Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stalo je jednou, že se v pekle uklízelo. Čerti se jen hemžili, ale protože si k práci neuměli šikovně zajít, navzájem si překáželi a klopýtali jeden přes druhého, prostě hotový blázinec. Toho zmatku využili dva mladí čerti, kteří schválně ještě víc při uklízení překáželi. A pak se to stalo. Jeden zakopl, padl na druhého a oba povalili kotel s hříšnou duší. Toho využila hříšná duše. Rozběhla se k otevřené bráně, kterou zrovna staří čerti větrali a než se kdo nadál, byla pryč. Bylo zle. Luciper se rozhodl pro trest – čerti musí jít na svět a každý přivést do pekla jednu hříšnou duši. Pak jim bude odpuštěno. (Cinemart)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (194)

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Z počátku to vypadalo jako nadějná pohádka, když Prachař s Benediktem byli posláni na zemi, aby do pekla přivedli hříšné duše. Což de facto připomíná S ČERTY NEJSOU ŽERTY, kdy Vetchý musel přinést do pekla Dorotu Máchalovou. A inspiraci nebral rozhodně Troška jen v této jedné z našich nejslavnějších pohádek. I to jak Navrátil chtěl dát svoji jedinou dceru Saru Sandevu bohatému sedlákovi Noskovi a ne obyčejnému klukovi (který mi hodně připomíná Jindřicha z PRINCEZNY ZE MLEJNA) jsme již mohli vidět ve TŘECH ŽIVOTECH. Podle mě právě Jindřich Nosek je to nejhorší obsazení v celé této pohádce. Přehrává, až to není pěkné... Nelíbil se mi ani Karel Dobrý coby Lucifer. Za to Prachař s Benediktem byli milým překvapením jakožto strašně popletení čerti. Příběh sám o sobě je jen ze začátku zajímavý, pak se už začne natahovat a pohádka přestává bavit. Má klesající tempo jako další Troškova pohádka ČERTOVA NEVĚSTA. [2722. hodnocení, 141. komentář, 57%] ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Ani v další své pohádce se Troška nedokázal vymanit ze svých mantinelů a ničím nepřekvapil. Jeho rukopis je vidět na první pohled a to jak v detailech (směšný běh, schovávání za stromy, ukřičené postavy), tak v celkovém vyznění snímku. Nicméně rozhodně nebudu jen všechno vytýkat. Je to pohádka, která se bude dětem líbit. Originalitu nemůže nikdo čekat a hledat hlubokomyslný zážitek s velkým přesahem snad také ne. Čertoviny jsou fungujícím celkem, který je veselý, barevný a milý. Sice se nikdy nestane tou nej pohádkou, ale pořád jde o velmi dobrý snímek, zvlášť když jej srovnám s většinou ostatních pohádek z nedávných let. ()

Reklama

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Ve srovnání s "pohádkami", které se točí v posledních letech (výjimkou je Anděl Páně), musím dát vyšší ohodnocení. Plný počet hvězd to ovšem nebude, v pohádce byla hluchá místa a to kopírování z jiné (legendární) pohádky je až moc znát. Ale jinak vcelku pěkná, milá pohádka, kterou si dovedu představit jako vánoční klasiku. Podle mého soudu Troška pohádky jako jeden z mála točit umí. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Typicky dlouhá rádoby komplikovaná troškovina bez překvapení, nicméně s krásným vizuálem a pěknými kluky. 1) Ty kluky reprezentují tloustnoucí 34letý Jakub Prachař (čert Popelák), 24letý Dominick Benedikt (čert Uhelák), 25letý Richard Jaroslav Müller (čeledín Jan) předabovaný Oldřichem Hajlichem, 25letý David Gránský (hrabě), Josef Švejda nezjištěného věku (kněžnin sluha)._____ 2) I zde zůstává Troška věrný svému proticírkevnímu zaměření v postavě směšného faráře, kterého potkají čerti na cestě. Typicky troškovská je role pekla a jeho obyvatel jako poněkud zábavných vykonavatelů spravedlnosti._____ 3) 64letý Zdeněk Troška spolupracoval se svým dlouholetým asistentem (a někdy i spoluscenáristou) 43letým Markem Kališem._____ 4) Výstižný koment: UncleG**. ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

Na plný počet hvězdiček to asi není, ale na Trošku jde o velmi zdařilou pohádku. V tom dobrém je na ní ten Troškův rukopis znát (viz hezké záběry na krásnou českou krajinu, pěkné lidové písničky, milí čerti). Přitom zde nejsou některé jiné "troškoviny", které dost nemusím. Mám na mysli různé pitvoření se a jiné blázniviny mnohdy hraničí až s trapností... Řekl bych, že od Princezny ze mlýna je to nejzdařilejší Troškova pohádka a to rozhodně není málo. Pokud máte menší děti, rozhodně návštěvu této pohádky doporučuji. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (17)

  • Filmový statek stojí ve vsi Vlhavy čp. 5. Natáčelo se zde 6 červnových dní roku 2017. (rakovnik)

Reklama

Reklama