Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Roman J. Israel, Esq. je dramatickým thrillerem, který se odehrává v samém srdci přetíženého soudního systému v Los Angeles. Denzel Washington v něm představuje odhodlaného a idealistického obhájce, jemuž život zcela rozvrátí série bouřlivých událostí, které jsou velkou zkouškou pro aktivismus, jenž dosud celou jeho kariéru charakterizoval. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (73)

castor 

všechny recenze uživatele

Bezohledných dravců, rozuměj právníků, je okolo něj nespočet. Jednou, ovšem zcela zásadně a troufale, sejde z cesty i on. Idealistický, introvertní a trochu i neohrabaný obhájce se pokouší neúspěšně adaptovat na nový svět ambicí, lží a touhy po výdělku, který mu jednoduše nemůže chutnat. Chameleon Denzel Washington střídá filosofická moudra i krátkozraká jednání, vystihl zklamaného a se svým údělem smířeného muže (mimochodem ten chlapík má osm hereckých nominací na Oscara, to není náhoda), jsou momenty, kdy mu fandíme, vzápětí však přijdou ty, kdy jeho kroky nechápeme. I film celkově je tak trochu na horské dráze a dokážu pochopit, že někomu jednoduše scházel smysl. Režisér a scénárista Dan Gilroy si mohl odpustit i kriminální dodatek, stejně jako kvapný přerod ambiciózního Colina Farrella nemusí sednout každému. Přesto je pro mě Gilroy (jeho bratrem je Tony Gilroy) i napodruhé (debutoval Slídilem) zajímavý. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(45%) Očekával jsem téměř maximum, ale ukázalo se, že je realita jiná. Mám Denzela opravdu hodně v oblibě, jeho ukecané filmy jako je FLIGHT nebo nedávný FENCES –tomu se nedá snad nic vytknout. Abych u tohoto začal klady, tak po herecké stránce tu Denzel rozhodně nezklamal. Zahrál na výbornou jako vždy. Jenže, to je asi tak vše. Ještě z úvodu mě to celkem bavilo, ale pak už jsem si začal uvědomovat, že aspekty snímku jako je děj, scénář, nápady a logika – to všechno šlo hezky stranou. Absolutně jsem nepochopil, kam měl jako film směřovat. Jako kdyby se to režisérovi vymklo z rukou. Vedle Washingtona tu hrál C.Farrell, ale ten se zde moc nepředvedl, i když byla jeho postava celkem uvěřitelná. Najde se tu i pár dobrých scén, o kterých se Denzel postaral, ale tentokrát nemůžu být jen spokojený kvůli němu. No, nepovedlo se to. Nevadí, každý den není posvícení, snad příště. PS: Howardův soundtrack mi asi tak 2-3x trochu připomněl Vyvoleného. To je jen tak pro zajímavost. ;) ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

I podle některých ohlasů jsem čekal další černošskou agitku, ale není tomu tak. Tohle je příběh o idealistickém právníkovi, který už má dost konání dobra, za které ho nikdo neocení a tak se rozhodne jít jinou cestou. To, že je to člověk s lehkou formou autismu, je takový bonus navíc a dostává hlavního hrdinu do prekérních i úsměvných situací. Jediné, co mi tam trochu vadilo, byla kriminální vložka, která vlastně vůbec nebyla potřeba. Herecky výborné. Farrell se sice zrovna dvakrát nepředřel, ale i tak mě bavil a Washnigtonův výkon byl brilantní. Nebude to asi pro každého, ale mě se to líbilo. 75% ()

Jellini 

všechny recenze uživatele

Škoda, že scénář nejde víc do hloubky hlavního tématu a je neustále tolik vázán na postavu Denzela Washingtona. Film mohl být klidně věcnější nebo o hodinu delší. :-) A závěrečné rozuzlení a vůbec celá linka, po které se k němu dojde, je trochu krkolomná. Nevadí to ale zas tak moc, důležité je, že se o tématu vůbec mluví. Ne náhodu připomíná Roman J. Israel, Esq. jiný film pojmenovaný taktéž po hlavní postavě, "Michael Clayton". Téma aktivismu (ale ne teho dnešního nudného a skupinově narcistního, ale čistě subjektivního a individuálního) je u bratrů Gilroyových očividně zásadní. Jeden z nejlepších filmů loňského roku (ale neviděl jsem jich moc). ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zmysel tohto filmu som nepochopil. Prvu polovicu to je film o divnom excentrickom a dobrackom prvnikovi, ktory je v realnom svete uplne mimo. Obcas je to celkom zabavne, ale cely cas som cakal, kedy sa rozbehne nejaka zapletka. V druhej polovici sa ten cestny pravnik necha ovladnut chamtivostou a zacne si uzivat jak maly chlapec, co ho nasledne dozenie. Pred koncom sa vzpamäta, ale uz je neskoro. Niekde v pozadi tam bola myslienka o tom jak mizerne funguje sucasne trestne pravo v USA a o väcsine obvinenych rozhoduju vlastne prokuratori, kedza sa malokedy pripady dostanu pred porotu. Ale o tom by mohol vzniknut ovela lepsi film bez divnej Washingtonovej postavy. Holt kazdy magor nema potencial utiahnut film. Niektori magori su len divni magori. 5/10. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Na začiatku filmu jazdí George (Colin Farrell) na svojom BMW s novým typom kalifornských poznávacích značiek s čiernym pozadím a zlatým písmom. Na konci filmu má však na tom istom vozidle poznávaciu značku s bielym pozadím a modrým písmom. (Real Tom Hardy)
  • Natáčelo se ve městech Los Angeles a Santa Clarita (Kalifornie, USA). (BMW12)
  • Celosvětová premiéra proběhla 10. září 2017 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)

Reklama

Reklama