle žánrových konvencí nastaveni k tomu, abychom sympatizovali se strážcem zákona a současně oceňovali důvtip a coolness jeho antagonisty, postupem času je film oba ukazuje jako nesympatické zatvrzelé kokoty. Kdo se zprvu jevil jako frajer, vyjeví se jako fanatický workoholik, protřelý a mazaný smypaťák se ukazuje jako tragický pěšák a odhalení mozku celé operace ukazuje, že kdo dokáže stereotypní maskulinní role jen hrát, vždy bude mít navrch oproti těm, kteří je tupě žijí. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Dvě a půl hodiny s tuctem krutopřísnejch drsňáků na obou stranách barikády, který po sobě jdou jak kohouti na zaplivaným městským smetišti. Ač by tu jeden pravýho hrdinu pohledal (vlastně se mnohem snadnějc fandí zlodějům!), jsou všechny postavy tak dobře napsaný, že s nima člověk chce trávit co nejvíc času a klidně by skousnul delší stopáž. Až na trochu přehnaný provedení samotný loupeže výbornej "tak trochu jinej" policejní thriller. ()

Galerie (110)

Zajímavosti (20)

  • Postava, ktorú stvárnil Gerard Butler, je voľne založená na bývalom špeciálnom agentovi ATF a operatívcovi v utajení menom Jay Dobyns, ktorý bol veteránom v infiltrácii do rôznych zločineckých organizácií. Samotný Dobyns si zahral vo filme menšie cameo ako zákazník baru, ktorý  platí účet. (Real Tom Hardy)
  • Bez ohledu na obsazení herců zůstala většina postav stejná. Pouze postava Donnieho Wilsona (O'Shea Jackson) musela být kvůli věkovému rozdílu trochu přepsána, protože představitel Donnieho byl mladší než skutečný Donnie. (griph)
  • Většinu kaskadérských kousků si herci odehráli sami, při jednom kousku si Pablo Schreiber málem zlomil krční obratle. (Fildas)

Související novinky

Gerard Butler chce zachránit svět

Gerard Butler chce zachránit svět

27.06.2020

Herec Gerard Butler patří v Hollywoodu už řadu let k akčním jistotám. Nehraje sice v těch největších blockbusterech a jeho filmy v kinech čas od času šeredně vyhoří, hvězda snímků 300 nebo Pád Bílého… (více)

Reklama

Reklama