Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyřicetiletý Luboš Cafourek je svérázný instalatér z vesnice Tuchlovice u Prahy. Je zručný a poctivý, se vším si poradí, žádné práce se nikdy nezalekne. Nemá auto, za zákazníky jezdí na kole, nebo autobusem, nebo se nechá vozit. Mobil nepoužívá, telefonáty za něj vyřizuje jeho matka, která mu také vaří, nakupuje, pere, dělá účetnictví a řídí chod celé domácnosti. Luboš má vždy na všechno nečekanou a vtipnou odpověď, ale praktický a společenský život mu uniká mezi prsty. Za práci si nedokáže říct pořádné peníze, kamarádům opravuje zadarmo a to, co vydělá, hned utratí za jídlo pro toulavé kočky, nebo prosází. Luboš všechno nepříjemné odsouvá na „později", nebo na „uvidíme". Všechny jeho pokusy o kontakt se ženami končí fiaskem, mamka se marně snaží, aby syn konečně získal partnerku... Vesnická komedie Instalatér z Tuchlovic je o muži, který všem všechno opraví, ale vlastní život spravovat nedokáže. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (468)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Vorla mám rád a Instalatér sice nijak extra nenadchnul,ale zároveň ani nezklamal.Takový obyčejný český film,sondující život na vesnici.Nic moc se tu neděje,přesně jako v reálném životě.Kohák,kterému v poslední době nemůžu přijít na jméno je tady příjemně civilní a role mu sedla.Ani zbytek obsazení pak nezaostává.Solidní práce...60% ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Vorel ve svém Instalatérovi z Tuchlovic celkem věrohodně zobrazuje život na vesnici a její rozličné obyvatele se všemi jejich klady a především pak zápory. Kohák se na hlavní roli nemusel snad ani moc připravovat, protože na první pohled i poslech budí dojem vesnického kolohnáta. Dovolená u rybníka, alkoholová jízda, rasistické narážky, domácí násilí, dysfunkční rodinné vztahy - myslím, že se v těchto ne úplně nadsazených výjevech ze života (ne)typického Čecháčka našel nejeden divák. ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Přestože je Kohák nyní zbytečně všude, tady mu to sedne, protože je umírněný a moc nemluví a když, jen v holých větách. I jinak je film strašně jednoduchý, je vám jasné, jak dopadne. Na druhé straně je ve filmu pár postav, které zmizí a když se na ně instalatér ptá, vyřeší se jejich osud otázkou "Ty to nevíš?" a ústy jiné postavy se divák dozví, co se jim stalo. Pořád je to ale stokrát lepší, než to, co Vorel předvedl ve filmu Ulovit miliardáře (Vejšku a Cestu domů jsem neviděl, protože jsem byl otřesen, ale chtěl bych je vidět, jelikož podle reakcí nedopadly tak špatně). 50%. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Kino Svět Lišov - Ale jo, docela jsem se bavil, byť jsem si říkal, že režisér mohl trochu přitlačit na pilu, naservírovat nám více hlášek a přidat na stopáži. Každopádně nejenom vtipně hrající Kohák, ale i vedlejší postavy, jako Budař, Čtvrtníček a Špalková mě potěšili. Až to budou za nějakou dobu dávat v TV, rád zasednu. Jo a zdravím toho trapáka, co přede mnou celý film točil na mobil :)) 68% (with J.) ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Kohák je momentálně asi největší bavič v Česku. A navíc je to Sparťan. Takže návštěva kina byla samozřejmostí a myslím, že to nezklamalo. I když, přál jsem si, aby to bylo nahláškovaný o něco víc. Vorel to měl vymyšlený ale jinak. Hodil do toho pár dramatickejch zvratů, což tu komediálnost občas zbrzdilo, ale jinak to bylo na takový úrovni, aby to pobavilo jak mladý, tak starší. A to třeba i 10x, což poslední dobou u českejch "komedií" nebývá zvykem. Klidně bych na to koukal i o půl hodiny dýl. A Gabriela Hecl? Že by startovala novou hereckou kariéru mimo youtube. Prostoru sice moc nedostala, ale scénku místo čmouda bych si s ní střihl. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (24)

  • Filmaři museli kvůli scéně, kdy postava Evy Holubové češe třešně, nejdřív ovoce pracně na strom navěsit, protože je sežrali špačci. (Fenk)
  • Natáčelo se v několika časových etapách, z velké části v obci Tuchlovice na Kladensku, ve skutečném domě skutečného instalatéra z Tuchlovic. „Točili jsme v jeho dílně, na jeho zahradě, v jeho domku. Točili jsme v Tuchlovicích, ale také v okolních vesnicích a městečkách, kam náš filmový instalatér jezdí na kole opravovat porouchaná umyvadla, odpady a záchody,“ říká režisér Tomáš Vorel. (Zdroj: Česká televize)
  • Točilo se od června do listopadu z velké části ve skutečném domě pravého instalatéra z Tuchlovic. (Zdroj: kultura.idnes.cz) (rakovnik)

Reklama

Reklama