Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Roman J. Israel, Esq. je dramatickým thrillerem, který se odehrává v samém srdci přetíženého soudního systému v Los Angeles. Denzel Washington v něm představuje odhodlaného a idealistického obhájce, jemuž život zcela rozvrátí série bouřlivých událostí, které jsou velkou zkouškou pro aktivismus, jenž dosud celou jeho kariéru charakterizoval. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (73)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Teprve druhý celovečerák Gilroye, tentokrát o poznání méně soustředěný a precizní než ten první. Velká škoda, protože Denzel si toho afro alternative idealistického právníka zmatkaře zatraceně užíval a po x rolích gangsterů a equalizerů je docela zábava sledovat ho v pro něj vcelku netypické roli koktajícího obtloustlého podivína, trpícího zcela jistě částečným autismem. Tvůrci ho ale využili spíše jako solitér, než jako vhodný nosný aspekt příběhu o dobru a zlu. Správné životní a právní ideologie, vs. nekompromisního materialismu a pokrytectví. Zobrazují oba konce jasně dané a tak to nikdy není. Vcelku krátkozraké a navíc ani ne extrémně zábavné a strhující. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tento nový Gilroyov film ukazuje, ako je dôležité stáť si za svojimi ideami a nepodľahnúť tlaku. Je to príbeh o tom, ako jedno nerozvážne rozhodnutie, môže niekomu nadobro zmeniť život. Z počiatku sa môže zdať, že Roman J. Israel, Esq. je trochu podivuhodný a statický, ale v závere trochu prekvapí a dostaví sa očakávané rozuzlenie. Denzel Washington, slabší dej, malebný soundtrack, no nie všetko robí zo snímky kvalitnú a záživnú prehliadku. Táto dráma točiaca sa okolo súdneho systému a ľudí, pohybujúcich sa v tomto neatraktívnom prostredí - to vo mne už toľko nadšenia nevyvoláva, zvlášť keď je to potom podané formou ako tu, teda nezáživne a nevýrazne a navyše s hlavnou postavou tak nechutnou, že skôr ako sympatie vo mne vzbudzovala opovrhovanie a naprostú odpudivosť. Čo však musím upozorniť, že to bolo rozhodne vinou Washingtonovej stupídnej afro-vedátorskej imidži. ()

Reklama

Dale 

všechny recenze uživatele

Tento príbeh z právnického prostredia nemá príliš čím zaujať, samozrejme s výnimkou opäť raz skvelého Denzela. Jeho starnúci obtloustlý chlapík s pajdavou chôdzou, v o dva čísla väčšom oblečení zo secondhandu, afro účesom, staromódnymi okuliarmi, ktoré si neustále napravuje a slúchadlami na ušiach je to jediné, čo vám zostane v hlave aj pár dni po filme a z priemerného filmu to dvíha o stupienok vyššie. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Neviem,či so hodnotenie neprepálil, ale z úcty k Washingtonovi a jeho dobrému výkonu to dám aspoň na 2 hviezdy. Denzel sa nám rozhodol, že bude v poslednom čase čoraz častejšie vystupovať ako obranca černoškých práv a tak tu máme nebetyčnú fádnosť, s ktorou sa cítite ako v inej dimenzii, čas ako by stál. Pozerám, pozerám, už som myslel, že prešla aspoň hodina a ono to bolo tak 10 minút. A to má film vyše dve hodiny. Pocitovo ale tak dva týždne. ()

Jellini 

všechny recenze uživatele

Škoda, že scénář nejde víc do hloubky hlavního tématu a je neustále tolik vázán na postavu Denzela Washingtona. Film mohl být klidně věcnější nebo o hodinu delší. :-) A závěrečné rozuzlení a vůbec celá linka, po které se k němu dojde, je trochu krkolomná. Nevadí to ale zas tak moc, důležité je, že se o tématu vůbec mluví. Ne náhodu připomíná Roman J. Israel, Esq. jiný film pojmenovaný taktéž po hlavní postavě, "Michael Clayton". Téma aktivismu (ale ne teho dnešního nudného a skupinově narcistního, ale čistě subjektivního a individuálního) je u bratrů Gilroyových očividně zásadní. Jeden z nejlepších filmů loňského roku (ale neviděl jsem jich moc). ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se ve městech Los Angeles a Santa Clarita (Kalifornie, USA). (BMW12)
  • Celosvětová premiéra proběhla 10. září 2017 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)
  • Na začiatku filmu jazdí George (Colin Farrell) na svojom BMW s novým typom kalifornských poznávacích značiek s čiernym pozadím a zlatým písmom. Na konci filmu má však na tom istom vozidle poznávaciu značku s bielym pozadím a modrým písmom. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama