Reklama

Reklama

Souboj s rodinou

  • Velká Británie Fighting with My Family (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Srdečná komedie Souboj s rodinou je natočená podle neuvěřitelného skutečného příběhu úspěšné wrestlerky Paige. Paige a její bratr Zak, kteří se narodili do harmonické rodiny zápasníků, jsou nadšení ze své životní šance zúčastnit se konkurzu do WWE. Místo v tomto výcvikovém programu však nakonec získá jenom Paige, která musí opustit rodinu a čelit novému drsnému světu na vlastní pěst. Paige si na své cestě musí sáhnout na úplné dno, bojovat za své blízké a nakonec dokázat světu, že právě to, co ji odlišuje od ostatních, by z ní nakonec mohlo udělat hvězdu. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (245)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Kromě Wrestlera mi fakticky doteď nepřišel na mysl jediný film z tohoto prostředí. A Souboj s rodinou to až nyní porušil. Čekal jsem dost over-the-top podívanou, která si bude hrát na něco víc s různými přisprostlými vtipy. Ale místo toho jsem dostal slušné rodinné drama, kde žánr komedie tomuto filmu spíše zdatně sekunduje. Stephen Merchant mě překvapil, jak s citem dokáže servírovat dost emocionální chvíle, no a na druhé straně jak efektivně divákovi předhazuje tu zábavnou rovinu. Florence Pugh ztvárnila hlavní roli dost přesvědčivě, ve vedlejší roli mě nesmírně kladně překvapil trenér Vince Vaughn (proč tento nadaný herec nedostává větší porci rolí v nějakých vážnějších filmech ? Ten potenciál má vskutku obrovský). Dwayne Johnson na plátně pobyl pár minutek, i tak ale jeho ztvárnění sebe samého zvládl na jedničku (momenty s ním na obrazovce patří k tomu nejlepšímu). Pár vtipů se nepovedlo, ale suma sumárum většina zacílila přesně, takže za to taktéž palec nahoru. Rozhodně se to asi nezařadí mezi ty nejlepší snímky za minulý rok, ale bezpochyby uznávám, že čas Souboji s rodinou se vyplatilo věnovat, příjemná podívaná. Za mě 75 % ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Musím smeknout před panem Merchantem, jak důstojně a zároveň vtipně se dokázal vypořádat s životopisem asi nejznámější wrestlerky a vůbec s wrestlingem jako celkem. Opravdu film má všechny aspekty, které by i "vážný" sportovní/životopisný film měl mít a to včetně jakýchsi povinných klišé o vzestupu/pádu a přitom je od samého začátku do konce velmi příjemně nadsazený a upřímně vtipný. Taková kombinace, resp. takhle vydařená kombinace prvků v jednom filmu je velmi vzácná a nemyslím si, že existuje jasný návod, jak ji lze dosáhnout. Na to je třeba opravdový talent a ten Stephen Merchant ukázal, že má. Většina diváků bude nejspíš na tento film pohlížet jako na nějaké béčko, okrajovou jednohubku, ale podle mě je to v podstatě lepší snímek než třeba životopisný (byť na první pohled žánrově zcela odlišný) Ray a podobné někdy až trapné tahače Oscarů a slz. 8/10 ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Podobne prijemne prekvapenie ako vo svojej dobe Vyfic. Sympaticka asi milion patsto dvadsiata osma variacia na from Zero to Hero. Ma to vsak neokukane prostredie, vynikajucu hlavnu predstavitelku a velky feel good faktor. A ako ceresnicky na torte The Rock a civilny Vince Vaughn (tato poloha mu velmi sedi).Proste maly dobry film na rozziarenie dna. 8/10 ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Její táta je abstinent.“ - „Stejně jako já.“ - „Jo, ale on dobrovolně, tati. Ne kvůli tomu, že je alkoholik.“ Obvykle se podobným filmům spíš vyhýbám, ale Stephan Merchant na pozici režiséra a scenáristy mě přece jen zlákal. A nutno uznat, že sám (bez parťáka Rickyho) to utáhnul. Začátek mě přímo nadchl. Spousta humoru, moc pohodová atmosféra, ze snímku sálalo nadšení pro věc. Postupně začalo humoru ubývat, vážnějších (a bohužel i dojemných) momentů přibývat, naštěstí jsem na to připravil (což ovšem neznamená, že to nezamrzelo). Ale bavil jsem se až do (očekávaného) konce. I díky výborným hercům (nejen v hlavních rolích) a vyřazovacímu „sítu“. Takže pokud dokážete rozdýchat šablonu s důrazem na rodinu (těch klišé je víc), která se „překvapivě“ shoduje s reálným příběhem, můžu celkem v klidu doporučit. Hodnotím slušnými 4*, příjemná podívaná. „Nechci bejt zápasník.“ - „Tu atmosféru si zamiluješ, drahoušku. Je to jako koks, crack a heroin dohromady.“ - „Ty jsi brala koks, crack a heroin?!“ - „Dohromady nikdy ne.“ ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Příjemná sportovní a zároveň rodinná záležitost, svižné tempo, skvěle napsané, výměny úžasné, nejvíc se mi v tomto ohledu zamlouval trenér (skvělý Vince Vaughn). A ta malá zarputilá brunetka si mě získávala krůček po krůčku, ovšem od těch pneumatik bylo jasno. Neuvěřitelná proměna Lady Macbeth, výkon Flo hodnotím velmi kladně. Celkově mi tahle zvláštně bláznivá wrestlerská familije sedla, včetně sympaťáka Dwaynea. Moc pěkné, spokojenost. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (22)

  • V čase debutu Paige (Florence Pugh) v hlavnom rosteri používala WWE pre show Monday Night Raw iný titantron (vstupná stena s obrazovkou, cez ktorú wrestleri vstupujú do arény) a iný ring, než aké možno vidieť vo filme. (GTS_PUNK)
  • Nick Frost je ve filmu fanouškem fotbalového týmu Norwich City FC, lze ho vidět v jejich dresu u oběda. Ve skutečnosti je to ale veliký fanoušek týmu West Ham United FC. (MarvelLover)

Reklama

Reklama