Reklama

Reklama

VOD (1)

Přírodovědec, který v ponuré aljašské zimě loví vlky, je obviněn z vraždy místního chlapce. Brzy se však dozví mrazivé tajemství. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (231)

POMO 

všechny recenze uživatele

Závěr ne úplně smysluplný v kontextu k předchozím motivacím postav, ale po všem tom temném, racionálně nepochopitelném vlčím okultství aljašské divočiny to ani tak nevadí. Hlavně že průběh poměrně dlouhé kostry příběhu je kontinuálně napínavý, podmanivě atmosferický s neustále překvapující dějovými zvraty. Vtahlo mě to, podobně jako Wind River, ve které akorát mělo všechno logické místo a precizně to směrovalo k smysluplnějšímu a myšlenkovitějšímu finále. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Postupem času přicházím na to, že Netflix není jenom o dobrých filmech. Netflix rozhodně není jenom o dobrých filmech, spíš je mnohdy o průměrných a často i o až špatných. Hold the Dark nicméně patří do toho lepšího železa. Atmosféru má hodně solidní, a kdyby film neměl přes dvě hodiny, taky by divákovi možná nedal šanci nudit. Jsou totiž momenty, kdy se tu herci chovají jak z Jedličkova ústavu a to je ještě ta dobrá varianta. Ve druhé polovině filmu se to ale příjemně rozjede a závěr je vysloveně solidní. Akční závěr to popravdě vytáhl do solidního průměru, jinak bych začal pochybovat o tom, že se tu někdo pokoušel o plagiát Wind River. Po shlédnutí tohoto filmu jsem ale ještě netušil, že kopie je pro Netflix slovo více než blízké. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

...Zákon přírod neopravňuje k odplatě... Jó to byly ještě časy kdy Netflix neprodukoval sračky(až na výjimky) jako dnes. Hold the Dark(je za mě) hodně zajímavým filmovým počinem. Skvěle zahráno. Perfektně natočeno. Kameraman věděl co dělá. Nádherné záběry zasněžené krajiny a vlků. O napětí a atmosféru není nouze za což může nepředvídatelný děj. Tímhle u mě Jeremy Saulnier zabodoval a film Hold the Dark si u mě vysloužil silný 4hvězdy. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že som tomu nepochopil, ale aj keby, že tomu pochopím, jednoducho ma to nebavilo. Film sa tak vlečie, že unudí aj mŕtveho. Vôbec som nepochopil o čom ten film je, kedže zo začiatku sa zaoberá vlkmi a potom zas vrahom, ktorý si tu chudákov ľudí masakruje ako Michael Meyers s maskou na hlave. Uznávam, že atmosféra studenej Aljašky sa podarila, ani herci neboli najhorší, ale nudné a pomalé prevedenie príbehu v tomto štýle bolo skoro ako mučenie v niektorých pasážiach. Divím sa sebe, že som to vôbec dopozeral do konca. 35% - 2* ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Asi jsem čekal perfektní podívanou z amerického zasněženého severu, jako tomu bylo v případě Wind River, ale Hold The Dark úplně nedostál mému očekávání. Což o to, ta krajina se dostavila, a každý divák musí přiznat, že sníh v rámci detektivek jde s atmosférou ruku v ruce, tady bych ani film nemohl nijak hanit. Herci taktéž zahráli úctyhodně, překvapil místní policista James Badge Dale. Jenže ten příběh a samotná zápletka tomu prostě a jednoduše moc nepomohly, čekal jsem něco promakanějšího, přesvědčivějšího. Takto dostanete mix, kde dojde na nespokojené obyvatele, nějakou tu mystologii tamějších lidí a pár vražd. V konečném součtu to ale vůbec nespojily, tudíž film skončil náhle, a hlavně otevřeně (to naštvalo nejvíc ze všeho). Pár scén, kde se s brutalitou rozhodně nešetřilo, film vyhodilo z průměrných šedavých vod (luxusní přestřelka M60 vs sbor policistů se tak často ve filmech nevidí), ale mělo to potenciál stát se brilantní žánrovkou. Za mě dávám 65 % ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie filmu trvalo 61 dní a natáčalo sa v Kanade v meste Calgary a Lethbridge, taktiež v štúdiu JR Studio v Calgary, ale aj v Maroku. (Astonko)

Související novinky

Netflix mění filmovou strategii

Netflix mění filmovou strategii

26.08.2018

Jestli Netflixu něco nelze upřít, je to způsob, jakým ovlivnil televizní výrobu na roky dopředu. Co se týče filmového formátu, tam to ovšem streamovacímu gigantovi poměrně drhne. Jediný opravdový… (více)

Reklama

Reklama