Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stalo je jednou, že se v pekle uklízelo. Čerti se jen hemžili, ale protože si k práci neuměli šikovně zajít, navzájem si překáželi a klopýtali jeden přes druhého, prostě hotový blázinec. Toho zmatku využili dva mladí čerti, kteří schválně ještě víc při uklízení překáželi. A pak se to stalo. Jeden zakopl, padl na druhého a oba povalili kotel s hříšnou duší. Toho využila hříšná duše. Rozběhla se k otevřené bráně, kterou zrovna staří čerti větrali a než se kdo nadál, byla pryč. Bylo zle. Luciper se rozhodl pro trest – čerti musí jít na svět a každý přivést do pekla jednu hříšnou duši. Pak jim bude odpuštěno. (Cinemart)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (194)

Fr 

všechny recenze uživatele

„OD TOHO TADY JSOU ČERTI, ABY TROPILI ČERTOVINY…“ /// Čerti, všemocná láska, hříšná pokušení, dobro a zlo. Peklo – tomu Heřmánkovu chtělo by se podobat, bohužel Karlos Dobrý (i když z něj nemívám dobrej pocit) jeho úrovně nedosahuje. Pak čerti v podstatě zavražděj flanďáka - (říkám si, ty vole, tak to bude drsný!)… naštěstí tady netrapí žádnej Gott, zlo je zlý a chamtivý a dobro… no to si svoji cestu najde. Obsazení je celkem přesný (i ten Prachař jako ztřeštěnej čert mě nakonec přestal iritovat) a jestli ještě v dnešní době parchanti koukaj na filmový pohádky… tak je to hlavně pro ně. Fakt rozumná Troškovina! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mám dojem, jakoby byla moje dcera jediná mladá holka na světě. 2.) Mám dojem, jakoby byla moje holka jediná mladá holka na světě. 3.) Zjistím, že i čerti můžou nosit štěstí. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

suzanne1997 

všechny recenze uživatele

Na to, že to režíroval Troška, jsem čekala víc - mnohem víc. Já nevím, podle mě tomu něco chybělo, jakoby to bylo takové nemastné, neslané. Postrádalo to šmrnc, něco co by člověka na tu hodinu a půl upoutalo a on nemusel očekávat, co přijde. Tenhle námět je už tisíckrát ohraný a já čekala, že tentokrát přijdou s něčím jiným, novým. Mohli tam umístit více postav nebo je alespoň víc zapojit, čerti tady skoro nejsou vidět, Haničku a Jana by to chtělo také více a vlastně všechny, kněžna a kníže jako jediní tomu dodali trošku barvy. Za mě tedy hodně velké zklamání, po pohádkách jako Nejkrásnější hádanka nebo Princezna ze mlejna, nemůžu jinak než hodnotit slabě, mé hodnocení tady zachraňují právě čerti a kníže s kněžnou, právě díky nim nedávám odpad! nebo jednu hvězdičku. Myslím, že fanoušci Trošky se na tuto pohádku podívají s očekáváním, raději však čekejte málo, možná vás překvapí. A možná taky ne! ()

Reklama

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Netajím se tím, že Trošku jako režiséra nemusím. Na druhou stranu nemám problém ocenit něco, co je dobře natočený. Vyšlo mu pár pohádek, ty umí natočit občas fakt dobře. U Čertovin jsem se ale moc nebavil. Nesedla mě dvojice hlavních představitelů - čertů. Nesedl mě ani jinak skvělej herec Karel Dobrý v roli Lucifera. Naopak se povedly ty záporný role, jak Nosek, tak hlavně Navrátil, to se vydařilo. Příběh takovej normální, ale chyběl mě humor, kterej prostě v pohádkách musí bejt. Troška ho vyměnil za intriky a dokonce plánování vraždy - 40%. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

dúkaz o tom,že česká pohádka není mrtvá,jen je po několika vážných nehodách v umělém spánku a jen čas rozhodne jestli se znovu postaví na nohy.Příběhově nic nového,což by nebyl až takový problém,ale spíš vadí klasická Troškovská uřvanost a překvapivě dost "agresivních" výrazů,které bych v pohádce úplně nečekal.Jinak ale nejlepší Troškův film za posledních několik let...desítek let....60% ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Světe div se, Troška natočil svůj nejlepší film za posledních dvacet let. Nejvíce mě těší, že se dokázal udržet na uzdě a nenatočil další z uřvaných a otravných pohádek typu Z pekla štěstí. Naopak, velmi milým způsobem si dává záležet, aby se pohádka blížila starým klasikám. Překvapivě krásně pracuje se všemi postavami, dialogy jsou pěkně uhlazené a Oldřich Navrátil je naprosto bravurní!!! Příběh není tak přímočarý, jak by se mohl na první pohled jevit a neustále pracuje s nápady, intriky. Jde znát, že výprava patři k tomu levnějšímu, ale vůbec to nevadí. Čertovinám se stále podsouvá nálepka dalších S čerty nejsou žerty, nicméně k tomu pořád něco ještě chybí. Naštěstí se tak nesnaží tvářit, ale pořád kvalitou někde jinde, než většina svátečních pohádek z televizní produkce. Já se na projekce náramně bavil, tak snad si to Troška nepokazí dalšími Babovřeskami.......7/10 ()

Galerie (51)

Zajímavosti (17)

  • Pohádka Čertoviny byly třetím divácky nejúspěšnějším českým filmem roku 2018. V kinech ji vidělo 356 132 diváků. (zdeny99)

Reklama

Reklama