Reklama

Reklama

1922

Trailer

VOD (1)

Nebraský farmár Wilfred James (Thomas Jane) sa v roku 1922 rozhodne s pomocou svojho syna Henryho, čisto z finančných pohnútok, zniesť zo sveta manželku Arlette. Krátko po tom, čo spoločne jej zúbožené telo zakopú do starej studne, začne rančer čeliť desivým vidinám a podivným útokom agresívnych potkanov. Jeho život sa začne rúcať a Wilfred nadobudne dojem, že brutálne zavraždená manželka ho po smrti prenasleduje. (Karamanlis)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Chca nechca, musím připustit, že mě film dost zklamal. Začátek byl přitom výborný, Thomas Jane zněl, jakoby se v lacláčích na zapadlé farmě už narodil, atmosféra dvacátých let byla parádní a já jsem si to celé užíval. Jenže po nějaké době tvůrcům jaksi došel materiál a oni nepřišli na to, jak situaci zachránit. Přestože nechali hlavního hrdinu doslova ohlodávat výčitkami svědomí, poslední třetina snímku mě silně nudila, a po velmi dobrém úvodu přišel silný propad. 3*- ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Inu, pokud bude Netflix takto pokračovat v adaptacích knih páně Krále, tak samozřejmě očekávám další vydatné kousky, jelikož to dělá dobře a kvalitně. 1922 je kvalitou na úrovni Geraldovy hry, ale tenhle kousek mě bavil mnohem víc, ale to je dané hlavně zápletkou, která je výborně stavěná a hlavně lepší. FIlm má výtečnou atmosféru, perfektně napsané postavy (což je u Kinga samozřejmě pravidlem), a hlavně božího Thomase Janea, jehož voiceovery jsou fakt boží. Herecky je to na jedničku, nenudí to, příběh je skutečně silný a výborně stavěný, atmosféra i paranoia hlavního hrdiny postupně roste, k tomu nějaké osobní tragédie... prostě Kingovina jak řemen a je dobře, že se jeho adaptacím letos tak daří. Boží a i v tomto případě perfektně natočené. Navíc to zasazení, jak zeměpisně, tak hlavně časově, to je taky na pochvalu. Výtečné lehce temné drama, pro fanoušky Kinga rozhodně absolutní povinnost, pro ty ostatní zcela jistě také kvalitní podívaná, kterou táhne Thomas Jane a táhne jí naprosto perfektně. 85%. ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Typická Kingovina, kterou tentokrát pozvedá zejména perfektní a přesný balík Thomas Jane. Pro mě tady podal nejlepší výkon svého života, ač jižanský přízvuk byl mnohdy na pár facek a připomínal Forresta Gumpa. Příběh je takový obligátní, ale mě to bavilo, a co se týče Kinga, patří to k nadprůměru. Horor to moc není, ale tajemný, depresivní a zábavný film rozhodně ano. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Nepříliš nápaditá adaptace typické Kingovské novely. 1922 je původně příběh ve stylu řecké tragédie, příběh, který nezačíná pro hlavní postavu dobře a bude jenom hůř, příběh o fatálním rozhodnutí hlavní postavy a bizardních ranách osudu, které ho následují. Adaptace tohle nedokázala dobře prodat, i když povinné dějové prostocviky splnila. Místo aby se soustředila na to, co měla v příběhu zdůraznit, drží se příliš otrocky předlohy, aniž by byla stejně úderná. Hororové elementy zrovna tak nebyly pojaté jako něco, co zrovna tak dobře můžou být jenom halušky hlavní postavy. Suma sumárum tři kukuřičné klasy tenhle film získává na výpravu a výkon Thomase Janea. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Když to všechno děláte pro druhé, někdy si ani nestačíte všimnout, kolik za tím stojí egoismu.. Trademark autora literární předlohy (nadpřirozené prvky jako mocnitel útrap lidského svědomí) tady docela funguje a přesvědčivě stvrdí, že nemožnost „deratizace“ mysli farmáře Wilfreda Jamese bude tím nejvyšším trestem.. Držení těla, zpustlý vzhled, barva hlasu, mluva (vypadalo to na srolovaný kukuřičný list mezi spodním rtem a dolní dásní). Tím vším se Thomas Jane, jakožto nebraský balík, co se češe, čistí zuby i utírá zadek klasem kukuřice, ponořil do role vskutku ukázkově. S adaptacemi Kinga se v posledních měsících roztrhl pytel kostí a ta od Hilditche rozhodně patří k těm zdařilejším.. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama