Reklama

Reklama

Týpci a zbraně

  • USA War Dogs (více)
Trailer 2

Film byl natočen podle skutečného příběhu dvou přátel (Hilla a Tellera), čerstvých dvacátníků žijících během války v Iráku v Miami Beach, kteří se rozhodli plně využít málo známou vládní iniciativu umožňující malým firmám ucházet se o zakázky americké armády. Přes skromný začátek začali zanedlouho vydělávat velké peníze a žít na vysoké noze. Ale situace dvojici hlavních hrdinů přeroste přes hlavu ve chvíli, kdy se jim podaří získat zakázku v hodnotě 300 miliónů dolarů na dodávky zbraní afghánské armádě – ale jak později vyjde najevo, obchod, do kterého je zapleteno pár velmi pochybných lidí, nemá vůbec nic společného s americkou vládou. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (411)

Ampi 

všechny recenze uživatele

V daném filmovém žánrů je přece jen mnohem lepší Obchodník se smrti. Ale i tak Váleční psy alias Týpci a zbraně (český název má blíže k názvu knižní předlohy) dokážou na pár místech rozesmát a i možná morálně poučit. Pokud tedy od filmu podle skutečných událostí v této kategorii morální poučení chcete. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Výborná komediálna dráma, kde tej humornej stránky nie až tak moc, ale akčnej drámy zase spústa. Hlavne druhá polovica filmu je skutočne pútavá. Celkom je to taký mix Vlka z Wallstreet a Obchodníka so smrťou. S poučením, že ilegálna činnosť sa našťastie nie vždy vyplatí. Plný počet dávam napriek nie top hercom. Teller a Hill sú takí poloherci, ale na dané roly maximálne vhodní. Snímok má svoje poučenie a odkrýva americký obchod so zbraňami tak, ako sme to všetci tušili. Summa summarum je to veľmi zaujímavý a príťažlivý film. Z kina som odišiel nad očakávanie spokojný. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Ak by som mal hovoriť o filme s absolútne strašným marketingom a mizerným trailerom, ktorý ma ale v realite nakoniec príjemne prekvapil a maximálne prekonal všetky moje očakávania. Nie som veľkým fanúšikom Jonaha Hilla a má veľa momentov, kedy mi prišiel otravný a Ana De Armas nám minulý aj tento rok ukázala, že si nevie vybrať zrovna najlepšie filmy. Exposed a Knock Knock hovoria za seba (pričom v druhom spomínanom filme bola ešte aj neskutočne otravná). Ale po tom, čo som film dopozeral, nielenže som mal pocit, že sa pozerám na celkom inteligentný film s myšlienkou, ale súčasne som mal pocit, že je to film, ktorý dokáže aj niečo naučiť. Moment, kde však pre mňa zlyhával bola miestami jeho komédia. Sú tu dobré vtipy, na ktorých som sa zasmial, no rovnako je tu aj dosť fórov, ktoré akosi nefungovali. Ale Miles Teller a Jonah Hill robia dosť na to, aby tento film predali. Snažia sa a musím ich snahu aj celkom oceniť. Obaja fungujú dobre aj ako tím a majú medzi sebou dobré dialógy. Ale komédia je práve to, na čo sa film sústredí najmenej. Viac je to práve krimi dráma s ukážkou toho, ako kedysi fungoval (a možno aj teraz ešte funguje) americký trh so zbraňami a ako sa hľadajú rôzne okľuky na to, ako zarobiť čo najviac peňazí a zhrabnúť najlepšie zakázky. Ja som si sledovanie užil, nenudilo ma to a skutočne som sa zasmial ako "Marlboro" (áno, tak sa volá jedna z postáv) tankoval do auta benzín za jazdy v Iraku. To ma pobavilo. Celkovo film môžem doporučiť a myslím si, že si ho môžete užiť. Jedno príjemné prekvapenie tohto roku Hodnotenie: B+ ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Téma co mě přitahuje, Jonahova kouzelná američanská natvrdlost a svižnost s citem pro správný načasování rockových vypalovaček (s orgáčem ve scéně s Pink Floyd), hodně parádní parťácká komedie střihlá Vlkem, bohužel jakmile to cca ve dvou třetinách zvážní, tak i ztrácí šmrnc. Ale pořád film co se mi líbil a postará se o fajn zábavu. V podfukářský hlouposti (i stylu filmu) není od věci srovnání s PAIN & GAIN. "What do you know about war?" ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Chtěl to být chytrý a svižný film, co poodkrývá zákulisí běžnému člověku nedosažitelného byznysu, což se úplně nezdařilo. Stylem se to snaží přiblížit např. Scorseseho filmům nebo třeba Lord of War, ale prostě tomu něco chybí. Jonah Hill vypadá nepřirozeně tlustě a ty jejich eskapády prostě nejsou zas až tak zajímavé. I žena hlavního hrdiny je na něj vždycky nasraná jen tak na oko. Todd Phillips na vážnější látku zatím nestačí. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (44)

  • Hoci je pravda, že AEY vyhralo kontrakt pre Berrety 92, v skutočnosti ich nedovážali do Iraku cez Jordánsko, nakoniec ich nedodali vôbec. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Ana de Armas opět mezi špióny

Ana de Armas opět mezi špióny

14.12.2020

Sympatická herečka Ana de Armas, jejíž kariéra započala v erotickém thrilleru Nebezpečné pokušení s Keanu Reevesem, a později pokračovala snímky jako Týpci a zbraně, Blade Runner 2049 nebo Na nože,… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Reklama

Reklama