Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stalo je jednou, že se v pekle uklízelo. Čerti se jen hemžili, ale protože si k práci neuměli šikovně zajít, navzájem si překáželi a klopýtali jeden přes druhého, prostě hotový blázinec. Toho zmatku využili dva mladí čerti, kteří schválně ještě víc při uklízení překáželi. A pak se to stalo. Jeden zakopl, padl na druhého a oba povalili kotel s hříšnou duší. Toho využila hříšná duše. Rozběhla se k otevřené bráně, kterou zrovna staří čerti větrali a než se kdo nadál, byla pryč. Bylo zle. Luciper se rozhodl pro trest – čerti musí jít na svět a každý přivést do pekla jednu hříšnou duši. Pak jim bude odpuštěno. (Cinemart)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (194)

Han22 

všechny recenze uživatele

Když Princezna ze mlejna potká S čerty nejsou žerty, vznikne sice pěkná, ale naprosto ničím nepřekvapivá pohádka. A tak jsou z pekla vysláni dva čerti chytit dva hříšníci, ač peklo vypadá děsivě a Lucifer hřímá jak umí, dva čerti jsou v podstatě dobráci a spíše pomáhají než škodí (to máme S čerty nejsou žerty). A mezitím je někde na jihočeském statku nešťastná dcera, kterou její táta nutí do svatby se zlým sedlákem, ale ona miluje chudého čeledína. Sluníčko svítí, děj se odehrává na kýčovité vsi a v okolních lesích a nechybí ani zřícenina (to máme Princeznu ze mlejna). Výsledkem je hezky, profesionálně natočená pohádka s příjemnými postavami a lokacemi, ve které Vás vůbec nic nepřekvapiví, nedojme, ani nijak extra nerozesměje. 3*. ()

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Ve srovnání s "pohádkami", které se točí v posledních letech (výjimkou je Anděl Páně), musím dát vyšší ohodnocení. Plný počet hvězd to ovšem nebude, v pohádce byla hluchá místa a to kopírování z jiné (legendární) pohádky je až moc znát. Ale jinak vcelku pěkná, milá pohádka, kterou si dovedu představit jako vánoční klasiku. Podle mého soudu Troška pohádky jako jeden z mála točit umí. ()

Reklama

Zombiepod 

všechny recenze uživatele

Bravó! Troška po dlhšej dobe nakrútil film, ktorý nie je totálna kravina, a nemal som po pol hodine nutkanie ho vypnúť. Áno, je to len klasická česká rozprávka, navyše veľmi prevarená (väčšina nápadov je trebárs okato prebratá z mojej obľúbenej klasiky S Čerty nejsou žerty), a nie je tak úplne pre deti, ale má to pekný spád, dobré rozprávkové kulisy a čertov, ktorí nelezú na nervy. Čakal som veru väčšiu katastrofu. ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Netajím se tím, že Trošku jako režiséra nemusím. Na druhou stranu nemám problém ocenit něco, co je dobře natočený. Vyšlo mu pár pohádek, ty umí natočit občas fakt dobře. U Čertovin jsem se ale moc nebavil. Nesedla mě dvojice hlavních představitelů - čertů. Nesedl mě ani jinak skvělej herec Karel Dobrý v roli Lucifera. Naopak se povedly ty záporný role, jak Nosek, tak hlavně Navrátil, to se vydařilo. Příběh takovej normální, ale chyběl mě humor, kterej prostě v pohádkách musí bejt. Troška ho vyměnil za intriky a dokonce plánování vraždy - 40%. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Ani v další své pohádce se Troška nedokázal vymanit ze svých mantinelů a ničím nepřekvapil. Jeho rukopis je vidět na první pohled a to jak v detailech (směšný běh, schovávání za stromy, ukřičené postavy), tak v celkovém vyznění snímku. Nicméně rozhodně nebudu jen všechno vytýkat. Je to pohádka, která se bude dětem líbit. Originalitu nemůže nikdo čekat a hledat hlubokomyslný zážitek s velkým přesahem snad také ne. Čertoviny jsou fungujícím celkem, který je veselý, barevný a milý. Sice se nikdy nestane tou nej pohádkou, ale pořád jde o velmi dobrý snímek, zvlášť když jej srovnám s většinou ostatních pohádek z nedávných let. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (17)

  • Když čerti po svém příchodu na svět vylekají sedláka a rybáře, je slunečno a bezvětří. Vzápětí v lese narazí na babku a náhle je zataženo a silný vítr. Když ale babku přivážejí k její chaloupce, je opět slunečno a bezvětří. (charles3)
  • Filmový statek stojí ve vsi Vlhavy čp. 5. Natáčelo se zde 6 červnových dní roku 2017. (rakovnik)

Reklama

Reklama