Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stalo je jednou, že se v pekle uklízelo. Čerti se jen hemžili, ale protože si k práci neuměli šikovně zajít, navzájem si překáželi a klopýtali jeden přes druhého, prostě hotový blázinec. Toho zmatku využili dva mladí čerti, kteří schválně ještě víc při uklízení překáželi. A pak se to stalo. Jeden zakopl, padl na druhého a oba povalili kotel s hříšnou duší. Toho využila hříšná duše. Rozběhla se k otevřené bráně, kterou zrovna staří čerti větrali a než se kdo nadál, byla pryč. Bylo zle. Luciper se rozhodl pro trest – čerti musí jít na svět a každý přivést do pekla jednu hříšnou duši. Pak jim bude odpuštěno. (Cinemart)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (194)

rublik05 

všechny recenze uživatele

Od začátku vcelku sympatická pohádka s příjemnou atmosférou, dobrým hereckým obsazením a nádhernými exteriéry. Příběh nepředstavuje nic nového, týká se lidských hříchů, souboje dobra se zlem a zakázané lásky. Děj nabízí svižné tempo, dobrý spád a občas nějakou tu nečekanou situaci nebo překvapení. Humorných scén je spíše poskrovnu, žádné vtipné hlášky zde bohužel nenajdeme, avšak komediální atmosféra se místy navodit povedla. Ústřední dvojici čertů role skvěle sedly, nejvíce se mi však líbil pantáta v podání Oldřicha Navrátila, a také povedený záporák, kterého si zde střihnul Jaromír Nosek. Naopak postava Haničky mi přišla až moc nevýrazná, neuvěřitelně mě iritovala postava hraběte, ztvárněná Davidem Gránským. Triky jsou spíše průměrné, dialogy vesměs ujdou. Nejde si nevšimnout hned několika dějových nelogičností, vadily mi i otravné a opakující se písničky, které pohádku jen zbytečně zdržovaly a ve finále jí spíše škodí. Jak už jsme zvyklí, Zdeněk Troška natočil jednoduchou, ale milou pohádku, která má za cíl především pobavit, nicméně je však těžce průměrná a vzhledem k zahraniční konkurenci snadno zapadne mezi tucty jim podobných. 6/10. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Začátek s ukřičenými čerty vypadal opravdu hrozivě. Prachař ani jeho kolega se navíc vzhledem k charakteru svých rolí nemohli dostatečně projevit a je možné, že si v průběhu sledování uvědomíte, že jste o nich už půl hodiny neslyšeli. Příběh sedlákovy Haničky zamilované do čeledína Jana se ale nakonec zamotá do zajímavé taškařice, která diváka rozhodně neurazí tolik jako Troškova "Čertova nevěsta". P. S. Navrátil už by si měl ty zlotřilé dědky toužící po zlaťácích nechat patentovat. ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem si až moc živě představil, jak si Troška s Kališem navzájem honili ocasy po tom, co vymysleli závěrečný double twist, který může ohromit maximálně děti ze školky, takže hodnocení držím při zemi. Troška možná mnoho diváků překvapil, když upozadil některé jeho otravné trademarky, ale pokud není schopný nabídnout sympatické postavy a herce bez nutnosti jejich předabování, tak se z podprůměru už nikdy nevyhrabe. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Ono to sice není nijak sofistikované, chytré a kultem každých svátků se to nestane, originalitou to taky neoplývá a hláškami, které by zlidověly, to taky nehýří, ale je to milé, hezky se na to dívá, sympatické postavy jsou sympatické, zloduši jsou zlodušní, Jana Bernášková moc hezky přešla z roztomilých princezniček na role rafinovanější a já se na ni těším za pár let coby důstojnou královnu, Sára Sandeva převzala od Anrey Černé pomyslný štafetový kolík v kategorii dívčí ústřední hrdinka ze vsi a ta ves a okolí byly prostě nádherné. V hormonálním roztetelení jsem tomu chtěla dát čtyři hvězdy, jenže ani po dlouhé pohádkové absenci vlastně až tak roztetelená nejsem. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá, ale neurážející pohádková podívaná s prostinkým příběhem, přepálenou délkou, nevyrovnanými hereckými výkony, ale bez dementního kameňákovského humoru a s kýčovitou, ale ve výsledku docela pěknou kamerou a atmosférou. Nic světoborného, avšak od mistra Trošky jsme zvyklí na mnohem větší pekla. Dětem se to nejspíš líbit bude, dospělí to bezbolestně přežijí a za dva roky to v televizi ostudu neudělá. Takže vlastně docela úspěch. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (17)

  • Sára Sandeva měla při natáčení problém s tím, že musela venku běhat bosá. Jelikož má fóbii z hmyzu a film se točil v létě. (major.warren)

Reklama

Reklama