Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Velká výpravná pohádka o hledání štěstí, o lásce, ale hlavně o kamarádství, které dokáže být silnější než úklady samotného pekla. Čert Matěj (M. Adamczyk) musí za trest plnit chudému mládenci Ondrovi (Z. Piškula) přání, dokud ten neřekne, že je úplně šťastný. Ale lze takového štěstí vůbec dosáhnout? Peklo má o tom své pochybnosti a zdá se, že oprávněně, však se také Matějovou bezradností ostatní čerti dobře baví. Po splnění běžných přání, kdy se Ondra konečně zahřeje, dobře se nají a oblékne, přichází vážnější komplikace. Ondra se totiž zamiluje do Rézinky, komtesky ze zámku (K. Svarinská) a ke všemu i čert Matěj najde zalíbení v kuchařce Marjánce (H. Vagnerová). Ale ani to není všechno. Do hry vstupuje proradný baron (O. Sokol), kterého pozval hrabě Hubert (J. Lábus) na námluvy a vlastně i na zásnubní hostinu a tak je jasné, že z téhle pekelné směsice nemůže vzejít nic dobrého. Zvlášť když Ondra trochu neuváženě hraběti slíbí, že do příštího rána postaví pro Rézinku zbrusu nový honosný zámek. To je na čerta, jako je Matěj, úkol nadmíru těžký, ba nesplnitelný. Ale je to pohádka, a tak se nakonec vše v dobré obrátí. Jen musí nejdřív Ondra projít poznáním, kde je moudré svoje štěstí hledat a co pokazil, třeba ve vztahu s Matějem, napravit. Ocitne se přitom na chvilku i v samotném pekle, kde se setká dokonce i s Luciferem (F. Němec) a s jeho pobočníkem Befeleem (J. Langmajer). (Česká televize)

(více)

Recenze (319)

Baboonek 

všechny recenze uživatele

Příjemná pohádka, nejen pro děti aneb vkusně řečený příběh o lidské hamižnosti. Celkem vtipná a zápletka na dnešní pohádky originální. Sokol v roli nafoukaného hamižníka skvělý. Overall se mi moc líbila a jsem ráda, že se zase začíná točit něco pro děti, co nemá plno vulgarismů a podtóny pro dospělé spíše lehce úsměvné. S Čerty nejsou žerty to sice není, ale třebas se tam dopracují. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Vánoční posedlost pohádkami (a nejsem sám) mi připadne už dost patologická a tak jsem letos neviděl téměř žádnou. A tahle je prostě veskrze průměrná, má vše potřebné a zároveň nic, co by vás vyloženě upoutalo. Určité přehrávání je u Janáka (bohužel) tradicí, příběh je kompilátem, jak by taky ne, Lucie Konášová se trochu inspiruje i sama sebou. ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Úvod nebyl tak docela marný, takže moje pohádek chtivé srdce zaplesalo a začalo se dosti neprozřetelně těšit na lehce inovovanou, pozitivně naladěnou a vtipnou kaší nasycenou pohádku se šprýmovnými satirickými vsuvkami ohledně vyobrazení pekla jakožto poněkud zkostnatělé byrokratické instituce. Bohužel jsem se radovala předčasně. Nechápu proč, nicméně opět se kdesi cosi trapně zvrtlo. Správně pohádkový námět, dobře vybraní herci a herečky, vhodně zvolené exteriéry i interiéry, dobově upravené kostýmy - přesto režie nevykouzlí víc než podprůměrně zábavnou, zato nadprůměrně naivní podívanou, která dělá hlupáka nejen sama ze sebe, ale i z natěšeného diváka ... 2,5* ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nadšení ze skutečnosti, že Česká televize pro Vánoce 2017 připravila další tvůrčí pohádku, srazil příběh, který toho s pohádkou nic moc společného neměl.Zdeněk Piškula tady je jak Commander Ken z pánského balení Barbíny a tak to tu naštěstí zachraňuje Marek Adamczyk v roli čerta, který je pohádkově alespoň uvěřitelný. Jenže co mu je to platné, když pohádce chybí pohádkovost...a co víc, chybí ji nějaký zábavnější příběh, který by bavil, a u kterého bych nedoufal v co nejrychlejší závěr. Po technické stránce jakžtakž ok, ale překvapení se bohužel nekoná. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Scénáře nových vánočních pohádek zřejmě nápaditější být nesmějí, ženské postavy mají pořád být jen odměnou pro mužské hrdiny, všichni jsou s tím spokojení... Takže v rámci konzervativního zadání ČT je to nadprůměrně povedená a řemeslně dobře natočená pohádka, kterou kupodivu nejvíce herecky táhne nepříliš známý Marek Adamczyk. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (13)

  • Scény v kuchyni se natáčely v historické zámecké kuchyni na zámku Žleby, která je součástí prohlídkových tras I. a III. okruhu. (DexMASTER094)
  • „Na zámku, kde se asi deset dní točilo, mají pávy. Jenže oni hrozně ječí, takže nám svým křikem několikrát přerušili dialogy a muselo se přetáčet nebo dodávat postsynchrony. Pak také občas zasáhl do práce celodenní déšť, ale to je taková klasika,“ řekl Zdeněk Piškula. [Zdroj: idnes.cz] (SONY_)
  • Natáčelo se také ve skanzenu Veselý Kopec, slévárnách nedalo Berouna a ve Dvoře Králové. [Zdroj: Týdeník Televize 51/2017] (M.B)

Reklama

Reklama