Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Roman J. Israel, Esq. je dramatickým thrillerem, který se odehrává v samém srdci přetíženého soudního systému v Los Angeles. Denzel Washington v něm představuje odhodlaného a idealistického obhájce, jemuž život zcela rozvrátí série bouřlivých událostí, které jsou velkou zkouškou pro aktivismus, jenž dosud celou jeho kariéru charakterizoval. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (73)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Teprve druhý celovečerák Gilroye, tentokrát o poznání méně soustředěný a precizní než ten první. Velká škoda, protože Denzel si toho afro alternative idealistického právníka zmatkaře zatraceně užíval a po x rolích gangsterů a equalizerů je docela zábava sledovat ho v pro něj vcelku netypické roli koktajícího obtloustlého podivína, trpícího zcela jistě částečným autismem. Tvůrci ho ale využili spíše jako solitér, než jako vhodný nosný aspekt příběhu o dobru a zlu. Správné životní a právní ideologie, vs. nekompromisního materialismu a pokrytectví. Zobrazují oba konce jasně dané a tak to nikdy není. Vcelku krátkozraké a navíc ani ne extrémně zábavné a strhující. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zmysel tohto filmu som nepochopil. Prvu polovicu to je film o divnom excentrickom a dobrackom prvnikovi, ktory je v realnom svete uplne mimo. Obcas je to celkom zabavne, ale cely cas som cakal, kedy sa rozbehne nejaka zapletka. V druhej polovici sa ten cestny pravnik necha ovladnut chamtivostou a zacne si uzivat jak maly chlapec, co ho nasledne dozenie. Pred koncom sa vzpamäta, ale uz je neskoro. Niekde v pozadi tam bola myslienka o tom jak mizerne funguje sucasne trestne pravo v USA a o väcsine obvinenych rozhoduju vlastne prokuratori, kedza sa malokedy pripady dostanu pred porotu. Ale o tom by mohol vzniknut ovela lepsi film bez divnej Washingtonovej postavy. Holt kazdy magor nema potencial utiahnut film. Niektori magori su len divni magori. 5/10. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

I podle některých ohlasů jsem čekal další černošskou agitku, ale není tomu tak. Tohle je příběh o idealistickém právníkovi, který už má dost konání dobra, za které ho nikdo neocení a tak se rozhodne jít jinou cestou. To, že je to člověk s lehkou formou autismu, je takový bonus navíc a dostává hlavního hrdinu do prekérních i úsměvných situací. Jediné, co mi tam trochu vadilo, byla kriminální vložka, která vlastně vůbec nebyla potřeba. Herecky výborné. Farrell se sice zrovna dvakrát nepředřel, ale i tak mě bavil a Washnigtonův výkon byl brilantní. Nebude to asi pro každého, ale mě se to líbilo. 75% ()

HOCKEYKA 

všechny recenze uživatele

Opäť naprosto excelentný Denzel Washington.Je fajn,že si od tých svojich komerčne preferovaných Equalizerov pravidelne odskočí,aby sme nezabudli,s akým hereckým fenoménom máme stále do činenia.Pre mňa je Denzel naďalej topka medzi žijúcou hereckou elitou,a to s parádnym náskokom pred ostatnými.Veľmi milo ma prekvapil Colin Farrell a jeho výsostne kladná a veľmi sympatická rola,vôbec som to nečakala.Takže....hovorte si a píšte si čo chcete,ja opäť dojato tlieskam. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tento nový Gilroyov film ukazuje, ako je dôležité stáť si za svojimi ideami a nepodľahnúť tlaku. Je to príbeh o tom, ako jedno nerozvážne rozhodnutie, môže niekomu nadobro zmeniť život. Z počiatku sa môže zdať, že Roman J. Israel, Esq. je trochu podivuhodný a statický, ale v závere trochu prekvapí a dostaví sa očakávané rozuzlenie. Denzel Washington, slabší dej, malebný soundtrack, no nie všetko robí zo snímky kvalitnú a záživnú prehliadku. Táto dráma točiaca sa okolo súdneho systému a ľudí, pohybujúcich sa v tomto neatraktívnom prostredí - to vo mne už toľko nadšenia nevyvoláva, zvlášť keď je to potom podané formou ako tu, teda nezáživne a nevýrazne a navyše s hlavnou postavou tak nechutnou, že skôr ako sympatie vo mne vzbudzovala opovrhovanie a naprostú odpudivosť. Čo však musím upozorniť, že to bolo rozhodne vinou Washingtonovej stupídnej afro-vedátorskej imidži. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se ve městech Los Angeles a Santa Clarita (Kalifornie, USA). (BMW12)
  • Celosvětová premiéra proběhla 10. září 2017 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)
  • Na začiatku filmu jazdí George (Colin Farrell) na svojom BMW s novým typom kalifornských poznávacích značiek s čiernym pozadím a zlatým písmom. Na konci filmu má však na tom istom vozidle poznávaciu značku s bielym pozadím a modrým písmom. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama