Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Roman J. Israel, Esq. je dramatickým thrillerem, který se odehrává v samém srdci přetíženého soudního systému v Los Angeles. Denzel Washington v něm představuje odhodlaného a idealistického obhájce, jemuž život zcela rozvrátí série bouřlivých událostí, které jsou velkou zkouškou pro aktivismus, jenž dosud celou jeho kariéru charakterizoval. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (73)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $22miliónovTržby USA $11,962,778Tržby Celosvetovo $13,025,860▐ Denzel Washington je iná herecká liga a tu to dokazuje, dosť povyšuje túto snímku o zádumčivom advokátovi, žijúcom takmer v ústraní. Nestratí sa tu ani Colin Farrell, ktorý dosť dobre sekunduje. V závere to má slušnú gradáciu a celkovo sa tu nájde hneď niekoľko silných momentov. /65%/ ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

I podle některých ohlasů jsem čekal další černošskou agitku, ale není tomu tak. Tohle je příběh o idealistickém právníkovi, který už má dost konání dobra, za které ho nikdo neocení a tak se rozhodne jít jinou cestou. To, že je to člověk s lehkou formou autismu, je takový bonus navíc a dostává hlavního hrdinu do prekérních i úsměvných situací. Jediné, co mi tam trochu vadilo, byla kriminální vložka, která vlastně vůbec nebyla potřeba. Herecky výborné. Farrell se sice zrovna dvakrát nepředřel, ale i tak mě bavil a Washnigtonův výkon byl brilantní. Nebude to asi pro každého, ale mě se to líbilo. 75% ()

Reklama

Figu 

všechny recenze uživatele

Jak zde mnozí píšou, tak jen potvrzuji. Je to prostě velkolepé herecké představení pan Washingtona, který opravdu exceluje a v podstatě táhne celý film sám. Dvě malé chybičky... 1) Po filmu jsem opravdu myslel, že nějaký ten chlapík Israelů existuje a že je to skutečný příběh. Což za mě značí sice vynikající scénář, na druhou stranu lehké zklamání, že tento pan obhájce je opravdu jenom fikce. 2) I když to není můj problém, určitě byl na škodu Farrell ze stránky výše honoráře, pač byl využit jen polovičně, navíc Denzelovi nesahal ani po malíčky na haxnách! Jinak to byl perfektní filmový zážitek, který je zde hrubě nedoceněn! 75% ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Film postavený na jediné věci (ano, uhodli jste, že tím myslím Denzela Washingtona a jeho brilantní výkon, bez něj by film spadl do velmi špinavých vod co se týče kvality). Gilroy již jednou zazářil (Slídila si doteď pamatuji, protože mě nutil se zamyslet nad lidskou morálkou), zde se taktéž film zabírá myšlenkou, co je člověk schopen překročit, a kde má své pomyslné hranice, za které by neměl chodit. Zpočátku film nastaví nízkou laťku, nic moc se nedělo, tempo bych zařadil mezi zběsile nudné a celkově jsem ani nechtěl pokračovat. V druhé polovině se rozehraje konečně zajímavé drama, chvilkami mi utíkal smysl motivace a jednání hlavní postavy, mozek mi to tak trochu nebral. Denzel si roli užívá, tomu mohou napsat jakoukoli roli a stejně se s ní popere na jedničku. Farrell vskutku nevyužitý, když si najmete takový formát, tak bych čekal jeho tučnější porci minut na plátně. Film během pár momentů dokázal diváka napnout, mělo to šťávu, ale kromě výkonu herce v hlavní roli si nakonec z filmu nebudu pamatovat nic jiného. Za mě dávám 63 % ()

Necron 

všechny recenze uživatele

- Když totiž jde o sociální nespravedlnost, justiční lhostejnost, institucionální rasizmus a vyloženou chamtivost, naprosté většině lidí v téhle zemi je to úplně fuk. - Nespravedlnost nás může rozzuřit, ale nesmí nás zničit. - Svět je plný báječných věcí, ne? - Říkám, že čistota v tomhle světě nepřežije. Životní podmínky mají svůj vliv. - Skuteční nepřátelé nehrozí zvenčí. Jsou uvnitř. -- perfektni role denzela, film s presahem a k zamysleni (tak to mam rad). skoda, ze neni docenen mistnim publikem... (mozna to cas napravi). ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se ve městech Los Angeles a Santa Clarita (Kalifornie, USA). (BMW12)
  • Na začiatku filmu jazdí George (Colin Farrell) na svojom BMW s novým typom kalifornských poznávacích značiek s čiernym pozadím a zlatým písmom. Na konci filmu má však na tom istom vozidle poznávaciu značku s bielym pozadím a modrým písmom. (Real Tom Hardy)
  • Celosvětová premiéra proběhla 10. září 2017 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)

Reklama

Reklama