Reklama

Reklama

Je rok 1985. Saljut 7 je sovětská orbitální stanice, která obíhá Zemi v bezpilotním režimu. Náhle však přestane reagovat na signály pozemního řízení. Pád této stanice, pýchy sovětské vědy a vesmírného průmyslu, by nejenom poškodil obraz země, ale také způsobil tragédii, stejně jako ztráty na životech. Na stanici proto musí být vysláni astronauti, aby zjistili, co způsobilo poruchu a zabránili katastrofě. Nikomu se však dosud ještě nepodařilo spojit s neovladatelným objektem ve vesmíru. Dodnes se jedná o technicky nejsložitější misi v historii vesmírné navigace. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (191)

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Začínám milovat ruskou kinematografii. Za poslední roky se mi nestalo,že bych narazil na nějaký brak. Tenhle film je napínavý od začátku do konce a byť nahodnocuji, za přímý dojem si to 5* zaslouží - parádní film z kosmu, zbytek světa může jenom závidět....................moje hodnocení = 9 z 10. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

To je legrační! Tam, kde má skvěle vygradovaná Gravitace ty zdaleka nejvypjatější finální scény se Shenzhou, mrtě akčního napětí a tuny parádních digitálních efektů, tam má Saljut-7... mlácení kladivem do ocelový trubky? To chce odvahu. Zbývá nám tak jen sice dost utahané, ale pořád koukatelné vesmírné drama s několika napínavějšími momenty. ()

Reklama

janesX 

všechny recenze uživatele

Rusi opäť potvrdzujú, že to naozaj vedia (mám na mysli točenie filmov). Neviem ako veľmi sa scenár držal skutočnosti a faktov, skôr si myslím že sa ich takmer vôbec nedržal. Ale tak vieme, že filmári tieto príbehy potrebujú trochu zdramatizovať a dôležité je, že v tomto prípade im to aj krásne vyšlo. Tiež sa mi páčilo, ako to tí Rusi opäť vedeli jemne osladiť malou štipkou romantiky, alebo sa trochu popýšiť drobnými rekvizitami z osemdesiatich rokov (olimpijský maco, elektronická hra Nu pagadi atď.) Je to dojemné, má to napätie a samozrejme vizuálna stránka, tá sa tiež celkom podarila. Dávam 72%. ()

majec4 

všechny recenze uživatele

Ja nemam dovod dat horsie hodnotenie. Film je natoceny skvele. Ci uz za to moze vizual, soundtrack, atmosfera, je to jedno lebo mna to fakt bavilo. Na zaciatku som sa trochu bal, ze dej na Zemi ma nebude bavit, ale opak bol pravdou. Ten popolnik nemal chybu. Ako spominaju viaceri, jedinou chybou bol prilis Hollywoodsky zaver. Ale tak kaslat na to, Rusi maju svoj "blockbuster", ktory vacsinu urcite zaujme. Musim pozriet dalsie ruske filmy s vesmirnou tematikou. ()

Pedross800 

všechny recenze uživatele

Bomba! Rusáci zabodovali! Dlouho jsem někomu ve filmu tak nefandil jako těmhle dvěma kosmickejm gerojum a mlátil s ovladačem do vzduchu jako oni s tím kladivem, takže mě ten konec tentokrát ani nevadil. Každý to tu srovnává s Gravitací, takže jo...trikově možná Gravitace o něco lepší, ale jen o chloupek, zato dějově, emočně tohle o ten chloupek zase lepší, přikovalo mě to k obrazovce a napětí se dalo často krájet, ale taky se člověk pobavil u ikonické hry osmdesátek nebo originálního popíjení vodky. Super kosmické dobrodrůžo a jdu hledat jak to bylo doopravdy. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (21)

  • Posádka musela v rámci prověřování všech rozvodů i systémů, u nichž hrozilo, že jsou poškozeny vlhkostí, zkontrolovat kolem tisíce elektronických bloků a tři a půl tuny kabelů. K Saljutu se pak 19. září 1985 připojila loď Sojuz T-14 a Džanibekov se o pár dní později vrátil na Zemi. Savinych přistál o měsíc později. [Zdroj: epochalnisvet.cz] (klukluka)
  • Podľa producenta Bakura Bakuradzeho sa autori scenára spoliehali na denníky kozmonauta Viktora Savinycha, ktoré podrobne hovoria o celej expedícii, ale: „Pre človeka, ktorý nepozná jemnosti vesmírnej témy, je ťažké pochopiť všetky detaily. Preto bolo potrebné niektoré veci zjednodušiť, niektoré naopak posilniť, prispôsobiť nášmu chápaniu.“ Z týchto dôvodov boli pozmenené mená hlavných protagonistov. (Arsenal83)
  • Keď sa podarí odraziť kryt čidla a vesmírna loď sa znovu oživí a zapne sa prúd po lodi, sa začne rozliehať skladba "Arlekino" od vtedy najpopulárnejšej speváčky Sovietskeho zväzu Alli Pugačovovéj. Pri záverečných scénach a záverečných titulkoch zaznela skladba "Korabli" od Vladimira Vysockého, najpopulárnejšieho speváka Sovietskeho zväzu. (Raccoon.city)

Související novinky

5. ročník festivalu Future Gate

5. ročník festivalu Future Gate

07.02.2018

Pátý ročník festivalu science fiction filmů zavítá do pěti měst. Jako každý rok představí časem prověřené klasiky i filmové novinky, a nově i dokumenty, workshopy, velkolepý koncert nebo diskuse se… (více)

Reklama

Reklama