Reklama

Reklama

Tiché místo

  • USA A Quiet Place (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Lee (John Krasinski) a Evelyn (jeho životní partnerka Emily Blunt) Abbottovi vychovávají tři děti. Všichni jsou zatím naživu. Velmi rychle si totiž osvojili pravidla, která začala platit po Jejich příchodu na Zemi. Kdo jsou ti Oni? Nikdo neví. Ví se jen to, že mají mimořádně vyvinutý sluch a každičký zvuk přiláká jejich pozornost. A jejich pozornost pro lidi znamená jistou smrt, což záhy na vlastní kůži poznají i Abbottovi. Ti dosud jako jedni z mála přežívali i díky tomu, že je jejich nejstarší dcera Regan neslyšící, a tak pro ně byla znalost znakové řeči absolutní nutností i v „normálních dobách“. Kromě toho vyvinuli na odlehlé farmě, kde žijí, celou řadu bezpečnostních opatření, jež je mají chránit, počínaje zvukově izolovaným sklepem a konče molitanem obalenými kostkami k Monopolům. Bude to ale k bezpečí stačit? Takový život totiž připomíná tanec v minovém poli a čekání na jednu jedinou, leč osudovou chybu. Evelyn je navíc těhotná a termín porodu se kvapem blíží. A některé životní události se bez křiku jednoduše neobejdou. (Cinemart)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (1 263)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Rodinka žijúca v úplnom tichu verzus monštrum? Z toho minimalistického nápadu sa už ani viac vyťažiť nedalo. Ešte som vlastne ani nevidel horor, v ktorom by sa povedali asi tak 4 vety, a napriek tomu by bol takto funkčný. No je to taká typická, komerčná, popkornová PG13tka. Čiže všetko sa koncentruje na atmosféru, ľakačky, a triky. Minimum postáv sa logicky rovná aj minimum úmrtí a minimum krvi, čo som však čakal. Podľa mňa to síce nie je nejaká veľká pecka, nad ktorou by som onanoval ďalší polrok, a ani zďaleka najlepší novodobý horor neviem od kedy. V mojich očiach však (okrem spomínaných pozitív) vyhráva najmä tým, že som už dlhé roky nevidel tak podarenú príšerku. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Pustil jsem film a stále přidával zvuk... nic, ticho. Bože, co jsem to stáhl za fake verzi, nebo to je němý film? Zpočátku tedy byl... Neumím si představit, že bych byl tak potichu, jako hlavní postavy ve filmu. Vždyť já každou chvíli kašlu, smrkám.. Co se týče nestvůr - paráda, ale jít na to do kina, tak jsem vytočený za vyhozené prachy! ()

Reklama

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Aj som mal chuť k tomu napísať nejaký pseudo-vtipný komentár, no pri tom množstve príspevkov som si istý, že niekto to už dávno urobil za mňa. Takže sa týmto filmom radšej inšpirujem a svoje vyjadrenie ponechám len v lacnej CGI rovine. Ale podotknem, ako veľmi sa už teším na prequel, sequel, 3D remake a VR reboot tejto precítenej rodinnej inscenácie. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Rozpočet: 21 miliónov $ | Tržby: 332,6 miliónov $ | Film, pri ktorom sa človek hambí napiť, pretože bude rušiť ostatných glganím. A to som zažil v kine prvý raz :D Prvá pólka výnimočná, v tej druhej postavám dochádza reálne IQ, a nastupuje to "B" filmové. Škoda. Najviac fungovali práve lakačky, ktoré paradoxne neobsahovali príšery. Spielbergow JAW efekt "nevidené straší viac" sa možno mohol použiť po dlhšiu dobu - z toho ťažilo aj prvé PARANORMAL ACTIVITY. A Quiet Place je z 85% nemý film, a tých 15 vyplňuje dokola sa opakujúci lajtmotiv vo forme bass droppu. Každopádne je to osviežujúci, iný film, ktorý raz určite neurazí. Celkom nekonvenčný koniec ma nadmieru potešil. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Otravné hnidopichy upozorňuji, že tento komentář možná obsahuje přítlačná křídla. Takže, závěr ala Mars útočí to úplně zabil. To mi vážně chtějí tvrdit, že v celé lidské civilizaci, vyznačující se tak širokým spektrem zvuků, nikdy nikoho nenapadlo obrátit zvuk proti útočníkům? A údajně nezničitelný emzák lehne po jedné ráně? A zase jste tam museli rvát ten už vážně opruzující feminismus v té podobě, že otec se sice může hrdinně obětovat, to je dovoleno, ale nedej sufražetka, aby to náhodou byl on, kdo rodinu nakonec ubrání a zachrání. Zkrátka závěr, ano, od toho místa, které zmiňuje kolega DaViD´82, je na hlavu padlý, laciný a otravný. Když něco takového vidím v průměrně blbém filmu, jen nad tím pokrčím rameny, ale když mi to někdo předestře po tak nadějně rozehraném začátku, je to k uzoufání. P. S. Taky jsem si vzpomněl na Znamení, které je lepší právě proto, že konec nezazdí začátek, navíc v něm hrají sympatičtější děti. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (50)

  • Emily Blunt (Evelyn Abbott) a John Krasinski (Lee Abbott) sú manželia aj v skutočnosti a diváci si zamilovali ich vzájomnú chémiu. Dokonca začali volať po tom, aby si obaja zahrali postavy Sue Storm a Reeda Richardsa v ďalšej adaptácii komiksu "Fantastic Four". Krasinski sa vyjadril, že by si rolu veľmi rád zahral. (slord)
  • Po filmu Uteč (2017) se jedná o další kritikou oceňovaný horor, za kterým stojí primárně komediální herec. (DaUr)

Související novinky

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

24.10.2023

Mise: Posunuta. Tak by klidně mohl znít název příštího filmu v sérii Mission: Impossible herce a producenta Toma Cruise, který byl studiem Paramount nejenže čerstvě odsunut z června příštího roku až… (více)

Hugh Grant a horor od studia A24?

Hugh Grant a horor od studia A24?

11.06.2023

Scenáristům Scottu Beckovi a Bryanu Woodsovi se v roce 2018 podařilo výrazně prorazit díky úspěšnému a chválenému Tichému místu a letos poslali do kin nejen svůj společný režijní počin pod názvem 65,… (více)

Spin-off Tichého místa nabral hlavní hvězdu

Spin-off Tichého místa nabral hlavní hvězdu

02.11.2022

Jak začala mimozemská invaze, která v původním filmu Tiché místo sloužila coby pozadí pro události okolo přežívající rodiny Johna Krasinskiho a Emily Blunt? To se dozvíme v chystaném spin-offu A… (více)

Reklama

Reklama